Robot rahat çalışsın diye sağı solu toplayana kadar zaten evi de süpürürüz diye düşünerek biz de almadık. Ama halen kararsızım değer mi değmez mi diye. Bir de işin veri güvenliği boyutu var. Evin haritasının yanında çaktırmadan başka verileri de topluyor mudur acaba? Kullanan arkadaşların yorumlarını duymak isteriz.
Cihaz aldığı görüntü ve haritaları Çin'e (veya bulut sistemlerin birine( gönderiyor. Yani evlerimizin haritaları adamlara gidiyor, doğru. Biz cihaz temizlik yaparken odada bulunmuyoruz, yerlerde evrak vs bırakmıyoruz

Annemde iRobot'un çok eski bir modeli var. 10 yılı geçmiştir. Hala kullanıyor. Gayet de memnun. Bu modelin yenilere göre eksiği ise yalnızca bump sensör kullanması. Yeni cihazlarda IR sensör ve lazer görüşü var. Ben de bunların avantajlarını merak ediyorum.
Evet, cihaz etrafa çarpmıyor. Dolayısıyla mobilya ve cihaz üzerinde çizik olmuyor. tepesinde çıkıntısı olan modellerden alın alacaksanız (LIDAR). Ayrıca merdivenden düşmüyor

(Ulan düşermi acaba diye kıllanıp merdivenin aşağısında bekledik ilk kullanımda)
Yeni modellerin daha akıllı olduğunu düşünmüyorum şahsen. Ayaklanıp evde yemek yapacak değil sonuçta

alt tarafı basit bir etraf tarama algoritması var. Bir yerden geçemezse etrafından dolaşıyor. 21. Yüzyıl için çok da muhteşem bir özellik değil (90 larda bile okulda okuduğumuz AI ve Computer Vision ders kitaplarında olan algoritmalar)
Yeni modeller muhtemel pil ömrü, gücü, ve dolayısıyla emiş gücü fazla. Evin tüm katlarını temizlese bile hala %40 falan bataryası kalıyor bizimkinin.
Ha temizliyor mu ? Bana göre yeterince temizliyor...
Pandemiden dolayı eve kapalıyız 1 senedir. Karım 1-2 saat de olsa "basit" temizlik yapmak yerine kendisine vakit ayırabiliyor mu? Ayırıyor (Happy Wife happy life

)
O yüzden haftada bir iki iskemle kilim kaldırmaktan gocunmuyorum zira alternatif olarak evde süpürge tutmam gerekiyordu

O yüzden aldım bunu