Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Robot Süpürge Tavsiyesi  (Okunma Sayısı 4241 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 25, 2021, 01:03:02 ÖÖ »

Arkadaşlar malum evde 2 bebek 2 kedi olunca bu tarz bir şey kaçınılmaz oluyor.

Aranızda kullanan arkadaşlar varsa 3 sorum olacak.

1-) Kullandığınız Marka model?
2-) Ne derece tavsiye edersiniz?
3-) "Şu özelliği yok, şurası sorunlu" dediğiniz bir yeri var mı?

Teşekkürler

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2021, 05:27:05 ÖÖ »

Robot süpürgeler vakumlu hava emişi ile temizlik yapıyormuş gibi algılanıyor.

Yerdeki tozları almak için kullanılan el gırgırları gibi alttaki fırçalar

dönerek tozları topluyor.

Bence robot süpürgeler almaya değer ürünler değil.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2021, 11:42:20 ÖÖ »

Cevap veriyorum:

1) Viomi S9
2) Evin tek kat ve basamak eşik gibi pürüzler yoksa al. Salon koltuklarının yüksekliği önemli altına girebilmesi için. Çok kilim paspas (bir halıdan ince ve hafif olanlar) varsa sorun. Temizlikten önce onların kaldırılması lazım.
3) Ben boşaltma istasyonu olan modelden almıştım. Islak paspas aparatı yerde iz/desen bırakıyor. Temizlik öncesi ön hazırlık yapmak gerekiyor (Sandalyeler, ince paspas/kilim). Bizim ev çoık katlı olduğundan kendi başına gidemediği yerlere elle taşıyıp o katın haritasına geçirmeniz gerekiyor ve bazen geri zekalı programı haritaları bozuyor. Yeniden haritalama vs yapmak gerekiyor. Bir de eşim bir defasında çamaşır suyu eklemiş sıvı haznesine. Haznenin kontakları oksitlendi temizlemek zorunda kaldım.

Kısaca düz ayak evin varsa, mobilyan azsa, koltukların yeterince yüksekse alabilirsin. Kendin süpürge yapmak yerine 1-2 saat kazandırır. Ama evin hanımkız robotun hareketine uygun değilse ön hazırlık ve peşinden dolaşmak zorunda kalacağın için pek bir faydası olmuyor.

mkarasu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2021, 11:54:05 ÖÖ »

Selam

Uzun süre araştırdım,Bu yuzden artık baya bilgiliyim robot süpürge konusunda ,kısa bir süre xiaomi mop kullandım fakat arızalandığı için geri verdim.Sonra tekrar uzun bir arayış içerisine girdim.En sonunda 3 ay önce 360 s9 aldım 3.600 tl ye.Bence bu modele bir bakın ben çok memnunum.Bataryası sensör sayısı yazılımı falan bence çok iyi.Evim 180 m2,halı kilim ne ararsanız var ama sorunsuz çalışıyor
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2021, 17:26:57 ÖS »

Süpürge konusunda Dyson'dan şaşmayacaksınız. Bunu bilir bunu söylerim. Dyson robot süpürge çıkarana kadar robot süpürge alınmaz. Oğuzhan sana da Dyson V11 modelini tavsiye ederim. Bana dua edersin
modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2021, 22:11:56 ÖS »

Alıntı
1) Viomi S9
2) Evin tek kat ve basamak eşik gibi pürüzler yoksa al. Salon koltuklarının yüksekliği önemli altına girebilmesi için. Çok kilim paspas (bir halıdan ince ve hafif olanlar) varsa sorun. Temizlikten önce onların kaldırılması lazım.
3) Ben boşaltma istasyonu olan modelden almıştım. Islak paspas aparatı yerde iz/desen bırakıyor. Temizlik öncesi ön hazırlık yapmak gerekiyor (Sandalyeler, ince paspas/kilim). Bizim ev çoık katlı olduğundan kendi başına gidemediği yerlere elle taşıyıp o katın haritasına geçirmeniz gerekiyor ve bazen geri zekalı programı haritaları bozuyor. Yeniden haritalama vs yapmak gerekiyor. Bir de eşim bir defasında çamaşır suyu eklemiş sıvı haznesine. Haznenin kontakları oksitlendi temizlemek zorunda kaldım.

Kısaca düz ayak evin varsa, mobilyan azsa, koltukların yeterince yüksekse alabilirsin. Kendin süpürge yapmak yerine 1-2 saat kazandırır. Ama evin hanımkız robotun hareketine uygun değilse ön hazırlık ve peşinden dolaşmak zorunda kalacağın için pek bir faydası olmuyor.
çok güzel bir açıklama olmuş  yüzdeyüz katılıyorum az mobilyasız halısız kilimsiz düz ayak bir eve sahip olmak gerekiyor
Solomon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2021, 22:20:44 ÖS »

Robot rahat çalışsın diye sağı solu toplayana kadar zaten evi de süpürürüz diye düşünerek biz de almadık. Ama halen kararsızım değer mi değmez mi diye. Bir de işin veri güvenliği boyutu var. Evin haritasının yanında çaktırmadan başka verileri de topluyor mudur acaba? Kullanan arkadaşların yorumlarını duymak isteriz.

C64 Breadbin | C64C | C64G | SX64 | VIC 20 | Plus4 | C128 | C128D | 1541 I-II
A500 | A500+ | A600 +Gotek | A1200 | A2000 | A4000 | CD32 | CDTV | A590
1084S-MPS1230-MPS801-MPS1200-Vic 1520
Atari 2600,800XL,65XE,1040ST |Sinclair ZX Spectrum | Amstrad CPC464,6128 | Oric 1 | Oric Atmos | MSX vb.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2021, 23:36:17 ÖS »

Annemde iRobot'un çok eski bir modeli var. 10 yılı geçmiştir. Hala kullanıyor. Gayet de memnun. Bu modelin yenilere göre eksiği ise yalnızca bump sensör kullanması. Yeni cihazlarda IR sensör ve lazer görüşü var. Ben de bunların avantajlarını merak ediyorum.

bazak
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2021, 00:47:49 ÖÖ »

Bizde  Viomi V3 var, çok memnunuz ama şimdiki aklım olsa V2 alırdım. Aralarında fiyat dışında büyük fark yok...

Commodore 64/128 ve Amiga 600/1000/1200
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2021, 00:59:03 ÖÖ »

Robot rahat çalışsın diye sağı solu toplayana kadar zaten evi de süpürürüz diye düşünerek biz de almadık. Ama halen kararsızım değer mi değmez mi diye. Bir de işin veri güvenliği boyutu var. Evin haritasının yanında çaktırmadan başka verileri de topluyor mudur acaba? Kullanan arkadaşların yorumlarını duymak isteriz.

Cihaz aldığı görüntü ve haritaları Çin'e (veya bulut sistemlerin birine( gönderiyor. Yani evlerimizin haritaları adamlara gidiyor, doğru. Biz cihaz temizlik yaparken odada bulunmuyoruz, yerlerde evrak vs bırakmıyoruz

Annemde iRobot'un çok eski bir modeli var. 10 yılı geçmiştir. Hala kullanıyor. Gayet de memnun. Bu modelin yenilere göre eksiği ise yalnızca bump sensör kullanması. Yeni cihazlarda IR sensör ve lazer görüşü var. Ben de bunların avantajlarını merak ediyorum.

Evet, cihaz etrafa çarpmıyor. Dolayısıyla mobilya ve cihaz üzerinde çizik olmuyor. tepesinde çıkıntısı olan modellerden alın alacaksanız (LIDAR). Ayrıca merdivenden düşmüyor (Ulan düşermi acaba diye kıllanıp merdivenin aşağısında bekledik ilk kullanımda)

Yeni modellerin daha akıllı olduğunu düşünmüyorum şahsen. Ayaklanıp evde yemek yapacak değil sonuçta alt tarafı basit bir etraf tarama algoritması var. Bir yerden geçemezse etrafından dolaşıyor. 21. Yüzyıl için çok da muhteşem bir özellik değil (90 larda bile okulda okuduğumuz AI ve Computer Vision ders kitaplarında olan algoritmalar)

Yeni modeller muhtemel pil ömrü, gücü, ve dolayısıyla emiş gücü fazla. Evin tüm katlarını temizlese bile hala %40 falan bataryası kalıyor bizimkinin.

Ha temizliyor mu ? Bana göre yeterince temizliyor...

Pandemiden dolayı eve kapalıyız 1 senedir. Karım 1-2 saat de olsa "basit" temizlik yapmak yerine kendisine vakit ayırabiliyor mu? Ayırıyor (Happy Wife happy life )

O yüzden haftada bir iki iskemle kilim kaldırmaktan gocunmuyorum zira alternatif olarak evde süpürge tutmam gerekiyordu O yüzden aldım bunu

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2021, 06:47:17 ÖÖ »

Ben süpürge ile gönülleri fet ediyorum hala Kahkaha

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 22, 2021, 10:44:42 ÖÖ »

Roidmi Eve Plus Akıllı Çöp İstasyonlu Robot Vacuum & Mop Süpürge

Aldım. Memnunuz. Kamuoyuna sunarım

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 22, 2021, 12:06:15 ÖS »

https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-robot-vacuum-mop-pro-2-3d-global-versiyon-siyah-robot-supurge-p-HBV00001ACO78?magaza=TECHNICS

Ben de kullanan yakın bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bunu aldım ve dün akşam ilk kez çalıştırdım. İlk izlenimlerim gayet iyi. Mi Kamera'm olduğu için Mi Home uygulaması zaten yüklüydü hemen sorunsuzca tanıttım. Haritalama modunu açtım ve ilk süpürme sonrasında %35 civarını tamamladı haritalamanın, 3 kere tam süpürme yapası gerekiyormuş haritanın tamamlanması için. Baya baya evin planını çıkarıyor neyin nerede olduğunu (masa, koltuk, televizyon ünitesi, konsol, dolap yatak v.b.) tahmin edebiliyorsun bir bakışta.

Paspas özelliği de var ama onu henüz denemedim. Halıları falan paspaslamasın diye işaretleme yapman gerekiyor ve haritanın tamamlanması gerekiyor bunun için.

Kullandıkça bir sorunla veya püf noktasıyla karşılaşırsam yine yazarım. Ama önyargılarımı kırdı diyebilirim bu cihaz. Kahkaha

Edit: Ben geçen hafta sipariş verdiğimde 3.671,73 ₺ idi şimdi 3.606,30 ₺'ye inmiş.
« Son Düzenleme: Mayıs 22, 2021, 12:07:47 ÖS Gönderen: Simon (Özay Turay) » Logged

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 22, 2021, 13:34:21 ÖS »

Alt tarafı robot süpürge dediğin kategorideki ürün çeşitliliğini görünce gözü korkuyor insanın, laptop almaktan çok daha zor. En pratiği, mağazaya kadın taktiğiyle gidip reyon görevlisinin çok iyi dediği ortalama bir ürünü alıp fazla da kafa yormamak galiba
bazak
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 22, 2021, 13:55:37 ÖS »

1-) Viomi v3
2-) Acayip güzel temizliyor
3-) 2. kat ayarını bir türlü yapamadık

Commodore 64/128 ve Amiga 600/1000/1200
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: