Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımCommodore 64 C Hikayesi ve Disket
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore 64 C Hikayesi ve Disket  (Okunma Sayısı 2774 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Haziran 17, 2021, 00:57:30 ÖÖ »

Merhabalar Arkadaşlar,
beni tanıyan dostlarım bilirlerki odak ve fokus noktam Amstrad/Shneider CPC ve Amiga'dır. Amstrad'da plus dahi ilgimi çekmez zaten lokomotif makineler CPC 464 ve CPC 6128'dir. hele ki CPC 6128 geliştirmek çok daha kolaydır. bunun dışında sadece 1 Amiga 500'üm bulunmaktadır. geçmişte de Amiga 1200 ve Amiga 600 kullanıcısı oldum fakat o zamanlar hep bir sorun çıktı. şu anda CPC Stabil sistemleri dışında 1 Amiga 500 yeter düşüncesindeydim.

Ta ki Avusturya'dan CPC yazılım geliştirici, demo ve oyun yapan bir dostum ki o da bilgisayar mühendisi olunca ortak noktamız çok oluyor. bana Commodore 64 de yaptığı epey yazılımları gösterdi. Onunda ilk bilgisayarı CPC 464 olmasına rağmen C64'de scene dünyasında ve CPC scene dünyasında yer alıyor.

Normal şartlarda fazla home computer bilgisayarlarımı ya birilerine verdim ya da dağıttım. çünkü ben koleksiyoner değil bu cihazlarla birşey yapmak istiyordum. bunun üstüne CPC sistemlerime ek olarak 1 Amiga 500 yanına bir de Commoodore 64 C ekledim. bu kasayı oldukça çok seviyorum. ekmek kasa beni mutlu etmiyor. hatta forumdan çok sevdiğim bir dostum Voltron sayesinde bu Commodore 64'e kavuştum. Kendisine teşekkürlerimi sunarım. Bu arada bu vesileyle Amiga 500 konusunda destek veren değerli dostum Onur Şapçı'ya da teşekkürü bir borç bilirim.

Gelgelelim bu kadar girizgah yaptıktan sonra ben CPC ve Amiga sistemlerine hakimken Commodore 64 konusunda hiçbir bilgim yoktu. datasetten yükleme yapmak dışında. Hemen USB veya SD kart emülatörleri araştırdığımda karşıma SD2IEC ve TAPECART SD çıktı. beni motive eden avusturyalı scenner dostum şunu söyledi SD2IEC programların %50'si ile uyumlu şeklinde dezavantajından bahsetti. yine o zaman TAPECART mantıklı mı dediğimde bana teyp çözümlerine değil disk çözümlerine odaklanmamı söyledi. bu süreçte TAPECARD'ın bazı avantajlarını öğrendim. ardından PI1541 çözümüne rastladım malesef ULTIMATEII çözümü aşırı pahalı. gerçi bu fiyatta bir CPC çözümü olsa fiyatını düşünmezdim ama C64 alma sebebim tamamen dostumun ve Scene dünyasındaki yeni demo ve oyunları izlemek ve oynamak.

bu vesileyle sizin önereceğiniz %99.9 uyumlu ve ULTIMATE II kadar pahalı olmayan disk çözümlerini duymak istemekteyim. inanın Commodore 64 cahiliyim. ve PI1541'e nasıl ulaşabilirim en makul çözüm bu ise.

bazen forumlarda kartuşlar görüyorum fakat program ve uygulamayla ilgili kartuşlar ne işe yarar ve bana fayda sağlar mı bilmemekteyim. istediğim Commodore 64'e bir sürü para harcamak değil. bir disk çözümüm olsun ve önemli bir kartuş varsa bunu bana söylemeniz.

son söz olarak bu isteğimi 2 satır cümleyle de yazabilirdim. ama bizim kurduğumuz dostluklar bu platformlarda asıl önemli olan değerdir. bu ortak paydamız sayesinde karakterleri yakın olan kişiler hiç bitmeyen dostluklar kurabiliyor. Unutmayın dostlar bu cihazlar değerliyse bizim sayesinde bizim dostluğumuz sayesinde değerli. bu cihazları değerli yapan bizleriz. bizim neslimizden sonra büyük ihtimal sadece antika bir meta olarak kalacaktır. zaten mutlu bir azınlığız. hepimizin çocukları illaki bu cihazlara ilgi gösterecek diye bir kanun yok. bu cihazların değerli olmasını destekliyorum. çünkü bu bizlerin paydasında bizim dostluğumuzla değerli oluyor. çok hediyede verdim dostlarımdan çok hediyede aldım. önemli olan dostluklar ve ortak paydamızda güzel işler yapmaya devam etmek.

bu hobi sıradan bir hobi değil ve bu forum ve bu tarz forumlar asla ve asla iki kelime ile yazıp sonlandıracak kadar sıradan değil. bu soruyu beni tanıyan dostlarıma hitaben yazdım. ve bu sorumun sebepleri ve kısa bir hikayesini paylaşmak istedim.
zaten bir kaç arkadaşım benimle paylaştı bilgilerini ama Commodore 64'e yeni başlayan bir CPC'ci ve Amiga'cı olarak sormak istedim. daha da önemlisi bu yolculuktaki deneyimlerimi paylaşmak.

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2021, 03:00:43 ÖÖ »

Benim bildiğim kadarıyla COmmodore64 için en çok kullanılan 2 SD kart disk emulatoru SD2iEC ve Pi1541.
Elektronikle uğraşıyorsanız ikisini de kendiniz yapabilirsiniz.

Bu ikisi arasında benim kişisel tercihim SD2iEC.

Eğer Demolara özel merakınız varsa Pi1541 biraz daha avantajlı. Ama benim gibi Demolarla ilgilenmiyorsanız SD2iEC hem çok daha hızlı hem çok daha kullanışlıdır, mesela SD kartınızı adeta bir Hard-Disk gibi bütün halde kullanmanıza izin verir.

Disk oyunlarında SD2iEC ile ilgili uyumsuzluklara rastladığınızda, biraz araştırırsanız, yüzde 99.9 o oyunun SD2iEC ile çalışan versiyonu internetten bulabilirsiniz.

Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2021, 06:04:14 ÖÖ »

Gönlüm Pi1541'den yana olsa da gerçekten hız konusunda SD2IEC'in gölgesinde kalıyor. Reklam yapmış gibi olacak ama, aşşağıdaki başlıkta ben Pi1541 Zero üretiyorum Hatta şu an bir adet hazır Pi1541 Zero + Epyx Fastload kartuş var elimde.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=19005.0 

Kendiniz montajlamak isterseniz PCB + DIN6 konnektör de sağlayabilirim. Geri kalan malzemelerin tamamı Türkiye'de mevcut.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2021, 08:10:12 ÖÖ »

@fort_apocalypse: malesef demolarla çok ilgiliyim.

@Feandrreu: seni allah gönderdi aldım hemen özel mesaj atıyorum dediğim gibi demo izlemek ve beni c64 konusunda provake eden avusturyalı arkadaşın demoları ve ileride CPC ile kendi çapımda eğlencesine kod yazarken (zaman problemi olduğu için biten bir ürün yapmasam bile) c64 programlamaylada keyif için ilgilenebilirim. Feandreu dostum özelden de yazıyorum.

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 20, 2021, 01:56:35 ÖÖ »

Gönlüm Pi1541'den yana olsa da gerçekten hız konusunda SD2IEC'in gölgesinde kalıyor. Reklam yapmış gibi olacak ama, aşşağıdaki başlıkta ben Pi1541 Zero üretiyorum Hatta şu an bir adet hazır Pi1541 Zero + Epyx Fastload kartuş var elimde.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=19005.0 

Kendiniz montajlamak isterseniz PCB + DIN6 konnektör de sağlayabilirim. Geri kalan malzemelerin tamamı Türkiye'de mevcut.

@Feandreu, hazırda olan alınmadıysa ben alayım. ÖM yolladım.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: