Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ps3 sıcaklık sorunu  (Okunma Sayısı 7933 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Wandyke
Üye
**

Today is yesterday's tomorrow.

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 08, 2021, 21:44:48 ÖS »

İyi akşamlar abiler başıma bir olay geldi sizlere sormak istedim elimde slim ps3 var CPU 75 RSX 80 dereceyi buluyor oyun oynadıktan sonra bu normal midir ? Bir kaç yere baktım bu derece slim için normal değil termal macun ve temizlik yapılmasını öneriyorlar ne yapmam lazım bilgilendirirseniz sevinirim 

WanDerDracken
It is said the Grand Elven Archers of AvLee can best Erathian Marksmen.
bazak
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2021, 00:16:51 ÖÖ »

Termal macun dışında içindeki fan ve çevresi çok tozlanmış olabilir. Fan toz yüzünden verimli çalışmıyor olabilir...

Commodore 64/128 ve Amiga 600/1000/1200
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2021, 19:48:57 ÖS »

Bakım ister herhalde.

Ama bakımdan önce; bu aletler havayı önden çekip arkadan atıyor. Arkadan atılan sıcak havanın oralarda kalmaması, dağılması lazım. Önden serin hava alıp arkadan da sıcak havanın kolayca dağılabileceği bir yere koyun. Arkası kapalı tv sehpasındaysa olmaz mesela, öyleyse çok yanlış, havalanması gerek. Açıkta bir yerde çalıştırın, dediğim gibi önden serin hava alabilsin. Ama tabii toz gelmesin bu arada. Sıcaklık 65-70 derecelerde kalırsa servise falan gerek yok, devam.

Use the brute force, Luke
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2021, 20:25:56 ÖS »

2 metre öteden en düşük kademede vantilatör doğrult üstüne sessiz sessiz üflesin, odanın serin noktasından taze hava gelsin ki konsol arkadan üflediği havayı önden çekmesin.
Wandyke
Üye
**

Today is yesterday's tomorrow.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 25, 2021, 15:20:20 ÖS »

Hepinize cevaplarından dolayı çok teşekkür ederim bir süre daha devam edicem olmadı servise yollarım hepinize iyi forumlar

WanDerDracken
It is said the Grand Elven Archers of AvLee can best Erathian Marksmen.
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2022, 17:10:12 ÖS »

Konu ile ilgili tecrübemi söyleyeyim. Sony PS3 makinelerinin işlemci ve grafik çiplerini ürettirirken malum çiplerin üzerindeki aluminyum ısı dağıtıcı plakaların altına maliyeti az olsun diye standart termal macun kullandırmış. Belli bir kullanımdan sonra bu macunlar sertleşip özelliğini yitiriyor. Bu yüzden delid işlemi yapıp buraya ya tekrar termal macun sürmeli yada daha kesin çözüm sıvı metal macun kullanılmalı. Isınma problemi fanlarıda temizlesen aleti deepfreeze'de bağlasan internal sıcaklık değişmiyor. Allahtan işlemcilerin 65nm olanlardan. ilk seri çıkan tüm 90nm olanlar hem termal sistemin yetersizliği hemde bu sebeplerden dolayı RLOD hatası verdi.
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 28, 2022, 20:08:46 ÖS »

Konu ile ilgili tecrübemi söyleyeyim. Sony PS3 makinelerinin işlemci ve grafik çiplerini ürettirirken malum çiplerin üzerindeki aluminyum ısı dağıtıcı plakaların altına maliyeti az olsun diye standart termal macun kullandırmış. Belli bir kullanımdan sonra bu macunlar sertleşip özelliğini yitiriyor. Bu yüzden delid işlemi yapıp buraya ya tekrar termal macun sürmeli yada daha kesin çözüm sıvı metal macun kullanılmalı. Isınma problemi fanlarıda temizlesen aleti deepfreeze'de bağlasan internal sıcaklık değişmiyor. Allahtan işlemcilerin 65nm olanlardan. ilk seri çıkan tüm 90nm olanlar hem termal sistemin yetersizliği hemde bu sebeplerden dolayı RLOD hatası verdi.

İşlemci hakkında verdiğiniz bilgiden sonra (65nm) bendeki PS3'ün hangi işlemci teknolojisi ile üretildiğini merak edip baktım. Bendeki CECHL04. 65nm ile üretilmiş. 2009 yılında "infamous bundle" paketini almıştım. Hala orjinal kutusu, kitapçıkları ve faturası ile dolapta duruyor.

6-7 sene önce aşırı ısınmadan dolayı fan sesi rahatsız etmeye başlamıştı. Arkadaşta da slim ps3 vardı. İkisini de açıp beraber termal macunlarını yeniledik. Onunkinde biraz işe yaradı ama benim makine birkaç kullanmadan sonra yine ısınmaya ve yüksek fan sesi üretmeye başladı. Arkadaşım, sıcak havanın rahat atılabilmesi için slim PS3'ün arkasına doğru (yatay koyulunca üst taraf arkaya yakın) iki büyük delik açıp dizüstü içinde kullanılan fanlardan 2 tane taktı. Açıkçası bayağıda işe yaradı. Ben orjinal görüntüsü bozulmasın diye delmedim.

Arkadaşım benim makineyi alıp Antep pasajında bu tür işleri yapan tanıdığı birisine götürdü. Yapıldı 3 gün içinde getirdi. İlk aldığım zamanki gibi ses azaldı ve ısınma sorunu olmadı. Arkadaşıma sorduğumda "Yapan arkadaş bana ne yaptığını söylemedi, söylese bundan sonra kendimiz yapardık" dedi. Tek aklımıza gelen şey "delid" işlemi yapılmış olabilir. O zaman 100 TL gibi bir ödeme yapmıştım. Makineleriniz artık sinyal veriyorsa geç kalmadan mutlaka uzman birisine yaptırın. Maalesef artık hiç bir şeye güç yetmiyor.

Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 28, 2022, 20:57:01 ÖS »

Yok o adamların ne yaptığını söyleyeyim direk. Önce termal macun yenilediler. Olmadı bu sefer işlemciye ısı verdiler. Lehimler yenilensin diye. O kısa bir süreliğine sorunu çözüyor gibi yapıyor. Çünkü bunlar makinayı sürekli strese tabi tutmuyorlar. Uzun kullanımda bu sıcaklık yine lehim bağlantılarını tahrip etmeye devam ediyor. Sonra ısı vermekte yetmeyecek çünkü lehimlerin muhteviyatı bozulacak. Buda sarı yada kırmızı ışık sorununa götürecek. Sonra daha meşakatli ve pahalı olan reballing işlemi yapılması gerekecek. Malesef sony PS3'ü çok güçlü yaptı ama o gücü stabil hale getirecek adam akıllı bir soğutma çözümü sunamadı. Delid işlemi 100'tlye yapılacak bişey değil. Uğraştırıcı sadece 1 makina ile en az 1 gün uğraşması gerek. BU arada en güzel model numarasına sahipsin. O alet downgrade ile kırılabiliyor. Hatta son çıkan bir yöntem vardı. İnternete kablo ile bağlayıp WEB Browser üzerinden LV2 giriş yapıp fabrika moduna alarak önce fabrika çıkışı olan 4.05 sürümüne indirip sonra üzerine CFW atılıyordu. Kendi makinamı o şekilde kırmıştım. Tabi benim kırmam baya uzun seneler aldı. PSN hesabım vardı. Orijinal oyunlarla oynuyordum. Sonra PS4 çıkınca dedim kırayım oynamadığım alamadığım oyunları oynarım dedim. Kahkaha
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ağustos 28, 2022, 21:03:26 ÖS »

Yok o adamların ne yaptığını söyleyeyim direk. Önce termal macun yenilediler. Olmadı bu sefer işlemciye ısı verdiler. Lehimler yenilensin diye. O kısa bir süreliğine sorunu çözüyor gibi yapıyor. Çünkü bunlar makinayı sürekli strese tabi tutmuyorlar. Uzun kullanımda bu sıcaklık yine lehim bağlantılarını tahrip etmeye devam ediyor. Sonra ısı vermekte yetmeyecek çünkü lehimlerin muhteviyatı bozulacak. Buda sarı yada kırmızı ışık sorununa götürecek. Sonra daha meşakatli ve pahalı olan reballing işlemi yapılması gerekecek. Malesef sony PS3'ü çok güçlü yaptı ama o gücü stabil hale getirecek adam akıllı bir soğutma çözümü sunamadı. Delid işlemi 100'tlye yapılacak bişey değil. Uğraştırıcı sadece 1 makina ile en az 1 gün uğraşması gerek. BU arada en güzel model numarasına sahipsin. O alet downgrade ile kırılabiliyor. Hatta son çıkan bir yöntem vardı. İnternete kablo ile bağlayıp WEB Browser üzerinden LV2 giriş yapıp fabrika moduna alarak önce fabrika çıkışı olan 4.05 sürümüne indirip sonra üzerine CFW atılıyordu. Kendi makinamı o şekilde kırmıştım. Tabi benim kırmam baya uzun seneler aldı. PSN hesabım vardı. Orijinal oyunlarla oynuyordum. Sonra PS4 çıkınca dedim kırayım oynamadığım alamadığım oyunları oynarım dedim. Kahkaha

O zaman iyi paraydı. Dolar 2.7-3TL civarındaymış

Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 29, 2022, 10:43:25 ÖÖ »

Allahi ben bozulan bluray yan sanayi lensine 100 TL vermiştim. Lens değişimini 250'den aşağı yapan yoktu ya. O yüzden dedim. Benim aldığım dönemde 1.2 TL idi dolar Kahkaha
svardi
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 25, 2022, 11:09:30 ÖÖ »

eski konuyu hortlacam gibi
aslında en temiz ama bir o kadar zor iş

ps3 ü söküp dağıtıyorsunuz
işlemcinin üstünde bulunan metal var intel işlemci kılıflarında olduğu gibi onu da köşelerden girip söküyorsunuz
işlemcinin gerçek yüzerine erişiyorsunuz.
orada bulunan macun kurumuş oluyor onu yeniliyorsunuz ve işlemci metal kapağı yerine köşelerden tutturmanız gerekli benim denemelerimde silikon mastik kullanmıştım
daha sonra sökülen soğutucu ve fan yerine dikkatle takılır ve artık çok düşük sıcaklıkta çalışan bir ps3 ünün olur
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: