Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Üstün çocuk eğitimi hk.  (Okunma Sayısı 8627 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 21, 2021, 16:00:40 ÖS »

Merhabalar herkese,

7 yaşındaki Kızıma öğretmeninin ve çevremizdekilerin yönlendirmesi ile WISC-4 testi yapıldı Erenköy Ruh ve Sinir hastanesi Çocuk servisinde. Sonuç Üstün zeka çıktı  Ney.

Üstün veya çok üstün çocuğu olan ya da bu konuda tecrübesi olan var mı ? Ne önerirsiniz eğitimi ile ilgi ?

Teşekkürler herkese.

Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ağustos 21, 2021, 16:12:14 ÖS »

Bana da küçükken benzer bir sonuç çıkmıştı, eğitimi hakkında fikir veremem ve doktorları muhakkak bahsetmiştir. Söyleyeceğim tek şey böyle bir conucu çocuğa belli etmemek olur. Çocuğun kendini normal sanması çok daha iyi gelişim sürecinde gördüğüm kadarıyla.
« Son Düzenleme: Ağustos 21, 2021, 16:13:45 ÖS Gönderen: Cimihendriks » Logged

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 21, 2021, 20:26:25 ÖS »

Sizin adınıza sevindim.

Bir pedagog, bir psikolog, bir rehberlikçi veya bir hekim değilim. Sadece yüksek lisans yapmış bir bilgisayar mühendisiyim. Size bazı tecrübelerimden yola çıkarak bazı öneriler sunmak istiyorum. Bu önerilerin çoğu hayatımda uygulanamadı.

• Sık sık sevgi gösteriniz. Sık sık ilgileniniz, ancak kendisini bualtmayınız. Aile içi şiddete ailede yer olmamalıdır.
  • Belirli bir yaştan sonra hayatta kimsenin diğer insanlardan daha özel olmadığı düşüncesinin aşılanması iyi olur.
  • Belirli bir yaştan sonra sorumluluk sahibi olması gerektiğini öğretiniz.
  • Dengeli beslenmesi önemlidir. Üzüm pekmezi gibi zekâ için iyi olan besinleri tüketmesi iyi olur.
  • İlköğretim ve lisede iyi eğitim almasını sağlayınız. Bazı öğretmenler, öğrencileri baltalamaktadır. Bunu durumu fark ettiğiniz zaman onu baltalayan öğretmenlerin baltalamasını engelleyiniz.
  • Ortaokulda istediği bir alanda eğitim almaya başlayabilir. Bu eğitimi kendiniz evde ya da kurslara giderek sağlayabilir.
  • Üniversite olarak iyi marka sahibi eğitim kurumları olmasa da olur, ancak yurtiçinde en kaliteli eğitim veren yerlerde okutunuz. Yabancı dille eğitim almak yerine Türkçe iyi eğitim veren yerlerde okutmanız başarı seviyesini yükseltecektir. Ek olarak bir ya da birkaç yabancı dil için eğitim alabilir.
  • Üniversitede öğretim elemanlarına dikkat ediniz. Bazı öğretim elemanları şarlatandır.
  • Yeteri kadar okul derslerini çalışsın yeterlidir. Fazla zorlamayınız. Fazla zorlamak hiç iyi bir şey değildir.
  • Ne iş isterse onu yapmasını sağlayan zamanlar tanımalısınız.
  • Hedeflerini saygıyla karşılayınız.
  • Geleceği ile ilgili planlamaları kendisi yapsın. İsterse çöpçü, çoban vb. olsun, işini iyi şekilde yapınca ve insan ilişkilerinde iyi olunca toplumda saygın konuma gelir. İlla hekim, avukat, mühendis olmasına gerek yoktur. İşinin illa masa başı olmasına da gerek yoktur.
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 21, 2021, 21:32:00 ÖS »

Bana da küçükken benzer bir sonuç çıkmıştı, eğitimi hakkında fikir veremem ve doktorları muhakkak bahsetmiştir. Söyleyeceğim tek şey böyle bir conucu çocuğa belli etmemek olur. Çocuğun kendini normal sanması çok daha iyi gelişim sürecinde gördüğüm kadarıyla.

Merhaba cimihendriks

Dediğinizde çok haklısınız durumunu bilmiyor ve söylemeyeceğiz.

Teşekkürler
« Son Düzenleme: Ağustos 21, 2021, 21:37:28 ÖS Gönderen: Barış Yeni » Logged
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 21, 2021, 21:37:04 ÖS »

Sizin adınıza sevindim.

Bir pedagog, bir psikolog, bir rehberlikçi veya bir hekim değilim. Sadece yüksek lisans yapmış bir bilgisayar mühendisiyim. Size bazı tecrübelerimden yola çıkarak bazı öneriler sunmak istiyorum. Bu önerilerin çoğu hayatımda uygulanamadı.

• Sık sık sevgi gösteriniz. Sık sık ilgileniniz, ancak kendisini bualtmayınız. Aile içi şiddete ailede yer olmamalıdır.
  • Belirli bir yaştan sonra hayatta kimsenin diğer insanlardan daha özel olmadığı düşüncesinin aşılanması iyi olur.
  • Belirli bir yaştan sonra sorumluluk sahibi olması gerektiğini öğretiniz.
  • Dengeli beslenmesi önemlidir. Üzüm pekmezi gibi zekâ için iyi olan besinleri tüketmesi iyi olur.
  • İlköğretim ve lisede iyi eğitim almasını sağlayınız. Bazı öğretmenler, öğrencileri baltalamaktadır. Bunu durumu fark ettiğiniz zaman onu baltalayan öğretmenlerin baltalamasını engelleyiniz.
  • Ortaokulda istediği bir alanda eğitim almaya başlayabilir. Bu eğitimi kendiniz evde ya da kurslara giderek sağlayabilir.
  • Üniversite olarak iyi marka sahibi eğitim kurumları olmasa da olur, ancak yurtiçinde en kaliteli eğitim veren yerlerde okutunuz. Yabancı dille eğitim almak yerine Türkçe iyi eğitim veren yerlerde okutmanız başarı seviyesini yükseltecektir. Ek olarak bir ya da birkaç yabancı dil için eğitim alabilir.
  • Üniversitede öğretim elemanlarına dikkat ediniz. Bazı öğretim elemanları şarlatandır.
  • Yeteri kadar okul derslerini çalışsın yeterlidir. Fazla zorlamayınız. Fazla zorlamak hiç iyi bir şey değildir.
  • Ne iş isterse onu yapmasını sağlayan zamanlar tanımalısınız.
  • Hedeflerini saygıyla karşılayınız.
  • Geleceği ile ilgili planlamaları kendisi yapsın. İsterse çöpçü, çoban vb. olsun, işini iyi şekilde yapınca ve insan ilişkilerinde iyi olunca toplumda saygın konuma gelir. İlla hekim, avukat, mühendis olmasına gerek yoktur. İşinin illa masa başı olmasına da gerek yoktur.

Merhaba ercanersoy
Tavsiyeleriniz çok faydalı olacak teşekkürler.
Bu konuda eğitim açısından fazla bir şansımız olmadığını gördüm araştırmalarım sonunda. Para yoksa eğitim de ona göre oluyor. Devlet okulundan başka seçeneğimiz yok. Ancak sizinde bahsettiğiniz gibi okul haricinde destekleyici eğitimler ile süreci yönetmeyi düşünüyorum. Sevgili cınar'ın bahsettiği kurum ile iletişime geçip ne yapabiliriz bir konuşacağım.

Tekrar teşekkürler.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ağustos 21, 2021, 21:56:30 ÖS »

Zor bir durum Barış Hocam.
Ben sizin yerinizde olsaydım; ona sınırsız şekilde sevgi vermeye çalışırdım ve yetişkin biriyle konuşur gibi iletişim kurmak gerektiğini düşünüyorum.
Kız çocuğu olması, duygusal yönden daha gelişmiş bir beyne sahip olduğu için büyük avantaj.
Otorite yerine sevgiyi kullanın, ebeveynleri üzülmesin diye çoğunlukla uyumlu yolu takip edecektir. Otorite kullanımı önce sorgulamayı ve sonuçta isyanı seçmesine sebep olabilir.
Profesyonel uzmanlardan yardım almaktan çekinmeyin.

« Son Düzenleme: Ağustos 21, 2021, 22:16:58 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 21, 2021, 22:48:39 ÖS »

Zor bir durum Barış Hocam.
Ben sizin yerinizde olsaydım; ona sınırsız şekilde sevgi vermeye çalışırdım ve yetişkin biriyle konuşur gibi iletişim kurmak gerektiğini düşünüyorum.
Kız çocuğu olması, duygusal yönden daha gelişmiş bir beyne sahip olduğu için büyük avantaj.
Otorite yerine sevgiyi kullanın, ebeveynleri üzülmesin diye çoğunlukla uyumlu yolu takip edecektir. Otorite kullanımı önce sorgulamayı ve sonuçta isyanı seçmesine sebep olabilir.
Profesyonel uzmanlardan yardım almaktan çekinmeyin.

Haklısın Sinan abi gerçekten zor , insan yetememekten korkuyor çocuk diyip geçemiyorum. Anne baba olarak elimizden geleni yapacağız.
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 21, 2021, 23:06:17 ÖS »

Ne önerirsiniz eğitimi ile ilgi ?

Yatılı askeri okula yazdırın.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ağustos 21, 2021, 23:09:25 ÖS »

Güzel bir haber abi Tebrikler

Sevgi tabi ki de bütün canlılar için en önemli unsur. Ruh gelişimi için özellikle. Ben olsam ilgi alanlarını yakın takibe alırdım. Özellikle merak ettiği ve ilgi duyduğu bir alan var ise o alanda yönlendirmek belki ileri de başarısını olumlu yönde etkileyebilir.

Ailesi olarak elinizden geleni yapacağınıza eminim. Zaten içinde bir filiz var ise onu tutmak çok zor oluyor genelde. İmkanlar kısıtlı kalsa dahi kendi yolunu bulacaktır diye ümit ediyorum. Sevgiler.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 22, 2021, 00:26:09 ÖÖ »

Çevremizde özel yetenekli çocuklar var, çok detaylı bilmesem de kulak misafiri olduğum muhabbetlerde Bilsem'e gittiklerini duymuştum. Bunun gibi devlet/özel kuruluşlar vardır mutlaka.
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 22, 2021, 07:22:09 ÖÖ »

Merhaba, Barış hocam bir ebeveyn için sevinçli ve zor bir haber. Aktif olarak öğretmenlik yapmıyorum. Taze sayılabilecek pedagojik formasyon eğitiminden edindiğim bir-iki bilgiyi paylaşayım:

Çocuktan önce ilk olarak sizin profesyonel destek almanız daha önemli.

Sorun-problem çözme konusunda akranlarından daha ileri durumda olduğu alanlara ilgisini kolayca kaybedebilir. Özellikle ilgi duyduğu alanlarda mümkün olduğunca destek olmak gerek. Burada anahtar kelime "heyecan". Çok zor ve çok kolaydan kaçınarak eğitimin mücadeleci ruhunu korumak önemli.

Her çocuğun eğitim-öğrenimi için geçerlidir. Bir önceki maddeyle de ilintili olarak çocuğun keşfetme güdüsünü  desteklemek oldukça önemli.
« Son Düzenleme: Ağustos 22, 2021, 07:35:31 ÖÖ Gönderen: Feandreu » Logged
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ağustos 22, 2021, 08:52:52 ÖÖ »

elinizden geleni yapın zaten zamanı gelince kendisi burslu güzel okullar bulur çokta endişe etmeyin bu konuda .
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ağustos 22, 2021, 09:47:32 ÖÖ »

Barış üstadım güzel haber tebrik ederim artık yeni nesil genelde üstün zekalı oluyor bizim gibi değiller  Kahkaha Ülkemizde 500 bin üzeri deniyor . O yüzden kendini yalnız hissetmez, denkleriyle okur ileride de muhtemelen  stres yapmanıza gerek yok aman
« Son Düzenleme: Ağustos 22, 2021, 09:49:35 ÖÖ Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 22, 2021, 10:20:12 ÖÖ »

Ne önerirsiniz eğitimi ile ilgi ?

Yatılı askeri okula yazdırın.

Merhaba,
Meslek konusu biraz hassas. Eğitimi esnasında kendisinde bir fikir oluşacağını düşünüyoruz.

Güzel bir haber abi Tebrikler

Sevgi tabi ki de bütün canlılar için en önemli unsur. Ruh gelişimi için özellikle. Ben olsam ilgi alanlarını yakın takibe alırdım. Özellikle merak ettiği ve ilgi duyduğu bir alan var ise o alanda yönlendirmek belki ileri de başarısını olumlu yönde etkileyebilir.

Ailesi olarak elinizden geleni yapacağınıza eminim. Zaten içinde bir filiz var ise onu tutmak çok zor oluyor genelde. İmkanlar kısıtlı kalsa dahi kendi yolunu bulacaktır diye ümit ediyorum. Sevgiler.

Teşekkürler Eşfref hocam. Meraklı olduğu konularda elimizden geldiğince desteklemeye çalışıyoruz.

Çevremizde özel yetenekli çocuklar var, çok detaylı bilmesem de kulak misafiri olduğum muhabbetlerde Bilsem'e gittiklerini duymuştum. Bunun gibi devlet/özel kuruluşlar vardır mutlaka.

Bilsem sınavları geçti maalesef. 1 yıl sonra ancak değerlendirebileceğiz. Teşekkürler ssaylanc.

Merhaba, Barış hocam bir ebeveyn için sevinçli ve zor bir haber. Aktif olarak öğretmenlik yapmıyorum. Taze sayılabilecek pedagojik formasyon eğitiminden edindiğim bir-iki bilgiyi paylaşayım:

Çocuktan önce ilk olarak sizin profesyonel destek almanız daha önemli.

Sorun-problem çözme konusunda akranlarından daha ileri durumda olduğu alanlara ilgisini kolayca kaybedebilir. Özellikle ilgi duyduğu alanlarda mümkün olduğunca destek olmak gerek. Burada anahtar kelime "heyecan". Çok zor ve çok kolaydan kaçınarak eğitimin mücadeleci ruhunu korumak önemli.

Her çocuğun eğitim-öğrenimi için geçerlidir. Bir önceki maddeyle de ilintili olarak çocuğun keşfetme güdüsünü  desteklemek oldukça önemli.

[/quote] Burada anahtar kelime "heyecan". Çok zor ve çok kolaydan kaçınarak eğitimin mücadeleci ruhunu korumak önemli. [/quote]

Teşekkürler Enver hocam. Kilit nokta bu gerçekten. Bakalım zaman neler gösterecek.
Murat Çileli
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ağustos 22, 2021, 10:25:47 ÖÖ »

Üstün zekalı olmak da, düşük zekalı olmak gibi bir anomali. Dengede olmayan her şeyin, bir götürüsü olacaktır. Kızınıza huzurlu, uyumlu, ruhen sağlıklı bir hayat dilerim.

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: