Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProje[Oyun Geliştirme] 3D Oyun Motoru Programlıyorum
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Oyun Geliştirme] 3D Oyun Motoru Programlıyorum  (Okunma Sayısı 6001 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Şubat 27, 2022, 16:08:05 ÖS »

Geliştirmeyi planladığım bir shooter oyunu için 3D bir oyun motoru programlıyorum.
Şimdilik 3D kamera ve textured triangle render fonksiyonlarını kodladım.

Amacım DOS ve PS1 oyunları tarzında retro bir görsel stil yakalamak.
Bir önceki oyunum Cozy Days'in aksine bu yeni projenin yapım aşamalarını paylaşmayı düşünüyorum.

« Son Düzenleme: Mart 05, 2022, 12:25:04 ÖS Gönderen: Theoden (Arethrid) » Logged

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2022, 16:18:24 ÖS »

Oyunu hangi sistemde çalışması için yapıyorsunuz?

Blood, Duke Nukem, Wolfenstein, Doom ve Quake oyunlarını (DOS dönemi) çok severim.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2022, 18:13:33 ÖS »

Oyunu hangi sistemde çalışması için yapıyorsunuz?

Blood, Duke Nukem, Wolfenstein, Doom ve Quake oyunlarını (DOS dönemi) çok severim.

Windows için geliştiriyorum. Klasik FPS'ler benim için de çok özel.
« Son Düzenleme: Şubat 27, 2022, 20:53:27 ÖS Gönderen: Theoden (Arethrid) » Logged

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2022, 18:22:00 ÖS »

Klasik dönem dövüş oyunları için Mugen,
Klasik side-scroll oyunları için OpenBor
bu oyunları yeniden yaşatan projeler.

3D FPS oyunları için bu şekilde bir açık kaynak bir motor var mı bilmiyorum.
Ancak mesajdan anladığım motoru siz hazırlıyorsunuz.

Bahsettiğimiz klasik FPS lerin (wolf3d,quake1,doom1,doom2) kaynak kodları yayınlandığı için hazır editörler ile çeşitli düzenlemeler yaparak bu oyunlara yeni tasarımlar getirildiğine rastlamıştım.

« Son Düzenleme: Şubat 27, 2022, 18:29:10 ÖS Gönderen: feuer » Logged
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 27, 2022, 19:19:50 ÖS »

Eline sağlık Theoden

C64 ve A500 gerisi teferruat
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 27, 2022, 20:45:39 ÖS »

Kolay gelsin. Bu motorla yapacağın ilk projeyi merakla bekliyorum.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Şubat 27, 2022, 22:53:00 ÖS »

Klasik dönem dövüş oyunları için Mugen,
Klasik side-scroll oyunları için OpenBor
bu oyunları yeniden yaşatan projeler.

3D FPS oyunları için bu şekilde bir açık kaynak bir motor var mı bilmiyorum.
Ancak mesajdan anladığım motoru siz hazırlıyorsunuz.

Bahsettiğimiz klasik FPS lerin (wolf3d,quake1,doom1,doom2) kaynak kodları yayınlandığı için hazır editörler ile çeşitli düzenlemeler yaparak bu oyunlara yeni tasarımlar getirildiğine rastlamıştım.

Evet, oyun motorunu kendim yazıyorum. Açık kaynak kodlu onlarca 3D oyun motoru mevcut ama oyunun temel sistemlerini kendi ihtiyaçlarıma göre kodlamayı ve yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum.
Daha önce yayınladığım 2D oyunu da kendi oluşturduğum bir oyun motoru ile kodlamıştım.

Bu arada shooter'dan kastım first person shooter değildi. Top-down bakış açısından bir action oyunu yapmak istiyorum.
Twin stick shooter tarzına benzer bişeyler. Karakterler 2D, oyun dünyası 3D.

Myth 2'nin görselleri bu stil için güzel bir örnek:

« Son Düzenleme: Şubat 28, 2022, 00:14:40 ÖÖ Gönderen: Theoden (Arethrid) » Logged

Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Şubat 27, 2022, 22:53:51 ÖS »

@AmigaEsref, @onursapci, @cengizermis

Çok teşekkür ederim.

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2022, 23:42:12 ÖS »

Cozy Days müziği çok hoş. Emeğinize sağlık, takip ediyoruz.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Şubat 28, 2022, 09:42:11 ÖÖ »

Cozy Days müziği çok hoş. Emeğinize sağlık, takip ediyoruz.

Çok teşekkür ederim.

programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 25, 2022, 22:48:48 ÖS »

Tebrik ederim çok güzel bir proje olmuş elinize sağlık yaptığınız oyun motorunu paylaşmayı düşünüyor musunuz yoksa sadece kendiniz mi kullanacaksınız 😃

Ve merak ettim bi şey daha var hangi dilde kodladınız hangi framework kütüphane kullandınız?
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Nisan 25, 2022, 23:16:47 ÖS »

Tebrik ederim çok güzel bir proje olmuş elinize sağlık yaptığınız oyun motorunu paylaşmayı düşünüyor musunuz yoksa sadece kendiniz mi kullanacaksınız 😃

Ve merak ettim bi şey daha var hangi dilde kodladınız hangi framework kütüphane kullandınız?

Çok teşekkür ederim.

Kendi ihtiyaçlarıma göre şekillendirebileceğim, olabildiğince basit bir 3D oyun motoru olmasını amaçlıyorum.
Fonksiyonlar ve mimarisi genel kullanım için elveriş olsun diye ekstra bir çabam şimdilik yok ancak proje olgunlaşınca belki herkesin daha rahat kullanabileceği bir versiyonunu yayınlama ihtimalim olabilir.
Ancak bu tip projeler çok vakit istiyor. İş güçten vakit buldukça üzerinde çalıştığım için ben de şimdilik olabildiğince kendi amaçlarıma yönelik özellikleri programlıyorum.

C# dilinde yazıyorum ve açık kaynak kodlu FNA Framework kütüphanesini kullanıyorum. İlerde duruma göre OpenGL port'u yapma ihtimalim de olabilir.
FNA Framework için, Microsoft'un geliştirdiği XNA Framework'un açık kaynak kodlu bir klonu diyebiliriz. Geçen sene geliştirdiğim 2D oyunu XNA Framework kullanarak yapmıştım.
Oyunun konusu şurada, ilginizi çekebilir: https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=19938.0

« Son Düzenleme: Nisan 25, 2022, 23:21:50 ÖS Gönderen: Theoden (CYON4D) » Logged

programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Nisan 25, 2022, 23:47:12 ÖS »

Dostum xna yi duydum ve hatta ben de kullandım onu steamde benim de oyunlarım var hatta xna ile yaptım ama fna duydum iyi oldu ona bakıcam 😃
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Nisan 26, 2022, 10:09:25 ÖÖ »

Dostum xna yi duydum ve hatta ben de kullandım onu steamde benim de oyunlarım var hatta xna ile yaptım ama fna duydum iyi oldu ona bakıcam 😃

FNA'ya çok benzer bir diğer kütüphane de MonoGame, onu da tavsiye ederim. XNA namespace'lerini kullanıyor ve kendi content builder'ı var.
Yaptığınız çalışmaları görmek isterim link varsa

programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Nisan 26, 2022, 11:56:19 ÖÖ »

Alıntı
FNA'ya çok benzer bir diğer kütüphane de MonoGame, onu da tavsiye ederim. XNA namespace'lerini kullanıyor ve kendi content builder'ı var.
Yaptığınız çalışmaları görmek isterim link varsa

Tabi memnuniyetle oyunlarımı paylaşırım  Kahkaha.

https://store.steampowered.com/curator/35460052

Bu linkten yaptım tüm oyunlara bakabilirsin, 3 boyutlu FPS oyunu hariç diğerlerini C# ve XNA ile yazdım yazarken çok ta keyif aldımı söyleyebilirim  Kahkaha

3 Boyutlu oyunu ise eski FPS Creator diye hazır bi motor vardı yeni sürümü Game Guru adıyla geçiyor onunla yaptım aslında onun için çok uğraşmadım hatta hiç kod yazmadım tamamen sürükle bırak yöntemiyle istedin Fps oyununu yapabiliyorsun.

Bence de önemli olan aslında kodunu yazmak ya da yazmamak değil de kaliteli iş çıkıyor mu oyuncular oynarken keyif alıyor mu bu önemli , doğrusu ben çocukken mesela bi oyunun nasıl yapıldığını merak ederdim tabi ki ama hangi motormuş yok kaç fps miymiş yok çözünürülüğü neymiş umurumda olmazdı keyif alabiliyorsam her oyunu oynarım  .
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: