Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Değer kaybı hakkında  (Okunma Sayısı 3951 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 27, 2022, 13:38:43 ÖS »

Merhaba arkadaşlar,

Bir konu hakkında akıl danışmak istiyorum.

1 ay kadar önce aracıma çarptılar ve ön sağ kapı değiştirildi. e-devlet'ten baktım ekspert tabiki karşı tarafı %100 kusurlu şeklinde rapor düzenlemiş. Bu hasar ve onarım sonrasında aracımdaki değer kaybını tazmin etmek istiyorum. Google'ladığımda bu işler ile ilgilenen onlarca şahıs ve site olduğunu gördüm. Ancak belli bir yüzde ile çalışıyorlar ve güvenemedim.

Değer kaybını bireysel olarak başvurup alan veya bu konuda bir tecrübesi olan var mı acaba ? 
gaktan
Üye

5439547372

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2022, 13:41:57 ÖS »

Merhaba Tam olarak bilmesem de direk olarak çarpan kişiye değer kaybı için mahkeme ye dava açıyorsunuz ve alıyorsunuz
Bu arada geçmiş olsun  araç için üzüldüm iyi günler
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2022, 13:50:43 ÖS »

Kusur oranını, eksper ya da sigorta belirlemez. Polis raporluysa polis, anlaşmalı tutanak varsa tramer sonucunda heyet belirler. Bu önemli konu...

Değer kaybı içinse, bu işleri yapan hukuk büroları ve avukatlar mevcuttur. İlgili avukata vekalet vererek, değer kaybı işlemlerinin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Aracı yaptırdığınız servisle görüşerek, değer kaybı ile ilgili sizi yönlendirmelerini isteyebilirsiniz. Zira onların tanıdığı ve geçmişte başka müşterileri yönlendirdiği birileri vardır.

Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2022, 13:57:02 ÖS »

Kusur oranını, eksper ya da sigorta belirlemez. Polis raporluysa polis, anlaşmalı tutanak varsa tramer sonucunda heyet belirler. Bu önemli konu...

Değer kaybı içinse, bu işleri yapan hukuk büroları ve avukatlar mevcuttur. İlgili avukata vekalet vererek, değer kaybı işlemlerinin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Aracı yaptırdığınız servisle görüşerek, değer kaybı ile ilgili sizi yönlendirmelerini isteyebilirsiniz. Zira onların tanıdığı ve geçmişte başka müşterileri yönlendirdiği birileri vardır.

edevlet'ten baktığımda kusur oranı %100 şekilnde rapor çıkmış ona dayanarak söyledim. Bunu bir araştıracağım Agony.

Teşekkürler.
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2022, 13:58:15 ÖS »

Merhaba Tam olarak bilmesem de direk olarak çarpan kişiye değer kaybı için mahkeme ye dava açıyorsunuz ve alıyorsunuz
Bu arada geçmiş olsun  araç için üzüldüm iyi günler

Çok teşekkürler
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2022, 14:27:35 ÖS »

Hukuken reşit ve mümeyyiz olan herkes kendi davasını açıp takip edebilir, avukat ile temsil edilme zorunluluğu yoktur. Başlıkta bahsedildiği gibi durumlarda açılacak dava tazminat davasıdır. Davacı, başına gelen haksız fiil karşısında uğradığı maddi ve manevi zararı talep eder. Hakim, dosyayı bilirkişi incelemesine gönderir... Dava harcı, talep edilen tazminatın miktarına göre, nisbi olarak belirlenir.
« Son Düzenleme: Haziran 27, 2022, 14:32:25 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 27, 2022, 14:48:06 ÖS »

Hukuken reşit ve mümeyyiz olan herkes kendi davasını açıp takip edebilir, avukat ile temsil edilme zorunluluğu yoktur. Başlıkta bahsedildiği gibi durumlarda açılacak dava tazminat davasıdır. Davacı, başına gelen haksız fiil karşısında uğradığı maddi ve manevi zararı talep eder. Hakim, dosyayı bilirkişi incelemesine gönderir... Dava harcı, talep edilen tazminatın miktarına göre, nisbi olarak belirlenir.

Çok teşekkürler Sinan abi. Mahkeme ile falan uğraşmak istemiyorum açıkçası. Değer kaybı ile ilgili kanun olduğu için zorluk çıkartmamaları lazı diye düşünüyorum konu ile ilgili karşı tarafın sigortasına değer kaybı için dilekçe göndereceğim bakalım neler olacak.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Haziran 27, 2022, 15:05:45 ÖS »

Hiç başıma gelmedi ama kulaktan dolma bildiğim kadarıyla 150000 km yi geçmemiş araçlarda değer kaybı alınabiliyor sigorta şirketleri bu değer kaybını ödememek için işi yokuşa sürüyorlar ama Sinan abinin dediği gibi avukat tutmadan kendinde halledebilirsin kuzenimin biri 30 seneden fazladır oto şase kaporta işi yapıyor bir sürü sigorta firmasıyla çalışıyorlar daha önce bilgi almak amaçlı sorduğumda bu değer kaybı alma olayını kendin yapabiliyorsun her hangi bir hukuk bürosu veya avukata gerek yok dedi ama biraz zaman meselesi bu koşuşturmaya ayırabileceğin zamana bağlı.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 27, 2022, 15:16:03 ÖS »

Merhaba arkadaşlar,

1 ay kadar önce aracıma çarptılar ve ön sağ kapı değiştirildi. e-devlet'ten baktım ekspert tabiki karşı tarafı %100 kusurlu şeklinde rapor düzenlemiş. Bu hasar ve onarım sonrasında aracımdaki değer kaybını tazmin etmek istiyorum. Google'ladığımda bu işler ile ilgilenen onlarca şahıs ve site olduğunu gördüm. Ancak belli bir yüzde ile çalışıyorlar ve güvenemedim.

Değer kaybını bireysel olarak başvurup alan veya bu konuda bir tecrübesi olan var mı acaba ? 

Aracımla karşı tarafın %100 kusurlu olduğu bir kaza yaşamıştım birkaç yıl önce, çok büyük kaza değildi, tampon ve bir çamurlukta boya uygulanmıştı. İşlemden 1 hafta kadar sonra bir avukatlık ofisinden arandım; değer kaybı tazmini davası açılması konusunda. Otomobil servislerinden bazı çalışanlar üstlerine vazife olmasa da bu tarz avukatlık büroları ile bilgi paylaşımı yapıyorlarmış ilginç bir şekilde. Müsait olmadığım için nazikçe geri çevirdim, değişik günlerde 5-6 defa arandım, bir ara niyetlendim ama vazgeçtim. Sistem şu şekilde; sizden vekalet alıp bunun dışında herhangi bir ücret talep etmiyorlar, dava sonuçlandığında tazminat bedelini kendileri alıp size belli oranda ödeme yapıyorlar (atıyorum; %60'ını). Bence ülkedeki hukuk sisteminin şu anki halinde bu süreçle kendiniz uğraşmayıp bu tarz bir avukatlık ofisine vekalet verin.
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran 27, 2022, 15:27:40 ÖS »

Hiç başıma gelmedi ama kulaktan dolma bildiğim kadarıyla 150000 km yi geçmemiş araçlarda değer kaybı alınabiliyor sigorta şirketleri bu değer kaybını ödememek için işi yokuşa sürüyorlar ama Sinan abinin dediği gibi avukat tutmadan kendinde halledebilirsin kuzenimin biri 30 seneden fazladır oto şase kaporta işi yapıyor bir sürü sigorta firmasıyla çalışıyorlar daha önce bilgi almak amaçlı sorduğumda bu değer kaybı alma olayını kendin yapabiliyorsun her hangi bir hukuk bürosu veya avukata gerek yok dedi ama biraz zaman meselesi bu koşuşturmaya ayırabileceğin zamana bağlı.

Teşekkürler Özgür,
Niyetlendik bakalım, süreç ortalama 6 ay ile 1 yıl arası sonuçlanıyormuş.

Merhaba arkadaşlar,

Aracımla karşı tarafın %100 kusurlu olduğu bir kaza yaşamıştım birkaç yıl önce, çok büyük kaza değildi, tampon ve bir çamurlukta boya uygulanmıştı. İşlemden 1 hafta kadar sonra bir avukatlık ofisinden arandım; değer kaybı tazmini davası açılması konusunda. Otomobil servislerinden bazı çalışanlar üstlerine vazife olmasa da bu tarz avukatlık büroları ile bilgi paylaşımı yapıyorlarmış ilginç bir şekilde. Müsait olmadığım için nazikçe geri çevirdim, değişik günlerde 5-6 defa arandım, bir ara niyetlendim ama vazgeçtim. Sistem şu şekilde; sizden vekalet alıp bunun dışında herhangi bir ücret talep etmiyorlar, dava sonuçlandığında tazminat bedelini kendileri alıp size belli oranda ödeme yapıyorlar (atıyorum; %60'ını). Bence ülkedeki hukuk sisteminin şu anki halinde bu süreçle kendiniz uğraşmayıp bu tarz bir avukatlık ofisine vekalet verin.

Teşekkürler witchdoktor,

Açıkçası uğraşmamak için yapılacak en mantıklı şey vekaletle ile halletmek fakat güven problemim var. 10000 lira çıkan değer kaybını 5000 çıktı gibi gösterip haksız kazanç elde etme yoluna giden birisi denk gelir mi diye düşünmüyor değilim. Bir bakalım boyumu geçerse paranın bir kısmını feda edip vekalet vereceğim.
Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Haziran 28, 2022, 11:37:47 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar,

hasar dosyası açıldı ise onarım bittikten sonra.karşı tarafın sigorta şirketini arayıp bireysel talep edersiniz

Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Haziran 28, 2022, 12:51:16 ÖS »

Merhaba arkadaşlar,

hasar dosyası açıldı ise onarım bittikten sonra.karşı tarafın sigorta şirketini arayıp bireysel talep edersiniz

Onarım yapıldı. İnternet üzerinden biraz araştırma yaptım. Değer kaybını çok düşük hesaplayıp öyle ödeme yapıyormuş bu sigorta. Dava, avukat vs. uğraşamam inşallah.

Teşekkürler Myazgan
Myazgan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Haziran 28, 2022, 15:57:30 ÖS »

Merhaba arkadaşlar,

Onarım yapıldı. İnternet üzerinden biraz araştırma yaptım. Değer kaybını çok düşük hesaplayıp öyle ödeme yapıyormuş bu sigorta. Dava, avukat vs. uğraşamam inşallah.

Teşekkürler Myazgan
rica ederim.siz süreci başlatın verilen teklif düşük olduğunu düşünürseniz itiraz edin bir mikdar daha artıracaklardır.
brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Haziran 28, 2022, 21:48:11 ÖS »

Böyle değer düşüm davalarında aracın yaşı kilometresi modeli markası gibi bir çok etmen var bildiğim kadarıyla. Ayrıca benim tavsiyem bu işle uğraşan avukat veya aracı kuruluşlarla çalışmanız. Aracı kuruluşlar bu işleri daha hızlı halledebiliyor bilginiz olsun.

Ayrıca farklı komisyon oranlarıyla çalışan şirketler var kimisi %40 alırken kimisi %20 ile çalışıyor bu tamamen şirket veya kişiye göre değişiyor. Burada şirket veya şahısla kim ile çalışırsanız gerçekten bu iş ile ilgilenen birisini bulmanızı öneririm. Zaman burada çalıştığınız kişiye göre kısalıyor sonuçta onlar da bir an önce davayı sonuçlandırıp komisyonlarını almak istiyorlar. Bazı kurumlar değerin büyüklüğüne göre değişiyor gerçi o vekalet ücretini bile ceplerinden karşılıyor.

---Ayrıca dip not olarak düşeyim... Buna benzer davalar yaranlanmalı veya ölümlü trafik kazalarında ve yaralanmalı veya ölümlü iş kazalarından da ödeme alınabiliniyor. Takinini en son bıraktığımda 300 bin tl ye kadar ödemeler alınabiliniyordu. 10 yıla kadar geri dönük dosya açılabiliniyor. Kuzenim bir şirketin ege bölge sorumluluğunu yapıyor o yüzden biraz bilgi sahibiyim.

Sorulmadan söyleyim araç değer düşüm işlerine bakmıyorlar.

Benzer bir değer düşüm davası da ben açtıracaktım. Hatta aracıma evimin otoparkında hasar oldu alabiliriz gibi bir şey demişlerdi 8 yaşındaydı o dönemde aracım, ancak araca hasar veren kişi ortayı çıkmadığı ve dosya açtırıp sigortadan yaptırmayı tercih etmediğim için değer düşüm davasını da açtırmadım.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Haziran 29, 2022, 20:18:45 ÖS »

Bu konuda 1 Temmuz 2022'de kapsamlı bir düzenleme olacak sanırım.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: