Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYamaha FB-01 Ses Modülü - Mini tanıtım
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yamaha FB-01 Ses Modülü - Mini tanıtım  (Okunma Sayısı 1630 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ağustos 23, 2022, 22:34:07 ÖS »

Yamaha FB-01 ses modülü MSX, Sega Genesis ve diğer arcade sistemlerde yer alan Yamaha ses çipleriyle uyumlu Yamaha YM2164'i içermesi nedeniyle diğer modüllerden ayrılıyor. Roland MT32 ya da Sound Canvas serisinden farklı kategoriye oturuyor. Commodore toplantılarımızdan birinde Burak (Brkjazz) modülden bahsedip, modülü övmüştü. O günden bu yana bu sistemi araştırıyoruz... Bulduk kullanamadık falan derken, akşam üstü hızlıca bir deneme yapayım dedim. Biraz amatör oldu ama daha iyilerini artık Brkjazz'dan bekleyeceğiz...Müzisyen olmayan birinden ancak bu kadar

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2022, 22:52:06 ÖS »

Teşekkürler,     
Yamaha FB-01 hakkında fikir sahibi oldum.

agathon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 25, 2022, 15:31:33 ÖS »

Bilgiler için teşekkürler.

freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 25, 2022, 20:48:39 ÖS »

Bilgi için teşekkürler Gökhan abi.

Bu "sound generator" cihazlar oldukça kıymetli, piyasada pek bulunmuyorlar.
Oyunlarda kullanımı ve MIDI bağlantı özelliği dışında, mesela ROLAND SC55 i PC ses sistemimde amfi gibi de kullanabiliyorum. Ses çıkışını buradan artırıp azaltarak kaliteli bir hoparlör ile mükemmel bir kullanım sunuyor.

Aslında ROLAND ve YAMAHA serisi cihazlar piyasada rahatlıkla bulunabilse mutlaka edinilmesi gerekli.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 26, 2022, 00:08:44 ÖÖ »

Rica ederim. Yazdığım gibi benim de çok bildiğim bir cihaz değildi. El altında olunca hızlı hızlı göstereyim dedim.

Bu tür cihazlara sahip olmak gerçekten zor. Ama bu cihazları artık farklı projelerle canlandırıyorlar. MT32-Pi gibi projelerle General MIDI, Roland GS, hatta Yamaha XG  gibi midi cihazları elde etmek mümkün. Diğerlerini de canlandırabilirler. Orjinali gibi olmaz ama bir cihazda bir kaç sistemi canlandırmak hoş bir özellik.

https://github.com/dwhinham/mt32-pi

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: