Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetTurktelekom TP Link Modem Sorunu
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Turktelekom TP Link Modem Sorunu  (Okunma Sayısı 5011 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ekim 09, 2022, 12:53:36 ÖS »

Modem kiralik mi? Degisim yapmiyorlar mi?

Modemin kirası mı olur hocam kaç paralık şey ki. Değişim veya tamnir için turktelekoma değil tp link firmasına gönderiyorsun onlarda duruma göre değişim ya da tamir ediyorlar sözde.

Çok yaygın bir şey kiralama siz ilk defa mı duyuyorsunuz yoksa TT’de böyle bir hizmet halen yok mu?

Servis sağlayıcı size modemi örneğin aylık 3 lira gibi bir fiyata kiralıyor. Cihaza bir şey olduğunda da mülkiyet servis
Sağlayıcıya ait olduğu için gelip ücretsiz değiştiriyorlar.

Ben eskiden kablonet kullanırdım onda da modemim kiralıktı, şimdi fiber kullanıyorum superonline, bu da kiralık.

Ayni cihaza senelerce sahip olup eskimesini izlemek yerine her daim guncel cihaz kullanmis oluyorsunuz.

Valla öyleymiş hocam modem kiralama yaygın bir şeymiş. Sen söyleyince ilk defa duyunca biraz garip geldi modemin de mi krası olurmuş gibi.  Kahkaha

Bana sattılar modemi kiralamadılar 2 gündür sorun yok gibi görünüyor inş yeni bir modem için uğraştırmaz. Herhalde ısınmadan kaynaklı sorun çıkarıyordu kendi kendine düzeldiğine göre.

Biraz bizden de kaynakli ben bu kiralamaya cok sonradan gectim. Kanimizda hep bir sahiplik duygusu oldugundan “modem benim olsun” diye israr ederdim.

Bir ornek de guvenlik sistemi. Eve alarm taktirirken milletle dalga gecerdim kiralama neymis diye. Satin almistim sistemi.

Sonra guvenlikli bir siteye gecince bosta kaldi.

Sonra tekrar guvenliksiz siteye gecince alarm firmalariyla gorustum . Hepsi de “abi bu sistem cok eski bunu sadece 1 firma izleyebiliyor” dediler. O firma da kiralamaya yakin fiyat istedi. Atsan atilmaz satsan satilmaz oldu. Zaten garantisi bitince elinde de kaliyor , kiralama olunca kral sen oluyorsun

Bende 1200 tplink modem var hatta bir ara satisa koymustum. İstersen yollayayim. En azindan sorun modemden mi yoksa hattan mi kablodan mi anlarsin.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 11, 2022, 22:29:09 ÖS »

Modem kiralik mi? Degisim yapmiyorlar mi?

Modemin kirası mı olur hocam kaç paralık şey ki. Değişim veya tamnir için turktelekoma değil tp link firmasına gönderiyorsun onlarda duruma göre değişim ya da tamir ediyorlar sözde.

Çok yaygın bir şey kiralama siz ilk defa mı duyuyorsunuz yoksa TT’de böyle bir hizmet halen yok mu?

Servis sağlayıcı size modemi örneğin aylık 3 lira gibi bir fiyata kiralıyor. Cihaza bir şey olduğunda da mülkiyet servis
Sağlayıcıya ait olduğu için gelip ücretsiz değiştiriyorlar.

Ben eskiden kablonet kullanırdım onda da modemim kiralıktı, şimdi fiber kullanıyorum superonline, bu da kiralık.

Ayni cihaza senelerce sahip olup eskimesini izlemek yerine her daim guncel cihaz kullanmis oluyorsunuz.

Valla öyleymiş hocam modem kiralama yaygın bir şeymiş. Sen söyleyince ilk defa duyunca biraz garip geldi modemin de mi krası olurmuş gibi.  Kahkaha

Bana sattılar modemi kiralamadılar 2 gündür sorun yok gibi görünüyor inş yeni bir modem için uğraştırmaz. Herhalde ısınmadan kaynaklı sorun çıkarıyordu kendi kendine düzeldiğine göre.

Biraz bizden de kaynakli ben bu kiralamaya cok sonradan gectim. Kanimizda hep bir sahiplik duygusu oldugundan “modem benim olsun” diye israr ederdim.

Bir ornek de guvenlik sistemi. Eve alarm taktirirken milletle dalga gecerdim kiralama neymis diye. Satin almistim sistemi.

Sonra guvenlikli bir siteye gecince bosta kaldi.

Sonra tekrar guvenliksiz siteye gecince alarm firmalariyla gorustum . Hepsi de “abi bu sistem cok eski bunu sadece 1 firma izleyebiliyor” dediler. O firma da kiralamaya yakin fiyat istedi. Atsan atilmaz satsan satilmaz oldu. Zaten garantisi bitince elinde de kaliyor , kiralama olunca kral sen oluyorsun

Bende 1200 tplink modem var hatta bir ara satisa koymustum. İstersen yollayayim. En azindan sorun modemden mi yoksa hattan mi kablodan mi anlarsin.

Doğru söylüyorsun cihaz güncelliğini yitirdikten sonra sahip olsan da işe yaramıyor. Tabi bizm retro sevgimizde bu olayın tam tersi. Kahkaha

Cihaz için teşekkür ederim fakat konuyu açtığım günden beri ilginç bir şekilde modem hiç sorun çıkartmadı, tahminim ısıdan kaynaklı bir sorundu ya da telekomun internetinde sorun vardı, her ikisi de olabilir. Tekrar sorun çıkarırsa geri dönüş yaparım hocam.

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ekim 12, 2022, 13:21:00 ÖS »

Aynısından kullanıyorum, TV telefon bilgisayar aynı anda 5-6 alet bağlı, bazen gidip elle ısısını kontrol ediyorum, ılık nerdeyse soğuğa yakın, adaptörü de öyle büyükçe kaliteli ve oda ılık ısınmıyor, ısınmaması kaliteli olduğunu mu gösterir bilemem, Turktelekom vermiş bile olsa sonuçta TP LINK kalite marka. Ben sorunsuz kullanıyorum, Bence hatta sorun vardır,santralle modem arasındaki bakır kabloların birbirine dolanarak eklendiği yerlerde belki anlık temas etmeme durumu oluyordur.
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 12, 2022, 17:03:13 ÖS »

Aynısından kullanıyorum, TV telefon bilgisayar aynı anda 5-6 alet bağlı, bazen gidip elle ısısını kontrol ediyorum, ılık nerdeyse soğuğa yakın, adaptörü de öyle büyükçe kaliteli ve oda ılık ısınmıyor, ısınmaması kaliteli olduğunu mu gösterir bilemem, Turktelekom vermiş bile olsa sonuçta TP LINK kalite marka. Ben sorunsuz kullanıyorum, Bence hatta sorun vardır,santralle modem arasındaki bakır kabloların birbirine dolanarak eklendiği yerlerde belki anlık temas etmeme durumu oluyordur.

Kullandığım VDSL devrede RJ11 temazsızlık yapıyordu. Tam olarak bağlantı kesilmiyor fakat hat zayıflaması çok yüksekti. RJ11 yeni çakılmıştı ve yerine tam oturuyordu, çözüm olarak bakır telefon kablosu yerine CAT6 çekme planları ve başka denemeler yaparken RJ11 yerinden çıktı.

Yeni aldığım RJ11'i çakınca hat zayıflaması diye bir şey kalmadı. Ya teknisyen düzgün çakamadı yada RJ11 oksitlenmiş yada bir şekidle yerinde tam oturmuyor (oturmuş gibi gözükmesine rağmen).

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
naxayAxay
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ekim 17, 2022, 01:14:59 ÖÖ »

Yaşadığınız sıkıntı bu modemin kronik sorunu. Büyük ihtimalle DSLAM kabiniyle chipset uyumsuzluğu oluyor. Aynı sorunları ben de yaşıyordum ikinci el Vodafone H300s modem aldım onda sıkıntı olmuyor. Hatta daha 15 gün geçmeden Telekom'a iade etmeye çalıştım iade de almadılar THH'ye gittim bilirkişi atadılar onun raporunu bekliyoruz
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: