Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Gameboy temizliği  (Okunma Sayısı 1629 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arcadedelisi
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 04, 2022, 19:32:26 ÖS »

Arkadaşlar iyi akşamlar herkese gameboylarımın iç dış temizliği için bir çözüm buldum kendimce fakat ne kadar doğru olur size sorayım istedim herkesin bildiği ipa yerine kontak devre temizleyici spreyler var devreleri bunula temizlesem sorun yaşar mıyım ipa da güzel ama illa ki pamuk tüyleri devrelere takılıyo fırçayla yapmak da beni korkutuyor nedersiniz kontak temizleyici kalıntı bırakır mı🧐🧐
murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2022, 23:09:18 ÖS »

Tiner bazlı olanlar sıkıntı yaratabilir.

DO-IT-YOURSELF
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 05, 2022, 00:11:12 ÖÖ »

Traş makinelerini temizlemek için kullanılan antistatik fırçalar bu tarz işler için çok iyi.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2022, 09:49:18 ÖÖ »

1 - elektronik devreleri sadece devre kısımları olmak şartıyla su , sabun ve yağlı boya fırçası ile yıkayabilirsin dikkat etmek gereken iyice kurutmak olmalı ve üzerinde pil varsa mutlaka sökmelisin.

2- eğer üzerinde lehim yaptıysan ve flux vs kalıntı kaldıysa  ben tercihen alkol ve sentetik tiner %50 %50 karıştırıp temizliyorum gene yağlı boya fırçası olabilir.

kontak sprey ilede temizleyebilirsin ancak aşırı sıkıp devreyi dondurup zarar vermemeye dikkat etmelisin gene nalburdan aldığın yağlı boya fırçası kullanabilirsin.

eğer çok ama çok kirli bir devre ise vede büyük boy bir devre ise en güzeli banyoda su ve sabunla yıkayıp saç kurutma makinası düşük ayarda açılmış fırın vs bir şekilde kurutmak olabilir.
Arcadedelisi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2022, 10:06:44 ÖÖ »

Çok sağolun teşekkürler arkadaşlar
Diş fırçası ile yapacaktım ama traş makinesi  fırçası da mantıklı hem yumuşak
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 05, 2022, 10:10:59 ÖÖ »

Bir de tabi maliyet konusu var.

1Lt IPA (Isopropil Alkol) 4-5 sene tüm retro devre kartı temizlik ihtiyacını karşılar.

1lt IPA = 50-60 TL
Artık kullanmadığın eski diş fırçası = 0 TL

veya

Yağsız kontak spreyi (200 ml) = 60-70-80 TL (Ki bu 200ml içinde püskürtmek için kullanılan uçucu gaz da mevcut)

Yani bir de bu açıdan bakmak lazım.

Ben yağsız kontak spreyi kullanıyorum ama potansiyometre ve kontak temizliğinde sadece...

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: