Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetM.U.G.E.N Oyun kapanma sorunu.
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: M.U.G.E.N Oyun kapanma sorunu.  (Okunma Sayısı 5850 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 16, 2022, 22:43:04 ÖS »

Selamlar,

beğendiğim bir kaç mugen oyunu indirdim fakat oyunlar kısa süre sonra sürekli çöküyor, kapanıyor, herhangi bir hata mesajı da yok.

mugen ayarları veya oyun yapma konusunda falan hiç bir tecrübem yok, ben sadece indirip oynama kısmındayım ama dediğim gibi hangi oyunu indirirsem indireyim bazen çok kısa sürede bazen 5-10 dakika sonra falan oyun birden donuyor, kapanıyor.

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar neden kaynaklandığı konusunda yardımcı olabilirse sevinirim.

Nette konuyla ilgili arama yaptım ama yabancı kaynaklar dışında pekte kayda değer bir şey bulamadım, bir kaç yerde ram yetersizliğinden bahsedilmiş ama ram'im öyle çok düşük değil, 8gb toplam kapasitesi var.
« Son Düzenleme: Aralık 16, 2022, 22:46:02 ÖS Gönderen: segaa » Logged

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2022, 09:21:19 ÖÖ »

Mugen 4GB Patch, kullanıp dener misiniz?

Olay sizin raminiz değil mugen exe dosyasının 2gb ramden sonrasını desteklememesi ile ilgili. 64bit platformlar için bu paket işe yarıyor pek çok oyun için.

https://mugenarchive.com/forums/downloads.php?do=file&id=32067-mugen-1-1-4gb-hack-
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2022, 10:40:00 ÖÖ »

Evet hocam bunu da denedim az karakterli bir oyunda faydası oldu, kapanma süresi biraz daha arttı ama yine de kapanıyor.

Karakteri çok fazla olan bir oyunda ise en fazla 5 dakika açık kalıyor sonra yine kapanıyor. 

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2022, 14:01:27 ÖS »

Bazen oyunla karakter uyumsuzlukları olabiliyor.
o karakterleri çıkarmak fayda sağlayabiliyor.

Bir de ön yükleme ayarları var.
Bu ayarlara göre sıradaki karakter de ön belleğe alınıyor. Bunu iptal etmek işe yarıyordu. mugen.cfg bir incelemek lazım.

Eğer stage boyutu büyük ise yine bu 4GB tan fazla yük bindirebiliyor tabii ki. Benim kullandığım stageler 10mb tan büyük olmaz genelde, 200-300 mb lık stageler görüyorum. Yine bunları çıkarmak faydalı olabilir.

Mugen motoru eski olduğu için 64 bit sistemde takılma kitlenme olabiliyor.

Oyundan eminseniz (bana virüslü oyunda denk gelmişti, risk size ait) defender'ı hariç tutmak yine yavaşlığın önüne geçebiliyor.

Tam ekran oynamak oyunu hızlandırıyor, takılmaları azaltıyor.

Hangi oyunu indirdiysenz genelde youtube ya da mugenarchive de sayfası oluyor orada tasarlayıcıya sorabilirsiniz, belki sorun yaşayan başkaları olmuştur, sormuşlar ve çözmüşlerdir.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 18, 2022, 14:39:29 ÖS »

Sorunu çözdüm hocam, bu çökmeler genelde win10 ve win8 sürümlerinde çok oluyormuş, win7 de böyle bir sorun yokmuş.

Ben sorunu mugen.cfg dosyasının içindeki video kısmında bulunan bilgileri değiştirerek çözdüm.

RenderMode = OpenGL  kısmını RenderMode = OpenGLscreen ile değiştirerek çözdüm. DirectX veya System yaparak da sorun çözlüyor ama bu ikisi görüntü kalistesini ve oyun hızını yavaşlatıyor.

En iyisi OpenGLscreen seçeneği.

Başka bir sorunum daha var, oyundaki karakteri silip kendim indirdiğim bir karakter ile değiştirdim ancak karakteri seçerken eski sildiğim karakterin ismini söylüyor, bunu nasıl düzeltebiliriz, başka bir sorun yok.

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2022, 21:35:58 ÖS »

Bu takılmalar

Direct X
.NET
Visual C

ile alakalı olabiliyor. Sürüm yükseltmesi ya da eski sürüm olması oyunu etkileyebiliyor.

Şimdi oynadığın oyun mortal kombat project oyunlarından birisi mi? ben diğer oyunları pek bilmiyorum.

Ancak mortal kombat project oyunlarında mantığı şu şekilde karakter seçim ekranında sildiğin karakterin sesini system.snd içinde bul yeni karakterin anouncer sesini onun adresine yerleştir. sonra cfg klasöründe SoundAnn.dat
diye bir dosya var onu editlemen gerekebilir.

yeni karakterin announcer sesini de karakter klasörü içindeki snd uzantılı dosyanın içinde 6 nolu ana indexte bulabilirsin onu export edip  system.snd içine koyduktan sonra index numarası vereceksin.

mugenhook sitesinde bu anlatılıyor, ayrıca mugenhook yapımcısı ermaccer youtube adresini incele derim.

hangi oyunu oynuyorsun?
« Son Düzenleme: Aralık 18, 2022, 21:38:31 ÖS Gönderen: feuer » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2022, 00:43:46 ÖÖ »

Aynen hocam mortal kombat oynuyorum, dediğin gibi silmiş olduğum karakterin sesini system.snd içinde buldum, yeni karakterin sesini de onun ses dosyasından çektim silinen ile değiştirdim oldu.    
Bunları fighter factory diye bir program varmış onu indirip yaptım, bişeyden anladığım da yok kurcalaya kurcalaya hallettik valla, senin söylemiş olduğun 6 nolu index bana referans oldu tşkler.

Sen bu işten anlıyorsun hazır yakalamışken bir kaç sorunuma daha yardımcı olursan süper olur.

Bazı mortal kombat oyunlarında karakterin başka versyonlarını tek kutuda toplamışlar, mesela karakter seçim yaparken start tuşuna 2 defa basınca diğer versyona geçiyor, örnek mk1 scorpion, mk2 scorpion gibi, ben o kutucuğa daha fazla karakter eklemek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim?

Aslında  ayrıyetten kutucuk ekleyip oraya yeni karakter eklemek istedim bunu da system.def dosyasının içinde bulunan satır ve sutün arttırma ayarından yapayım dedim ama bu seferde ekrana sığmadı, diğer karakterlerin yerleri falan değişti işin içinden çıkamadım.

Bu yüzden sanki aynı sutün içine birden fazla karakter eklemek daha kolay gibi geldi, hangisi kolaysa bana yardımcı olabilir misin. Tşk

Bu arada çökmelerden kurtuldum ama OpenGLscreen ayarı görüntü kalitesini ciddi şekilde düşürdü, kasmalarda oluyor, çözüm bulana kadar bu ayarla devam edicem.
« Son Düzenleme: Aralık 19, 2022, 00:46:28 ÖÖ Gönderen: segaa » Logged

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2022, 11:33:31 ÖÖ »

fighter factory olmazsa olmaz.

Mortal Kombat Project base olmak üzere 4 tane farklı oyun yapmaya çalışıyorum. Ben de her seferinde yeni birşey öğreniyorum.

Benim 2 başlığım olacak burada bir yaptığım oyunlar ile ilgili, bir de hazır oyunların indirme linklerinin olduğu. Onları incele.

Mugen oyunlarını paylaştığım oyunları indirip içeriklerine bakman lazım.

mugenhook ile aynı kutu için alternatif karakterler belirleyebilirsin.

select.def içirisine tanımladığın karakteri

mugenhook dosyaları içinde tanımlaman lazım, bunlar

animatedportraits.dat
frameloader.dat
variations.dat

mugenhook.ini içinde bazı ayarları da yapman gerekiyor.

https://github.com/ermaccer/mugenhook
https://www.youtube.com/c/ermaccer/videos

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=20141.0
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=20318.0

« Son Düzenleme: Aralık 19, 2022, 11:53:41 ÖÖ Gönderen: feuer » Logged
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 20, 2022, 18:43:30 ÖS »

Gerçi sorunu çözmüşsünüz sanırım ama şu runtime paketini şuraya bırakayım her derde deva, exe olması güvensizlik yaratıyorsa sağ tıklayıp winrar'la açarsanız içinde ne var ne yok görülebilir.

https://www.majorgeeks.com/files/details/runtimepack.html
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 20, 2022, 19:25:18 ÖS »

visual c++ runtime için güncel bu adresi takip ediyorum.

https://www.techpowerup.com/download/visual-c-redistributable-runtime-package-all-in-one/
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 20, 2022, 19:47:58 ÖS »

Yukarıda verdiğimde Visual c++'ye ilaveten visual basic, ocx, mocx falan da var.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 20, 2022, 20:59:22 ÖS »

Arkadaşlar Visual C paketlerim 2005-2022 arası hem x86 hem x64 bit kurulu vaziyette, Diğer .NET ve Direct X versyonları da kurulu ve güncel.

Mugen'de hata vermeden donma çökmeler neden oluyor bilmiyorum ama OpenGL ile ilgili olduğunu düşünüyorum, bu ayarı seçince Mugen yerli yersiz kısa süre içinde çöküyor. Diğer Direct X ve system ayarları seçince de görüntü kalitesi çok berbat oluyor.

Ben sorunu çözmeyi bulamayınca nette mugen'e alternatif İkemen Go diye bir oyun motoru buldum.

Kısaca tanıtım
IKEMEN Go, Google'ın Programlama Dili "Go" ile IKEMEN'in (MUGEN kaynaklarını destekleyen açık kaynaklı dövüş oyunları motoru)

Hali hazırda bu motorla geliştilimiş bir mortal kombat oyunu çıkınca karşıma hemen indirdim, karakter ekleme vs ayarlar falan mugen ile aynı sayılır.

İkemen Go da oyunum hiç çökmedi, üstelik oyunda grafik ayarları da var, mugen de ki görüntü kalitesinden çok daha kaliteli ve stabil. Denemediyseniz bir deneyin.

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 20, 2022, 21:34:54 ÖS »

Bu karakterler ikemen go da çalışıyor mu?
ikemen go bazı ekstra özellikleri var ama hiç incelemedim.
bu mortal kombat project ile uğraşanlar ikemen go ile sürmüyor oyunlarını bir nedeni olmalı bunun.

Solano Edition ikemen için portlamış ancak pit fatalityler düzgün çalışmıyor diyor.

https://mugenguild.com/forum/topics/mortal-kombat-se-ikemen-edition-online-multiplayer-works-192725.0.html
« Son Düzenleme: Aralık 20, 2022, 21:36:38 ÖS Gönderen: feuer » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 20, 2022, 23:36:22 ÖS »

Bu karakterler ikemen go da çalışıyor mu?
ikemen go bazı ekstra özellikleri var ama hiç incelemedim.
bu mortal kombat project ile uğraşanlar ikemen go ile sürmüyor oyunlarını bir nedeni olmalı bunun.

Solano Edition ikemen için portlamış ancak pit fatalityler düzgün çalışmıyor diyor.

https://mugenguild.com/forum/topics/mortal-kombat-se-ikemen-edition-online-multiplayer-works-192725.0.html

Evet bende solana editionı indirdim, karakterlerin bir kısmı uyumsuz hata veriyor ama uygun olanları deneyerek ekliyorum.

Doğru hocam pit fatality'lerde sorun var, köprüden düştüğünü göstermiyor ama herhangi bir çökme falan yok yine oyuna devam ediyorsun. Varsın bu eksik olsun, mugenin görüntü kalitesinden çok daha iyi ve çökme olmuyor.

Ben mortal kombat evreninden olmayan karakterleri eklemiyorum, bana sanki mortal kombat oynamıyormuşum gibi bir his veriyor, sadece resmi olarak mortal kombat oyununa girmiş olanları eklerim, alien predator vs gibi

ismini ilk defa duyduğum bir sürü ninja ve robot vasyasyonları var onların çoğunu eklemiyorum, eklediklerim mk serisinde olanlar ninjalar ve robotlar,  deception deadly alliance karakterleri de çok iyi onları ekliyorum.
« Son Düzenleme: Aralık 20, 2022, 23:44:21 ÖS Gönderen: segaa » Logged

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 21, 2022, 10:00:35 ÖÖ »

Evet ben de sadece Mortal Kombat evrenine ait karakterleri ekliyorum.

Alien, Predator, Terminator, Joker, Jason, gibi guest karakterler için ise ayrı bir edisyon yapıyorum.

Oyunlarda olmayan ancak çizgi roman, dizi ya da animasyonlarda yer alan karakterleri ekliyorum. Oniro, Ruby, Komodai, Hydro ninja ve cyber ninja varyasyonları.
Oyun içinde yer alıp oynanmayan Hornbuckle, Shadow Priest gibi karakterler de edisyonumda yer alıyor.
O ekstradan uydurulmuş ninja ve cyber ninja varyasyonları gereksiz görüyorum ben de. Khrome güzel olmuş eklemiştim ancak evrende yer etmediği için çıkardım. Destiny diye bir karakter var, beğendiğim için edisyonumda duruyor ancak eksik karakterleri tamamlarsam çıkarmayı düşünüyorum.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: