Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıNintendo 64, Snes, Gamecube için En iyi Görüntü Kablosu
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Nintendo 64, Snes, Gamecube için En iyi Görüntü Kablosu  (Okunma Sayısı 5808 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 11, 2023, 23:42:12 ÖS »

Selamlar arkadaşlar,

bugün nintendo 64'ümü çalıştırtırıp bir kaç el oyun atayım dedim ama görüntü acaip kötü geldi, elimdeki görüntü kablosu komposit kablo.

Bu konsollardaki en iyi görüntüyü veren kablo RGB kablo diye biliyorum nette N64 RGB kablo diye aratırken karşıma linkini eklediğim site çıktı.

Bu siteden ya da benzer bir siteden bu kabloyu alıp kullanan var mı, gerçek RGB kablo mudur aynı kaliteyi veriyor mu?

https://www.ciceksepeti.com/nintendo-snes-gamecube-n64-oyun-konsolu-tv-scart-kablosu-rgb-kablo-1.8m-kcm37932220

İkinci sorum ise bu konsollara (snes,gcube,n64) RGB dışında alternatif iyi görüntü verebilen kablolar var mı?  Örneğin; s-video, komponent gibi kablolalar takılıyor mu.

Son sorum ise mevcut bir komposit kablonun giriş soketini kullanıp komponent ya da rgb kablo yapılabilir mi, böyle bir rehber var ise link atabilir misiniz. 

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2023, 00:08:52 ÖÖ »

Bildiğim kadarıyla N64 RGB çıkış vermiyor. Bu nedenle RGB çıkış vermesini sağlayan bazı devreler, modlar mevcut. Youtube'da farklı modların uygulanmasını görebilirsiniz.
Svideo kablosu daha iyi sonuç verebilir. Mevcut herhangi bir RGB kablonun uçlarının svideo için düzenlenmesi mümkü mü bilmiyorum.

Not: CRT tüplü bir TV kullanmıyorsanız, sorun kablodan çok, LCD panellerle ilgilidir.

badocan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2023, 16:25:26 ÖS »

Bildiğim kadarıyla N64 RGB çıkış vermiyor. Bu nedenle RGB çıkış vermesini sağlayan bazı devreler, modlar mevcut. Youtube'da farklı modların uygulanmasını görebilirsiniz.
Svideo kablosu daha iyi sonuç verebilir. Mevcut herhangi bir RGB kablonun uçlarının svideo için düzenlenmesi mümkü mü bilmiyorum.

Not: CRT tüplü bir TV kullanmıyorsanız, sorun kablodan çok, LCD panellerle ilgilidir.
https://tr.aliexpress.com/item/1005003504080947.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.23.7fb73d12DLCAPq&gatewayAdapt=glo2tur Bu kablo ile hem kompozit hem svideoyu aynı anda bağlayınca görüntü biraz düzeliyor. Ama rgbs kalitesi aramayın..
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 13, 2023, 19:38:48 ÖS »

RGB çıkışlı çipe sahip N64 ler de mevcut abi
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2023, 22:05:00 ÖS »

N64 FRA bile modsuz RGB cikis veremiyor diye biliyorum. Diger modeller gibi kompleks olmasa da en azindan 2-3 kablo ile modlamak gerekiyor.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2023, 00:05:35 ÖÖ »

N64 hep RGB olsa ne olur
- şakası bir tarafa pek bilgim yok. Sadece sağda solda N64 için RGB moduller vs. görünce ihtimalde vermemiştim. İşin ilginç tarafı son dönemde farkında mısınız bilmem insanlar RF'den bile oynamayı tercih eder oldular. Eski anılarını yakalamak için, en iyi görüntüyü değil de, anılarındaki cihazları, oyunları canlandırmaya çalışıyorlar. -Retro dünyasında akıllı adamın ne işi var

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: