Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Firefox Youtube Sorunu  (Okunma Sayısı 2838 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 14, 2023, 20:41:25 ÖS »

Selam arkadaşlar,

1 haftadır mozilla firefox ile youtube videolarını izlemekte sorun yaşıyorum, soruna gelecek olursak, videoyu açmaya çalışınca siyah ekran kalıyor ve şu yazı çıkıyor ''Oynatma kısa bir süre içinde başlamazsa cihazınızı yeniden başlatın''

video hiç bir şekilde başlamıyor bende firefox uygulamasını kaldırıp  varsayılan ayarlarına sıfırlayıp yeniden yükledim, bunu yaptıktan sonra videolar açıldı ancak PC'yi kapatıp açınca sorun tekrar ortaya çıktı, tekrar sildim yükledim düzeldi ama kapatıp açınca yine tekrar aynı sorunla başbaşa kaldım.

Belki aranızda bu sorunu yaşayıp çözebilen vardır diye konu açtım.
Şunu da belirteyim silme işlemi yaparken kayıtlı parolalar, site geçmişleri vs gibi şeyleri silmedim çünkü bunları tekrar tek tek girmeye açamaya üşendim. Sorunu çözemezsem son çare bunu da yapacağım.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2023, 22:51:54 ÖS »

Firefox sync hesabınız varsa parola vs önemli değil.

Enhancer for youtube eklentisini bir deneyin. Belki düzelir.

Ekran kartı sürücülerini de güncelleyin onun da etkisi olabilir.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2023, 22:56:45 ÖS »

virüs olabilir
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2023, 01:27:41 ÖÖ »

Ekran kartı sürücüsü güncel, tüm verileri ve geçmişi de temizledim ama hala sorun devam ediyor. Başka sitelerdeki videoları izleyebiliyorum yalnızca youtube videoları açılmıyor. Chrome, edge gibi tarayıcılarda youtube videoları açılıyor ama firefoxta açılmıyor.

Bu arada firefox eklenti yöneticisi/yan uygulamalar kısmında OpenH264 Video Çözücü diye bir uygulama var, onda ünlem işareti çıkmış ve şu yazı var ''az sonra yüklenecektir''
yüklendiği falan yok öylece duruyor nasıl yükleneceği konusunda da fikrim yok, daha önce bunda ünlem işareti var mıydı onu da hatırlamıyorum ama sanırım yoktu.
« Son Düzenleme: Temmuz 15, 2023, 01:31:41 ÖÖ Gönderen: segaa » Logged

malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 15, 2023, 02:13:06 ÖÖ »

Video Kodeklerde de hasar olmuş olabilir.

Bu linkte de YouTube videosu neden bulanık, düşük çözünürlüklü veya siyah? Sorusunun çözümü anlatılmış.
Windows N ve KN sürümleri için demiş ama yinede bi incele.

https://support.mozilla.org/tr/kb/firefox-windows-video-ses-sorunlarini-duzeltin
« Son Düzenleme: Temmuz 15, 2023, 02:24:37 ÖÖ Gönderen: malik » Logged
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2023, 11:20:11 ÖÖ »

Firefox sync hesabınız varsa parola vs önemli değil.

Enhancer for youtube eklentisini bir deneyin. Belki düzelir.

Ekran kartı sürücülerini de güncelleyin onun da etkisi olabilir.

Ben de enhancer for youtube şiddetle tavsiye ederim, aşağıdaki seçeneklerin ikisi de işaretli olursa hem oynatma sorunları hem de kasma sorunu çözülüyor. Odamda sadece video izlemek için kullandığım çok eski bir makinam var (linux mint), günlük kullandığım cihazda da aynı eklentiyi kurdum (endeavour os) ve iki makinada da hiçbir sorun yok. Bu arada gözlemlediğim kadarıyla firefox, linux altında çok daha stabil çalışıyor.

- Force the use of standard frame rates formats (24, 25, 30 FPS) instead of high frame rates formats (48, 50, 60 FPS)

- Force the use of the MP4 format and the AVC codec (H.264) instead of the WebM format and the VP9 codec (maximum resolution: 1080p60 HD)

Bir garip COMMODORE fanatiği...
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2023, 15:49:18 ÖS »

sorunu çözdüm, nasıl çözdüğüme gelirsek

önce firefox'u bilgisayardan kaldırıp ardından
C:\Kullanıcılar\?\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles   kısmındaki verileri silip firefox'u tekrar yükleyerek sorunu çözdüm.

AppData klasörüne erişmek için bilgisayarın klasör seçenklerinden gizli dosya ve klasörleri göster seçeneği tikli olmalıdır.
« Son Düzenleme: Temmuz 15, 2023, 15:51:33 ÖS Gönderen: segaa » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: