Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetÜniversiteye giden, sınava hazırlanan varmı (40+)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Üniversiteye giden, sınava hazırlanan varmı (40+)  (Okunma Sayısı 10748 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
emarti
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.590


Only Amiga Makes It Possible █


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Eylül 02, 2023, 10:08:01 ÖÖ »

AÖF para yontmak için geliştirilmiş pratikte hiç bir işe yaramayan garabet bir sistem bence.

Madem süre iki sene ve bilişim ile ilgili birşeyler öğretmek istiyorsun. İngilizce hariç bilişim ile ilgisiz bir ders olmasın. HTML + CSS + Javascript + PHP ile başla. İkinci yıl veri tabanlarını ve bulut sistemlerinin birini seçmeli yap (AWS, Azure vb.). Geçer notu %70 yap. Diplomasının bir değeri olur.

AÖF'e gitmek yerine Red Hat, Cisco, AWS, Azure, MS sertifikalarını almak hem bilgi hem de iş olanakları açısından 1000 kat daha faydalı olur bence.

Açık öğretim sistemlerinde özellikle yazılım ile ilgili bilgisayar programcılığı, web tasarım kodlama gibi programlarda önceden az da olsa bir bilginiz yoksa duvara çarpmış gibi hissetmeniz olası. Her ne kadar giriş seviyesinde olsa da konuya çok uzak olan birinin kendi çabası ile öğrenmesi konuya hakim olması için çok çaba sarfetmesi, zaman ayırması gerekiyor. Bir de işin içine girdikçe sektörde nasıl kolay iş bulurumun yanıtını hangi programlama dillerine hakim olmam gerekir diye aramaya başlanıyor olması. Kimse önemli olanın dil değil algoritma olduğunun farkında değil.

Geçmişte olduğu gibi şimdilerde popüler olan bazı dillerin artık kullanılmayacağı hatta yenilerinin çıkacağı aşikar. Bu açık öğretim programlarında konuya sıfır olan birinin 2 sene ile mezun olduğunu düşünün. Bu kişi kendine öğretilenler harici hiçbir proje yapmamış yada projeye katılmamış olsun. Yani kendince artı olarak yeni şeyler eklemek için çaba sarf etmemiş olsun. Programcılık ile ilgili olarak pişmesi için, neyi niçin yaptığını anlaması için kişiye göre değişen senelere ihtiyacı var ki bu sadece açık öğretim değil örgün için de geçerli.

Bu temelleri olmayan biri zaten diğer serfifika programlarına katılma cesaretini bulamaz sanırım.
Takip ettiğim kadarı ile sektörde şu an diplomanın çok bir önemi yok gibi lakin gelecekte nasıl olur kestirmek güç.

Açık öğretim harici kurslar, online dersler yada kendi çabaları ile o kadar çok kişi kodlamaya kanalize olmuş durumda ki kendisine bu yönde yol aramaya çalışıyor. Çoğu bazı şeyleri öğrendiği ile kalacak. Hatta öğrendiği bilginin üstüne bilgi koyamayıp, güncel kalmanın zorluğunu farkedince ne olacak?


Logged

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
BlitzBasic
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 1.247



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Eylül 02, 2023, 11:16:07 ÖÖ »

@emarti

Yok yahu hiçbirşey hissetmez sıfır bilgi ile giden kişi. Müfredatına bak alakasız bir yığın şey doldurmuşlar. Özellikle bilişim ile ilgili olan bölümlerinden bir cacık olmaz.

Eskiden geçer not %0'dı komedi gibi, şimdi %30 yapmışlar. Alakalı gibi gözüken dersler bile çok yüksek seviye, genel kültür seviyesinde bari geçer notu %70 yap.

Her işte olduğu gibi kişinin emek vermesi lazım ilerlemek istiyorsa. Kan ter dökerek bir sene hazırlanıp Red Hat sertifikası (Red Hat'in bütün sınavları uygulamalı, yazılı değil) alsa ben o kişinin sertifika konusuna hakim olduğuna ikna olurum. Kaynak nerede? Google'da. Kişi basit bir arama bile yapmaktan acizse ve bu çabayı göstermiyorsa zaten olmaz.

AÖF Web tabanlı kodlama diploması ile gelse önüne print "hello world" koysam bune böyle diye bakması olası. Demek istediğim AÖF'de bir emek sarfedilmiyor, var ile yok arası bazı insanların indirimli öğrenci kartı almak için girdikleri bir sistem.

Emek yoksa ekmek yok bu kadar basit.

Logged

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
emarti
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.590


Only Amiga Makes It Possible █


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Eylül 02, 2023, 15:40:08 ÖS »

Benim çevremde mühendis olup da freelancer çalışan yazılımcı çok. İlginç olan çoğu alaylı başlamasına rağmen elimin altında dursun diyerek bu programlardan faydalanmışlar.

Asıl önemli olan aslen diploma ve sertifika değil daha çok gerçekten işe hakim misin sorusu olacak ileri yıllar için ki bu da çok uzak değil. Eğitim ve öğretim sisteminin içinde bulunduğu durum düşünüldüğünde üniversite mezunu olmak artık normal bir aşama haline gelmeye başladı. Bazı branşlar hariç diploma sektör açısından pek önemli olmayacak gibi.
Logged

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
Commandate
Üye
****
Mesaj Sayısı: 276


Ruhunu Dinle O kalbine Giden yolu BulacaktÑr


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Eylül 03, 2023, 02:54:00 ÖÖ »

43 yaş üni mi olur abi ya yapma
Logged

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: