Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelSezonun son peroksit faaliyeti
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sezonun son peroksit faaliyeti  (Okunma Sayısı 4561 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim 05, 2023, 17:20:17 ÖS »

not:
» Hidrojen peroksit hangi formda olursa olsun, akciğerlere zararlıdır. Kapalı veya havasız ortamda uzak durun.Bana birşey olmaz demeyin vucuda zarar verirsiniz.

» Eldivensiz veya kontrolsüz kullanırsanız deriniz tahriş olur.

» Dengesiz kullanır yada eşit miktarda sürmez iseniz cihaz üzerinde leke oluşur

» Kalitesiz plastikte yumuşama yapar.

» şekilde görüldüğü gibi imkan varsa çatıda bu işi yaparsanız güneşten daha çok faydalanırsınız ve ürünler ortalıkta olmaz.

» Efsane bir oksitleyici olduğu için metal kısımlara sürer iseniz cıncık gibi paslı bölgeleriniz olur

» hızlı olsun diye streç film ile sararsanız metal ve benzeri kısımlar ve cihaz hemen olmasada ileride bozulur mutlaka beyazlayacak kısımları sökün veya açık uygulama yapın
« Son Düzenleme: Ekim 06, 2023, 18:10:12 ÖS Gönderen: izmirmaster » Logged

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2023, 17:57:28 ÖS »

hakkettende metal kısımlara cıncık gibi bir şeyler yapıyor bir ara denemiştim
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2023, 12:57:15 ÖS »

Aynen hocam acı tecrübe oldu bilmeden bende paslandırdım

hakkettende metal kısımlara cıncık gibi bir şeyler yapıyor bir ara denemiştim

16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2023, 12:58:47 ÖS »

izmirmaster ben birşey soracaktım.Bazı videolarda hidrojen peroksiti nişastayla karıştırıp krem formuna getiriyorlar.Böylece cihazın üzerinden akıp gitmesini önlüyorlar sanırım.Bu şekilde denemeniz oldu mu? Olduysa sonuç tatmin edici oluyor mu?Lekelenme,dalgalanma açısından yani.

ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 06, 2023, 16:52:28 ÖS »

ben benım aldıgım 1200 de denemıstım ama sadece klavyede.bahsettiği lekelenmeler oldu cunku fırca kullanamdan heryerıne duzgun suremedım. dolayısıyla tavsıye dogru.

mutlaka eldıven kullanın ben kullanamadım.elime az biraz bulastı soyuluyor hemen.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 06, 2023, 18:02:36 ÖS »

saf haldeki yoğun peroksit ürünü hızlı beyazlama olsun diye yapıyorlar. Aslında gerek yok kremli peroksit ürünleri var bu yeterli bu ürünlere ilave peroksit eklenir ama saf peroksit tehlikelinin tehlikelisi yanıcı artı vucuda zararlı herkes açık alanda çalışamıyor.

*** dikkat hidrojen peroksit akciğerlere zarar verir ***
*** dikkat hidrojen peroksit cildi tahriş eder       ***   

izmirmaster ben birşey soracaktım.Bazı videolarda hidrojen peroksiti nişastayla karıştırıp krem formuna getiriyorlar.Böylece cihazın üzerinden akıp gitmesini önlüyorlar sanırım.Bu şekilde denemeniz oldu mu? Olduysa sonuç tatmin edici oluyor mu?Lekelenme,dalgalanma açısından yani.
« Son Düzenleme: Ekim 06, 2023, 18:06:35 ÖS Gönderen: izmirmaster » Logged

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 06, 2023, 18:03:05 ÖS »

aynen deneme yanılma ile bende tecrübe edindim

ben benım aldıgım 1200 de denemıstım ama sadece klavyede.bahsettiği lekelenmeler oldu cunku fırca kullanamdan heryerıne duzgun suremedım. dolayısıyla tavsıye dogru.

mutlaka eldıven kullanın ben kullanamadım.elime az biraz bulastı soyuluyor hemen.

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 06, 2023, 23:13:36 ÖS »

Bu gun gunesli ve sicakti. Artık sararmaktan rengi kırmızıya dönmüş bir c64c yi sadece güneş ve oksijenli su ile beyazlattım.  boya fırçası ile oksijenli su sürdüm ince katman halinde. 8 saat yeterli oldu. Kurudukça bir kaç kez tekrar sürdüm. Şu an rengi normale döndü.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 07, 2023, 08:12:53 ÖÖ »

Bu gun gunesli ve sicakti. Artık sararmaktan rengi kırmızıya dönmüş bir c64c yi sadece güneş ve oksijenli su ile beyazlattım.  boya fırçası ile oksijenli su sürdüm ince katman halinde. 8 saat yeterli oldu. Kurudukça bir kaç kez tekrar sürdüm. Şu an rengi normale döndü.
oksijenli suyun içindede hidrojen peroksit var saç açıcı tercih edilmesinin nedeni üzerinde daha kolay durması sıvıya göre daha az akması sebebiyle seçiliyor strec filim ile kaplamada buharlaşmanın daha az olması için kullanılıyor yoksa hidrojen peroksit içeren herşey ilede yapılır
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: