merhaba arkadaşlar. sizin içinde sorun olmazsa bundan sonra sormak istediğim her çeşit soruyu bu başlık altında yazmak istiyorum.
1.sorum;
Konu : gecikmiş ödemeyi almak;
dükkanımın olduğu zamanlarda bir arkadaşıma yüklü miktarda borç vermiştim. acil hastane masrafları içindi. o arkadaşımında dükkanı vardı. ancak hastalık yüzünden dükkanı battı. kapatmak zorunda kaldı. daha sonra bana geldi dürüstçe durumu söyledi. söz verdiğim tarihte ödeme durumum kalmadı dedi. şu anda ödeyemeyeceğim ancak ilerki tarihte herhangi bir zamanda ödeyebilirim. ancak gün veremem dedi. ev ve iş durumunu biliyordum. sonuç itibariyle yapacak bir şey yoktu. canını alacak halim yok. tamam dedim. helalleştik ve ayrıldık. aradan takribi 7 yıl geçti. dün gece yarısı bir telefon geldi ve 5 gün sonra ödeme yapmak istediğini söyledi. ister elden vereyim isterden iban'dan atayım dedi. şimdi sorun burada başlıyor.
elden verirse;
bana bu parayı elden verirse ben bu parayı alıp bankaya hesabıma yatırsam banka veya devlet bana bu para nerden geldi dese açıklamasını nasıl yapmam gerekiyor?
iban'a atarsa;
parayı direk bana iban'dan atarsa "bireysel ödeme" şeklindemi yoksa farklı kategoriyimi seçmesi gerekiyor. ayrıca açıklama bölümüne ne yazması gerekiyor.
sonuç itibariyle ben bu parayı takribi 7 yıl önce kısım kısım elden kısım kısım ibandan attım. kısaca ihtiyacı oldukça diyelim. benden haber bekliyor. sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
2.sorum;
konu : power supply elektrik girişi soketi değişimi;
yuvarlak kırmızı çemberin içindeki soket ve oraya giren kablonun ucundaki soketi daha sıkı tutacak daha kaliteli bir soket sistemiyle değiştirmek istiyorum. ancak 220volt işin içine girince sizlere danışmak istedim. elimde top top 1.5'luk elektrik kablosu var. hem kabloları kalınlaştıracağım. hemde soket altyapısını ömürlük bir şey yapmak istiyorum.
peki ne için bu kadar uğraşıyorsun derseniz;
elimde 150 adet power supply var. hepsini ekran kartlarını beslemek için kullanıyorum. hatta ekran kartına giren power girişlerini bile 1.5'luk kalın kablo ile değiştirdim. ne power supply'de nede ekran kartına giren power kablolarında ısı denen bir şey kalmadı. eskiden ısı vardı ancak olması gerektiği kadardı. ancak şimdi ısıyı sıfıra indirdim diyebilirim. kullandığım tüm power supply'ler sertifikalı kaliteli. ancak yinede elden geçirmekte fayda var. amacım kablolarımın ve ekran kartlarımın ömrünü korumak. ayrıca power soketlerinide sok çıkar gevşemeye başladı. örnek olarak ses sistemlerindeki spekon bağlantı ucu gibi 220volt içinde böyle sağlam bir soket sistemi varmı?