merhaba arkadaşlar. bugün ilk defa yeni bir şey öğrendik. aile içindeki tüm faturaları tek bir kişinin banka hesabından ödüyorduk. internet bankacılığından fatura sorgulayıp oradan para durumuna göre ya hemen yada son ödeme gününü not edip ödüyorduk bir şekilde. ancak dün faturaları sorgulayayım dedim. önüme aşağıdaki yazı geldi;
"Yasal mevzuat gereği belirlenen aylık sorgu adet sınırına ulaştınız. İşlem kısıtlamasının kaldırılması için şubenize talimat iletmeniz yeterli olacaktır"
bu yazıya istinaden şubeye gitmeden önce müşteri temsilcisini aradık. durumu izah ettik ancak onlarında haberi yok

en son çare şubeye gittik ve şubenin bu durumdan bir haber olduğunu öğrendik. sonra farklı şubeye gittik. şükür haberi olan birine denk geldik. ne kadar süredir bu prosedür geçerli bilmiyorum ancak "bireysel kullanıcılar 30 kez" / "ticari kullanıcılar 80 kez" fatura sorgulama ve ödeme hakkı bulunuyormuş. sorgulama ve ödeme hakkı ayrı ayrı değil toplamı geçerliymiş.
çok enterasan olan şey ise; "işlem kısıtlamasının kaldırılması" ibaresi var. bunu sordum. doğru kaldırıyorlar sonra bireysel veya ticari kullanıcılara x3 üzerine ekleme koşuluyla yine bir kota koyuyor.
amaç;
sorgulama ve ödemede kötüye kullanım varmış. ödeme konusunda kötüye kullanım olabilir. ancak sorgulamada nasıl bir kötüye kullanım olacak anlayamadım. yada ben çok safım

zaten kotayı sorgulama ve ödeme olarak ortak tutuyorlar. neyse bugün öğlen 13:30'da başlayan maceramız 16:00'da son buldu. hiç bir şey elde edemedik. şunu'da belirteyim bana aynen şöyle söylediler. farklı bir bankadan boş hesap açın. burada kotanız biterse diğer bankadan ödemeleri sağlarsınız dediler.
artık dencek bir şey kalmadı. iki kuruş aldığımız oksijen var onada yakında kota koyacaklar

bu konuda siz ne düşünüyorsunuz peki?