Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBilgisayar Satın alırken Marka tercihlerimiz
Anket
Soru: Günlük ihtiyaçlarınız için bir bilgisayar satın alırken, aynı teknik özelliklerde ve aynı fiyatta aşağıdaki markalar satılmakta olsa, siz hangisini tercih edersiniz?
Casper
Asus
MSI
Lenovo
Amstrad
Sinclair
Atari
Commodore
Toshiba
Samsung
HP
Huawei
Dell
Sony
Vestel

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bilgisayar Satın alırken Marka tercihlerimiz  (Okunma Sayısı 7491 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 01, 2025, 05:38:53 ÖÖ »

Günlük ihtiyaçlarınız için bir bilgisayar satın alırken, aynı teknik özelliklerde ve aynı fiyatta aşağıdaki markalar satılmakta olsa, siz hangisini tercih edersiniz?
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2025, 05:58:03 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse » Logged

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2025, 08:02:56 ÖÖ »

Mevzu PC olunca marka almam.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2025, 09:02:29 ÖÖ »

Ben de bilgisayar konusunda markaya fazla takılmayanlardanım. Bu gün bilgisayar bakıyor olsam ilk Huawei'ye modellerine bakacağım için onu işaretledim.

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2025, 09:22:32 ÖÖ »

Bilgisayarı desktop değil de Laptop olarak düşünebilirsiniz.
Bu anketin amacı yukarıdaki markaların satışlardaki (güven, saygınlık, popülarite...vs.) gibi sübjektif etkisini ölçmek. Zaten bu sebeple hepsinin fiyatı ve teknik özellikleri aynı, bir fark yok.

CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2025, 11:18:27 ÖÖ »

listede, "diğer" ve "apple" yok bunun üzerine retro aletler de günümüz teknolojilerinde reel olarak herhangi bir kategoriye girmeyeceğinden ötürü "güven" telkin edemez. herkesin günlük ihtiyacı ucu açık ve çok değişken barındırdığından ötürü aynı fiyat olmaları çok zor. ha sadece ofis, internet, netfilikş, müzik falan derseniz o zaman Asus.

sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 01, 2025, 11:22:53 ÖÖ »

Sony VAIO serisi ve Lenovo öncesi IBM Thinkpad olsa başka bir şey bakmam ama şu anda desktop dışında Wintel PC kullanmıyorum, o da markasız toplama. Parçaların markalarıysa MSI/Asus anakart, Intel CPU, NV GPU, SeaSonic PSU, Samsung SSD, Dell monitör vs. Bu piyasada SeaSonic dışında fanatiği olduğum OEM markası kalmadı.

Laptopta Macbook güzel.
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2025, 11:25:56 ÖÖ Gönderen: sgi » Logged
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 01, 2025, 11:24:42 ÖÖ »

Laptopta Macbook güzel.

Aynen, giriş seviyesi macbook air bile şu listelenen markaların 3-4 gömlek üzeri hem pil seviyesi hem de işletim sistemi olarak. fanboyluğum tuttu yine bak

sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 01, 2025, 11:29:47 ÖÖ »

Laptopta Macbook güzel.

Aynen, giriş seviyesi macbook air bile şu listelenen markaların 3-4 gömlek üzeri hem pil seviyesi hem de işletim sistemi olarak. fanboyluğum tuttu yine bak

Detaylarda çok iyiler, adamlar M1 Air'e bile wide gamut LCD panel koymuş. Laptop ihtiyacı hasıl olunca araştırmadan alıp geçmiştim, kullanırken fark ettim. Bir de çoğunluk MacOS'i süslü GUI tasarımından ibaret sanıyor, halbuki open source ekosistem uyumu da muazzam. Sadece kolaylık arayan sıradan kullanıcılar, görsel tasarımcılar, "enthusiast"/power userlar için değil developerlar için de biçilmiş kaftan bir platform. Hepsini bir potada eritmeleri takdire şayan.
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2025, 11:31:36 ÖÖ Gönderen: sgi » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Temmuz 01, 2025, 11:45:28 ÖÖ »

Apple ürünlerine alışamadık. Belki Steve Jobs'dan dolayı uyuz olduk Son durum nedir bilmiyorum ama Windows PC'lerde OpenGL'in son sürümlerini kullanabilirken, Mac'ler sürünüyordu. Ayağa kalkması için de işletim sisteminin update'i gerekiyordu. After Effects için geliştirdiğimiz bir eklentiyi Mac platformu içinde uyarlayıp satışa sunduğumuzda, her update ile yeniden düzenleme gerekliliği bezdirmişti. Mac'e bir daha dönüp bakmadık. İhtiyaç da duymadık. Platformda AAA oyunların olmaması, grafik altyapısı olarak hala güven vermediğini düşündürüyor. Başka sebepleri de olabilir. Uzağım...
Windows işletim sisteminde her istediğime ulaşabiliyorum. son dönemde daha çok dizüstünde çalışıyorum. Lenovo Legion serisi dizüstüleri beğeniyorum.

sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 01, 2025, 11:57:05 ÖÖ »

Windows reel sektör, tahtakale-eminönü hattı. Mac görünürde etiler bebek bağdat caddesi ama işin ilginci derininde Eminönü-Tahtakaleyi aratmayan dükkanlar da var. OpenGL deyince SGI

Bir de Mac BSD/unix olması ve ARM mimarili Apple silicon argesiyle öne çıkıyor. Intel'in kan kaybettiği ARM'ın yürüdüğü bugünlerde iyi mi denk getirdiler yoksa sektöre bizzat yön verenlerden mi oldular bilmiyorum ama x86 dışı mimariler de bana yalan geliyor. Zaten SSD'si bile PCB'ye BGA lehimli gelen Mac bizim gibi tipler için main platform olamaz.
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2025, 12:01:06 ÖS Gönderen: sgi » Logged
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 01, 2025, 12:25:00 ÖS »

Cevaplardan gördüğüm kadarıyla soruyu doğru soramamışım ve anlaşılamamış.

Ben sadece yukarıdaki markaların zihninizde yarattığı imajı öğrenmek istemiştim, Apple markasının listede olmayışının sebebi; Apple çok farklı ürünler ürettiği için ve farklı OS olduğu için klasman dışı kaldı.

Mesela Atari veya Amstrad Sinclair veya Commodore markası yeni bir laptop üretseydi , tamamen dış görünüşü ve bütün özellikleri ve fiyatı aynı olan bu cihazı, sırf markasına duyduğunuz sempatiden dolayı tercih eder miydiniz? Yoksa piyasaya yeni giren bir firmaya güvenemez miydiniz?

Yani, daha açık söylemek gerekirse, markaların ürettikleri cihazların özelliklerini karşılaştırmıyoruz, listedeki bütün cihazlar birbirinin tamamen aynısı, tek fark, üzerindeki marka ve üreten şirket.

Bu anket, markalara olan bakış açınızı karşılaştırmak için farazi (kurgusal) bir anketti, Elbette ben de biliyorum; gerçek dünyada, bütün bu markaların birbirinin tamamen aynısı cihazları üretmeyeceklerini ve aynı fiyata satmayacaklarını. (O kadar aptal değilim)

Kusura bakmayın.

Anket amacı dışına çıktığı için sonlandırıyorum, dilerseniz yorum yazarsınız veya yönetim konuyu tümden silebilir.
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2025, 12:55:22 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Temmuz 01, 2025, 12:59:15 ÖS »

Başlık açarken çoğu zaman umduğumuzu değil, bulduğumuzu tüketiyoruz Olacak o kadar. Yine de herkes için faydalı görüşler içeriyor kanımca.

hayat bir oyundur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 01, 2025, 13:37:52 ÖS »

vestel yerli marka ama  yüksek fiyatlara ürün satıyor kaliteli ürünler yapsa da bunu anlatamıyor bilgisayar üretmiyor artık eskiden msx bile üretmişti.

asus ve lenovo kaliteli tayvan lı markalar lenovo kullanışlı ve az sorun çıkaran bilgisayarlar yapar asus sağlam bilgisayar yapar donanım sorunları ileride yaşatabilir

dell eskiden iyiydi ama artık pek tercih edilmiyor msi bir denedi üst segmentleri de denedi o da gerilerde kaldı müdavimleri görürse alır.

commodore atari amstrad amiga yı zaten biliyorsunuz anılarda kaldı meraklıları hala kullanmakta yeniden çıkıp pc üretseler de marka tanınırlıkları artık kısıtlı olduğundan kimse markaları için onları tercih etmez yeni bir nesil var ve algıları farklı

samsung iyi pc ler yaparsa da asıl işinin pc yapmak olmadığını anlarsınız

hp büyük firmaydı sonradan çinli ve tayvanlı firmalar tarafından yutuldu

toshiba sağlam marka popülaritesi mazide ilk tercihler zaten bilinen markalar gerçek şu ki markalar farklı olsa da tüm pc lere parça üretenler hep aynı firmalar bazılarının ismini çoğu kişi bilmez.

sony iyi ama pahalı pc ler sattı

huawei tablet satışında önde her dönemin önde olan ve geride kalan firmaları vardır dönem çinli firmaların dönemi tedarikte daha hızlılar ne görürseniz onu alıyorsunuz bilgisayar üretiminde tayvan daha kaliteli pc ler üretir.çin in gözü bu yüzden tayvanda onlar bile bazı parçaları onlardan alıyor.

casper ve monster tayvanlı çinli parçaların birleştiricileri

ıbm i lenovo satın aldı

apple ürünleri pahalı olmasına rağmen kullanıcı ve kullanım kısıtlamaları var ve müşterilerini izlemeyi çok seviyor

hepsi kaliteli pc ler ürettilerse de kendilerine has sorunları vardı tavsiye olarak lenovo ve asus uygun tayvan üretimde çin in önünde diğer firmalar da buralardan tedarik ediyorlar.

laptop gibi kasa seçiminde de marka önemli toplama kasalarda o kadar çok problem ve uyum sorunu çıkıyor ki alıp yere çarpmamak mümkün değil buna karşılık marka kasalarda donanımdan kısma çok fazla görülüyor.markaya ekstra para bayılmak ta cabası
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2025, 16:30:15 ÖS Gönderen: hayat bir oyundur » Logged
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Temmuz 01, 2025, 16:48:14 ÖS »

Cevaplardan gördüğüm kadarıyla soruyu doğru soramamışım ve anlaşılamamış.

Ben sadece yukarıdaki markaların zihninizde yarattığı imajı öğrenmek istemiştim, Apple markasının listede olmayışının sebebi; Apple çok farklı ürünler ürettiği için ve farklı OS olduğu için klasman dışı kaldı.

Evet, bir ifade sıkıntısı olmuş hiç problem değil

Mesela Atari veya Amstrad Sinclair veya Commodore markası yeni bir laptop üretseydi , tamamen dış görünüşü ve bütün özellikleri ve fiyatı aynı olan bu cihazı, sırf markasına duyduğunuz sempatiden dolayı tercih eder miydiniz? Yoksa piyasaya yeni giren bir firmaya güvenemez miydiniz?

Yani, daha açık söylemek gerekirse, markaların ürettikleri cihazların özelliklerini karşılaştırmıyoruz, listedeki bütün cihazlar birbirinin tamamen aynısı, tek fark, üzerindeki marka ve üreten şirket.

Bu doğrultuda cevabımı tekrar gözden geçirmem gerekirse, durum burada ikiye ayrılıyor benim için. Profesyonel işlerim için yine Asus derdim,
burada müşteri memnuniyeti, satış oranı ve servis kısmı devreye giriyor. Bana göre markayı sevme/bağlanma kriterlerinin en başında bu 3 madde geliyor. Sırf hobi için olacak ise yeni bir markaya "neden olmasın?" diyebilirim, ama bu oranın %20'yi geçeceğini sanmıyorum.

Bu anket, markalara olan bakış açınızı karşılaştırmak için farazi (kurgusal) bir anketti, Elbette ben de biliyorum; gerçek dünyada, bütün bu markaların birbirinin tamamen aynısı cihazları üretmeyeceklerini ve aynı fiyata satmayacaklarını. (O kadar aptal değilim)

Kusura bakmayın.

Aptallıkla ne alakası var, ifade kısmında azizliğe uğranmış sadece

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 01, 2025, 17:09:36 ÖS »

asus ve lenovo kaliteli tayvan lı markalar

Lenovo Çin

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600