Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelCommodore CBM 610 yani commodore b128 commodore b500
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore CBM 610 yani commodore b128 commodore b500  (Okunma Sayısı 5292 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ağustos 07, 2025, 22:38:13 ÖS »

efsane bir cihazdır
kimlerde var yeşillirsek sevinirim
commodore pet serisinin medeniyet görmüş hali diyebiliriz
tabi video çıkış monochrome
öncesi commodore pet
sonrası commodore vic/64

https://www.youtube.com/watch?v=8Mme7t4Pr7M

https://www.nightfallcrew.com/wp-content/gallery/commodore-cbm-610/IMG_9106.jpg?c260d2

muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2025, 22:49:48 ÖS »

sende varsa ben yeşillernirim :
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2025, 20:06:11 ÖS »

Commodore CBM 610 Türkiyede satışa sunuldu mu? Hiç bilgim yok. Daha önce Türkiyede görmedim. Ama PET 8096 SK'yı da önceden görmemiştim. Ama sahibinden de satıldığını biliyorum.
internette tanıştığım bir arkadaşta da vardı. CBM 610 birilerinde olsa şaşırmam.

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2025, 20:32:25 ÖS »

Benim bildiğim kadarıyla ilk resmi Commodore distrübütörü Teleteknik'ti, o da C64 döneminde başladı ithalata, VIC-20 bile resmi olarak ithal edilmedi. C64 öncesi modeller ancak gurbetçilerle beraber gelmiştir.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 09, 2025, 20:44:48 ÖS »

Commodore dergisinden önce yayınlanan Teleteknik Haberler yayınında sanki bu modeli kapakta bir yerlerde hatırlıyorum. Teleteknik pek alışık olmadığımız modelleri de getirmiş olabilir. Çok emin değilim. Gurbetçiler sayesinde çok değişik cihazlar ülkeye girdiği kesin. Hatta Hac, umre ziyaretine gidenler sayesinde arapça klavyeli Atari ve MSX'ler (Al-alamiah, perfect vs.) Türkiyeye gelmiş oldu

Not: Teleteknik'ten önce Elektrosan Commodore 64 getiriyordu. Sonra aralarında distribütörlük krizi çıkmıştı. Ama elektrosan'ın vic ya da başka bir commodore getirdiğini hatırlamıyorum.

muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2025, 00:33:36 ÖÖ »

Yok elektrosan da vardı binası beşiktaş sahilde şimdi cumhurbaşkanlığının karşısı idi patronlarının ismini unuttum şimdi aklıma gelmedi ama iyi hatırlıyorum lavalayla epey papaz olmuşlardı baya büyük davalık oldular ömer kavala aldı davayı çok yüklüde tazminat aldı sonta elektrosan bi süre daha takıldı piyasada ondan sonra sessizce silindi gitti
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2025, 16:08:44 ÖS »

Beşiktaşta olan ELEKTROSAN değilde, sanırım  ELEKTROMETA idi. ATARI için adaptör almaya gitmiştim oraya.

muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ağustos 10, 2025, 23:55:23 ÖS »

İlk elektrosandı eh kavalayla papaz olunca....😄
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 11, 2025, 01:48:13 ÖÖ »

Teleteknik iyiydi hoştu da pahalıydı, biz gray market takılıyorduk, doğubank filan o zamanlar daha cazipti fiyatlar. Bugünkü ps5'i koçun daha pahalı satması gibi.
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ağustos 11, 2025, 10:14:57 ÖÖ »

Aynen öyleydi
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: