Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MIDI Module yerine  (Okunma Sayısı 7753 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 01, 2025, 14:26:29 ÖS »

Aslında aşağıdakileri @canerkaya'nın MIDI synthesizer (Roland SC-55 ya da Yamaha MU80) arayışına yazmıştım. Daha uygun olur diye yeni konu açtım...

Yeri gelmişken bilenler biliyordur, sesi iyi güncel bir klavyeye (hatta yerine göre davul kitine bile) midi girişi yaptığınızda iyi bir midi ses çıkışı alma şansınız var. Elimdeki 20 yıllık falan yamaha dd-65 bateriye demo için full midi enstrümanları koymuşlar. Zamanında @Amigateknik'in yaptığı kabloyla isa ses kartının midi çıkışını bu davula bağlamıştım. Hafızam beni yanıltmıyorsa duke nukem 3d'nin müzikleri gayet iyi geliyordu diye hatırlıyorum. Diğer taraftan yamaha psr-90'ın FM sesleri hiç de eğlenceli değildi Elinde imkan olan mutlaka denemeli. Hatta benden daha enerjik arkadaşlar video yapıp paylaşmalı

Use the brute force, Luke
canerkaya
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2025, 20:41:54 ÖS »

Aslında aşağıdakileri @canerkaya'nın MIDI synthesizer (Roland SC-55 ya da Yamaha MU80) arayışına yazmıştım. Daha uygun olur diye yeni konu açtım...

Yeri gelmişken bilenler biliyordur, sesi iyi güncel bir klavyeye (hatta yerine göre davul kitine bile) midi girişi yaptığınızda iyi bir midi ses çıkışı alma şansınız var. Elimdeki 20 yıllık falan yamaha dd-65 bateriye demo için full midi enstrümanları koymuşlar. Zamanında @Amigateknik'in yaptığı kabloyla isa ses kartının midi çıkışını bu davula bağlamıştım. Hafızam beni yanıltmıyorsa duke nukem 3d'nin müzikleri gayet iyi geliyordu diye hatırlıyorum. Diğer taraftan yamaha psr-90'ın FM sesleri hiç de eğlenceli değildi Elinde imkan olan mutlaka denemeli. Hatta benden daha enerjik arkadaşlar video yapıp paylaşmalı
Bu amaç için üretilmemiş bir cihazı kullanmak hoşuma gitmiyor hocam. Alternatif olarak android tablet telefondan yazılımla bile yapılıyor. Yol çok arayana ama beklentim orijinal cihaz.

Satılıklarım <  |  > Alınıklarım
A500-8086-286-386-486-P1-P2-P3
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2025, 00:26:38 ÖÖ »

@canerkaya: Tabii ki, bu işler zevk meselesi, tam istediğimiz olmayınca pek tat vermeyebiliyor, orası ayrı. Ben aslında daha çok bir şekilde haberi olmayanları haberdar etmek için yazmıştım.

Yine de söylemeden geçemiyorum: MIDI giriş çıkışı olan synthesizer klavyeler aslında tam olarak o iş için üretilmiş cihazlar. MIDI modüller de zaten onların klavyesi olmayan halleri. Bir sürü synthesizerı aynı anda kullanan müzisyenler için ortalıkta bir sürü tuşu ıvır zıvırıyla yer kaplamasın diye yapılmış versiyonları.

Dediğim gibi tamamen zevk meselesi. Masada küçük bir modül yerine masanın yanında bilgisayarın MIDI + AUX çıkışlarının davul kiti ya da kocaman bir klavyeye bağlı olması herkese göre değil.

Use the brute force, Luke
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 06, 2025, 09:47:05 ÖÖ »

https://github.com/dwhinham/mt32-pi

Alın size MIDI modülü   Yapın bir tane gitsin.  1 tane yaptım severek kullanıyorum, ikinci bir tane yapacak PCB ve parçalar da var elimde ama gerek olmadı henüz..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 06, 2025, 12:32:36 ÖS »

Zamanında Özgür yapmıştı bir tane aldım. Amiga MIDI Interfacede benden, güzel oldu.

https://github.com/gmcn42/clumsyMIDI
https://www.pcbway.com/project/shareproject/clumsyMIDI___Raspberry_Pi_expansion_board.html

* assembled_top_small.jpg (165.22 KB, 773x600 - Görüntüleme: 1264 kez.)
« Son Düzenleme: Kasım 07, 2025, 00:26:52 ÖÖ Gönderen: haydar_abi » Logged

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
canerkaya
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 06, 2025, 22:34:49 ÖS »

Valla keşke yapabilecek bi arkadaş ön ayak olsada biz de peşine düşsek

Satılıklarım <  |  > Alınıklarım
A500-8086-286-386-486-P1-P2-P3
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 07, 2025, 10:42:03 ÖÖ »

Valla keşke yapabilecek bi arkadaş ön ayak olsada biz de peşine düşsek

Artık zor baya o işler, yurtdışından komponent getirmek bile imkansız hale geldi kişisel ithalata GTIP zorunluluğu geldi yakında vs.  Yazık..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: