Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Switch mod cfw/ofw geçişi  (Okunma Sayısı 414 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 17, 2026, 15:16:37 ÖS »

İstanbul'da bir dükkandan modlu Switch OLED alacağım.

Bazı oyunları orjinal firmware'e dönüp multiplayer oynamak istiyorum.
Satıcı bu konuda garanti vermiyor.

İhtimaller bunlar mı?
1-Cihaz banlı olabilir
2-Nand yedeği alınmamış olabilir

Başka ne olabilir? Nand yedeği alınmamışsa bunun dönüşü var mıdır?

atariManyagi
Üye

En Sevdiğim Super Mario Karakteri

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 20, 2026, 15:18:07 ÖS »

Ben Denemedim (Ben genelde kartuşlu oyun alırım. Dijital yazılım alacaksam, Nintendo'nun Resmi Uygulama Mağazası olan eShop üzerinden alırım.), ama Nintendo Switch için Modlama konusu bi hayli meşakkatli bir durum olup, Konsolun çalışabilmesi %3 (taş çatlasa %5, o da Önceden alınmış olan NAND yedeği hesaba katılırsa) ihtimaldir. O da Şansınıza bağlıdır. Aynı durum Switch Lite, Switch OLED ile Switch 2 için de geçerli olduğunu biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.
« Son Düzenleme: Temmuz 20, 2026, 15:21:16 ÖS Gönderen: atariManyagi » Logged

Web Sayfalarım
itch.io
GitHub
Peg Bebek Koleksiyonum
Peg Bebekler
I❤️8BitDo
Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 20, 2026, 23:14:26 ÖS »

Satıcı garanti vermiyorsa çok büyük ihtimalle NAND yedeği almamıştır, almış olsa zaten garanti vermesinde hiç sorun olmazdı.

OFW'ye dönüp multi oynayabilmek için NAND'ın temiz olması, yani CFW ile boot edilmemiş olması lazım. Temizken backup alınmadıysa ve o NAND'a geri dönüş yoksa ban yeme ihtimali yüksek (daha önceden yemediyse tabii).

Ben EMUMMC kullandığım için CFW tamamen SD kartta, sistemin kendisinde en ufak bir müdahale bile yok. NAND'ın temiz olduğundan emin olunabilirse o zaman EMUMMC kullanarak CFW veya OFW boot şeklinde kullanmak mümkün oluyor.

Yine de NAND yedeği alınmamış cihazlarda da temizlik işlemi yapan Haku33 adında bir yazılım var (https://github.com/StarDustCFW/Haku33) ama %100 çalışma garantisi yok maalesef.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 25, 2026, 11:51:23 ÖÖ »

Başka bir dükkandan sıfır cihazı modlattırıp aldım. CFW/OFW geçişi yapılabiliyor. Sanırım Atmoshpere kurdular. Cihaz yanımda olmadığı için emin değilim. Şimdilik hiç Nintendo'ya bağlanmadan kullanıyoruz. Gerisine cihaz yanıma gelince bakacağım.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: