Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBu dönüştürücü ne işe yarıyor?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bu dönüştürücü ne işe yarıyor?  (Okunma Sayısı 378 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ufukbirol
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 18, 2026, 03:51:22 ÖÖ »

Evde böyle bir dönüştürücü buldum ancak ne işe yaradığını çözemedim... Bir tarafı DVI 24+1 pin yani bildiğim kadarıyla yalnızca dijital sinyal veren DVI-D diğer tarafı da analog sinyal veren VGA 15 pin. İçinde çip olmadan bir dönüştürücü farklı sinyale çeviremez diye biliyorum. Bu kadar küçük bir dönüştürücü pasif değil de aktif dönüştürücü olabilir mi yoksa hatalı bir ürün mü? Normal olsaydı bir tarafı 24+5 yani DVI-I olmaz mıydı?

runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2026, 08:08:21 ÖÖ »

Bu dönüştürücü değil adaptör aslında(Pasif dönüştürücü) zamanında DVI-D ekran kartları içinde bundle(Ücretsiz verilen) çıkıyordu. DVI-D ekran kartını VGA girişli monitöre bağlamak için kullanılıyordu.
ufukbirol
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2026, 14:53:25 ÖS »

Bu dönüştürücü değil adaptör aslında(Pasif dönüştürücü) zamanında DVI-D ekran kartları içinde bundle(Ücretsiz verilen) çıkıyordu. DVI-D ekran kartını VGA girişli monitöre bağlamak için kullanılıyordu.

Dijital DVI-D'dan analog olan VGA'ya sinyal verilemez. Başka bir şey bu.
Exu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2026, 18:31:14 ÖS »

sanırım bunun aynısı, VGA'dan DVI (24+5) Adaptörü HDTV için diyor

https://tr.made-in-china.com/co_weidantech/product_Gold-Plated-VGA-to-DVI-24-5-Adapter-for-HDTV_hrrehosuy.html

tr de de varmış

https://www.evaletim.com/urun/alfais-4869-vga-to-dvi-24-5-disi-erkek-cevirici-donusturucu-adaptor
« Son Düzenleme: Eylül 18, 2026, 18:34:38 ÖS Gönderen: Exu » Logged

Bir kadının tepesini attıracak kadar çok RETRO EŞYA barındırabiliyorsan ve hala evliysen, O zaman kralsın...
Chameleon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2026, 18:46:13 ÖS »

Görseldeki beyaz taraf DVI konnektör yapısına sahip olsa da, bu tür pasif adaptörler sadece DVI-I veya DVI-A (Analog) çıkışı veren ekran kartlarında çalışır. DVI-I portları, dijital pinlerin yanı sıra pin yuvalarının içinde analog (VGA) sinyalini de hazır olarak taşır.
Yaptığı tek şey, ekran kartının DVI-I portundan çıkan hazır analog pin hatlarını, diğer taraftaki VGA pinlerine fiziksel olarak iletmektir.
Eğer ekran kartınız veya kaynağınız yalnızca DVI-D (Pure Digital) çıkışına sahipse, bu pasif adaptör görüntüyü aktaramaz. O senaryoda tam belirttiğiniz gibi içerisinde dijital-analog çevirici (DAC) çip bulunan aktif bir dönüştürücü kullanılması şarttır.
murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2026, 23:06:56 ÖS »

PC nin DVI çıkışından VGA monitörlere bağlantı için, bunun kablolu tipi de var, bende hala kullanıyorum.

COMMODORE VIC20; C16; C116; C64; C64C; AMIGA A500; A500+; A600; A1200; ATARI 800XL_512K; 1040ST; SINCLAIR ZX48; AMSTRAD CPC464; MSX VESTEL-FC200; SONY HB101P; SVI728; APPLE MAC CLASSIC; iBOOK G4;...
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2026, 23:59:17 ÖS »

Kimse dikkat etmiyor sanırım, resimdeki parça ekran kartının DVI soketine takılamaz, bu parça DVI çıkışı olmayan ekran kartını iki tarafı DVI olan kablo ile DVI monitöre bağlamak için yapılmış tabi ki bu şekilde bağlantıda dijital bağlantı olmayacak VGA bağlantı olacaktır. Her monitörde çalışmayabilir Bazı DVI soketlerinde VGA pinleri dolu olmuyor.
murtek
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Dün 08:39:15 »

Resimdeki konnektör DVI-D Dual link yüksek bant genişliğine sahip dijital sinyal konnektör çıkışına takılabilen parçadır, diğer ucunada bildiğimiz VGA kablosu takılır; kablonun diğer ucu monitöre. (Resimdeki benim PC nin konnektörü.)

* DVI.JPG (17.24 KB, 252x544 - Görüntüleme: 11 kez.)

COMMODORE VIC20; C16; C116; C64; C64C; AMIGA A500; A500+; A600; A1200; ATARI 800XL_512K; 1040ST; SINCLAIR ZX48; AMSTRAD CPC464; MSX VESTEL-FC200; SONY HB101P; SVI728; APPLE MAC CLASSIC; iBOOK G4;...
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Dün 11:33:15 »

Eski bir bilgisayarcı olarak duruma açıklık getireyim. Fotodaki çeviriciye bakarsak VGA tarafı erkek, DVI-D tarafı dişi. Bu durumda vga tarafından ya bir ekran kartına yada monitöre takılıyor diyebiliriz. Yani vga dan dvi-d ye çeviriyor. Tabi burada aklı karıştıran vga dan digital olmamalı. Bu çevirici ya bir ekran kartı ile gelmiş yada monitör ile. Bu şekilde kendine özgü bir adaptör ile gelen ekran kartı yada monitör görmüştüm. Bu Çevirici sadece kendisiyle gelen neyse onun için üretilmiş bir adaptördür. sadece onunla kullanılabilir. Vga dan Dvi-D ye çeviriyor o kesin ama hangi parça ile gelmiş onu bilemiyorum. Tahminim ekran kartı olabilir.
« Son Düzenleme: Dün 11:59:21 Gönderen: Def Leppard » Logged

Amiga Repair Service
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Dün 14:58:52 »

Bu bana iki erkek lepistes balığının birbiriyle çiftleşmeye çalışmasını anımsattı.

* dviii.jpg (97.77 KB, 716x170 - Görüntüleme: 45 kez.)
murtek
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Dün 17:36:45 »

Bunlar çiftleşmeyecek zaten dostum. Sağdaki kasanın çıkışı, soldakide dönüştürücü. Eğer elinde her iki ucuda DVI olan kablo varsa dönüştürücüyü monitöre takıp kullanırsın, eğer elindeki kablonun bir ucu DVI ve diğer ucu VGA ise dönüştürücüyü kullanmazsın bu kadar basit bir kombinasyon.

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Dün 20:24:29 »

Bunlar çiftleşmeyecek zaten dostum. Sağdaki kasanın çıkışı, soldakide dönüştürücü. Eğer elinde her iki ucuda DVI olan kablo varsa dönüştürücüyü monitöre takıp kullanırsın, eğer elindeki kablonun bir ucu DVI ve diğer ucu VGA ise dönüştürücüyü kullanmazsın bu kadar basit bir kombinasyon.

İki aynı soket birbirine geçemez, kenarlarındaki somunlarından bile birbirine geçemeyeceği kabak gibi belli, diğer soket cıvatalı.

* dvi2.jpg (141.56 KB, 692x518 - Görüntüleme: 17 kez.)
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: