Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetKediyi merak oldururmus ama nasil oluyor da bazi arkadaslarda 1 ton cihaz var?
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kediyi merak oldururmus ama nasil oluyor da bazi arkadaslarda 1 ton cihaz var?  (Okunma Sayısı 12200 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 25, 2008, 18:06:11 ÖS »

Arada sirada forumdaki mesaj ve fotograflara bakiyorum da, bazilarimizin elinde 10, 20, 30 hatta uzeri retro makine var. Hatta ayni marka modelden bir suru var. Sadece merak ettim, bu arkadaslar hobi amacli bunca makineyi topladi mi yoksa aramizda eski teleteknik bayisi, bilgisayar dukkani sahibi, vs. kisiler mi var? Onca makineyi nereden buluyorsunuz yahu? Ben bir 128+ bulamadim. Su anda ebay.co.uk'da bir tanesi icin bid verdim, 4 saat icerisinde bitecek arttirma, bakalim bana kalacak mi. Fiyat mi? Su anda 5 sterlin.. Kalmaz degil mi bana bu fiyata.. hehehe. Posta masrafi 4 kati tutacak eger kalirsa. Eh, 1084'de tamir edilirse, geriye eksigim Interface II ve ZX Printer Var mi satan ?
murmuro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2008, 18:44:06 ÖS »

walla dostum benim de elimde baya bi cihaz var ama ben bayii falan değilim. elimdekilerin hepsini ya sağdan soldan araştırarak ya da yurt dışından getirterek yoğun özverilerle topladım. 5 sterlin demişsin de bu işe gerçekten gönül verdiysen biraz kesenin ağzını açman lazım. ben elimdeki cihazlara kaç para ödediğimin hesabını hiç yapmadım. çünkü biliyorum ki hesaplarsam hem kendime çok kızıcam hem de hanım beni boşayabilir zaten aletler yüzünden hep kavga ediyoruz. bi ara satılığa bile çıkardım forumda ama pek ilgilenemedim sonra... bu ara yine baskılar arttı. uygun zamanda gittigidiyorda teker teker listeleticem
kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2008, 19:33:19 ÖS »

bunlardan başka yeni yeni aletler arıcaksın ..memrah. hayal bile etmek başarının yarısıdır...saygılarımla
inşallah bulursun dileğim seninle...olsa dükkan senin ....
mumuroda bu konuda haklı....bi ara gelecek bulamayınca bazı değerli makinalarını satışa çıkaracan...ben herşeyi oluruna bıraktım..
olursa olur olmazsa olur mantığı deil..allah nasip eder hayırlısı olursa bazı arkadaşlarımın olmayan makinelerini bulup mutlu olmalarını dilerim...

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2008, 19:41:40 ÖS »

Murmuro ben o cihaza 5 sterlinden cok fazlasini verririm, ama ingiltereden alinca 20 sterlin posta masrafi istedi adam. 10 sterlin de ben bid verdim, maximum 30 sterlin edecek yani eger kazanirsam. 30 sterlin de asagi yukari 90YTL ediyor. Ben o makineyi Turkiyede bulabilsem 100YTL veririm zaten. hele kutulu, ciziksiz vs ise 100YTL'den fazlasini da verebilirim, ama posta parasi 50 YTL vermek kotu tabi.
Kaplan135 2 saat kaldi ebay'deki artirmanin bitmesine bakalim ne olacak.

« Son Düzenleme: Mayıs 25, 2008, 19:58:49 ÖS Gönderen: memrah » Logged
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2008, 21:40:01 ÖS »

Şöyle bir olayda var gerçi. Şimdi satıcı Türkiye'ye 20 Pounda yolluyor.Ama ingiltereden bir alıcıya 3-5 pound'a yollayabiliyor.Yani İngiltereden bir alıcı almak istediği zaman kargo bedeli düşük olduğu için daha yüksek rakamlarda teklif veriyor ve kazanıyor. memrah dostum sen bu cihaz için sen 100 YTL bütçe ayırmışsın.Düşünki YTL cinsinden 100 YTL ayıran bir İngiliz var. Adam kafadan senden 15 pound yüksek teklif verip ürünü kazancak.

Herkesin maddi bütçesi vs vs bellidir tabiki ama yurt dışından bir ürün almak istiyorsanız kesenizin ağzını açmanız şart.

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2008, 21:44:20 ÖS »

Devilish aynen oyle iste..
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2008, 22:00:18 ÖS »

eh şimdi biri girip almasın senin 128+'i?

50'dan aşağı gideceğini sanmam heatsink 128'in.

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 25, 2008, 22:42:48 ÖS »

veee. sonuc: cihazi son anda kaybettim. Verebilecegimin uzerine cikti. Posta masrafi olmasaydi rahat oderdim ama o rakami. yani.. aynen devilish'in dedigi..
« Son Düzenleme: Mayıs 26, 2008, 13:49:03 ÖS Gönderen: memrah » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 26, 2008, 11:19:28 ÖÖ »

Alıntı
Murmuro ben o cihaza 5 sterlinden cok fazlasini verririm, ama ingiltereden alinca 20 sterlin posta masrafi istedi adam. 10 sterlin de ben bid verdim, maximum 30 sterlin edecek yani eger kazanirsam.

20 sterlin az istemiş... 10 Sterline aradığın makinayı alman ise yurtdışında çok zor Bana sorarsan 50 sterlin bir kenara ayırmadıktan sonra yurtdışına bakma...Sen ilgileniyorsun diye ingilterede çok +128K takip ettim. Kutusunda olanlar bayağ çıkabiliyor.

Not: C64GS'ye 70 Sterlin vermiştim...Dragon 32, 50 sterline mal olmuştu... Ama bunlar TR'de bulunamayacak cihazlar olduğu için aldım..TR'de çıkan cihazlar için yurtdışına bakmam...Kargo çok tutuyor...

« Son Düzenleme: Mayıs 26, 2008, 11:21:09 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 26, 2008, 13:41:21 ÖS »

20 sterlin az, cunku bu benim bahsettigim cihaz kutulu degildi, PSU'su da yoktu. Sadece oldukca temiz bir 128+ konsoldu. O yuzden de verebilecegim maximum rakami vermedim, cunku tam olarak aradigim gibi birsey degildi.. Ben tertemiz bir 128K+'a 100YTL civari, kutulu, ciziksiz olursa da daha yukarisini ayirdim. Hatta daha iyisi elimdeki Amiga1200'u ve tum yan birimlerini takas etmeyi istiyorum cunku Amiga bana Sinclair gibi cazip gelmiyor. izmirdeki evde, bir kenarda toz topluyor. En son 1999'da kullanildi galiba. Amiga 1200'un bendeki tum yan birimleri ile ederi 200YTL'nin uzerine cikar eminim. Ancak ne yazik ki bu takas teklifini de yurtdisi icin kullanamiyorum. Yurticinde de temiz kullanilmis kutusunda 2. el bilgisayar diye bir sey pek yok anlasilan. En son bir 128+'a baktim kutulu ebay.co.uk'de 700 dolara yakina satildi. Hatta burada bahsetmistim ve ebay linkini vermistim saskinliktan. Alet SIFIR (veya SIFIR gibi) idi. Tabi 700 dolar da veremem acikcasi. 700 milyona bir ay evine yiyecek goturen kisiler varken ve 30 - 40 milyona Sinclair +2 bulunurken her tarafta, 700 dolari vermek biraz gunah gibi geliyor bana. Kisisel fikrim tabi.

Bir de adam belki calismaz, yedek parcaymis gibi dusunun demis. Ben kasasi temiz diye alip, turkiyeden dandik kasali ama devresi saglam bir 128 ile birlestirmeyi dusunmustum. Bu arada bu auction'un adresi su idi :

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=350060601032&ssPageName=ADME:B:ONA:GB:1123

Al mesela bi tane daha. Su an 2 sterlinde. En az 50 - 60 olur tahminimce.    Bir de posta masrafina bakarsan Avrupa 15 sterlin, rest of the world 50 (yuh!) sterlin! Avrupa dedigi EU Turkiye rest of the world'e giriyor sanirim 

http://cgi.ebay.co.uk/SINCLAIR-ZX-SPECTRUM-128K-HEATSINK-VERSION_W0QQitemZ200226782766QQihZ010QQcategoryZ11994QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Zaten toplam verebilecegim rakam 60 - 70 sterlinken, bunun 50'sini postaya verirsem, geri kaliyor sinclairin kendisine 15 - 20 pound
« Son Düzenleme: Mayıs 26, 2008, 13:54:21 ÖS Gönderen: memrah » Logged
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mayıs 26, 2008, 13:51:18 ÖS »

eminmisin ? türkiye genelde bu kategorilerde avrupa olarak işlem görür. üstelik amerika, avustralya için 35 pound iken türkiye'ye rset of the world diyebileceklerini sanmıyorum.

Retro Hincal Uluc
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 26, 2008, 13:51:43 ÖS »

bir sorayim adama
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 26, 2008, 14:13:00 ÖS »

Coze, malesef satıcıların büyük bir çoğunluğu Türkiye için kargo fiyatı belirlerken Avrupa'ya dahil etmiyor.Genel olarak Asya ya da dünya diğer ülkeleri ile bir tutuluyor.Bunun aksini yapan satıcılarda yok değil.

Yalnız ebay'den alış-veriş yapan arkadaşlara bir önerim olacak.Arkadaşlar, satıcılara mail atarken posta ücretini siz belirleyin. Nasıl mı?

Örneğin ; Almanya'dan Amiga 1200 alacaksınız. Alman posta servisi DHL 'nin web sitesine ( www.DHL.de ) girerek Amiga 1200 'ün Türkiye'ye ne kadara yollanacağına bakabilirsiniz. Sonuçta bir Amiga 1200 'ün ağırlığı ve kolilendiği zamanki ebatları bellidir.Aynı şekilde İngiltereden alacağınız bir ürün içinde İngiliz Posta Servisi Royal Mail'in web sitesinden bir fiyat edinebilirsiniz.

Daha sonra edindiğiniz fiyatı satıcıya sunarak o fiyata Türkiye'ye yollamasını isteyebilirsiniz.Hatta ilgili link'i de satıcıya göstermeniz sizin yararınıza olacaktır.Dikkatle bakarsak Almanya ve İngiltere'den ülkemize posta ücretleri çok yüksek rakamlar değil.Bazı uyanık satıcılar kargo parasını fazla alarak daha fazla kar elde etmeyi amaçlıyor. Almanya'dan bir Amiga 4000 getirmenizin posta ücreti 30-40 Euro arası tutabilirken, yine Almanya'dan bir mouse getirmeniz size 30 euro posta bedeli tutabilir.Fark ortada

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mayıs 26, 2008, 14:37:45 ÖS »

Ben Amerika'dan kazandığım 1351 mouse'a 35$+10$ gibi birşey vermiştim. Sonuçta elime geçen bir mouse... 128+ için kesinlikle daha yüksek teklif vermek lazım.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mayıs 26, 2008, 16:22:00 ÖS »

Ingiltere Royal Mail listesinde Türkiye Avrupa listesinde...Ama Royal Mail için 2kg sınırı var. Satıcı eğer iyi niyetliyse, yardımcı olur...Değilse ve ürünün ücretini kargodan çıkartmayı düşünüyorsa yandınız O nedenle satıcılara her zaman sormak gerek...

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: