Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıNintendo NES/SNES Klonları, Kopya Oyunları ve RetroDUO
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Nintendo NES/SNES Klonları, Kopya Oyunları ve RetroDUO  (Okunma Sayısı 5197 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ağustos 08, 2008, 08:59:31 ÖÖ »

Bir başka başlığa NES, Famicom, SNES ile ilgili birşeyler yazacaktım...Ama yeni bir başlıkta tartışmanın uygun olacağını düşündüm...

Nintendo'nun en sevilen 8 bit oyun konsolu, Japonyada Famicom, japonya dışında ise Nintendo Entertainment System (NES) ismiyle tanınmaktadır. Famicom ve NES teknik olarak çok farklılık göstermesede, oyun kartuşlarının boyutları ve pin sayıları birbirinden farklıdır.Tabii ki iki sistemin oyunlarını bir diğerinde çalıştırmak dönüştürücülerle mümkün olmaktadır...

Nintendo'nun en sevilen ve başarıya ulaşmış 16 bitlik konsolu, Japonyada Super Famicom, Avrupa ve Amerikada Super Nintendo (SNES) olarak tanınmaktadır. Avrupa ve Japon versiyonları kasa olarak birbirine çok benzemekle birlikte, Amerikan versiyonu hem kasa olarak, hem kartuş olarak farklı görünüme sahiptir. Tabii ki iki sistemin oyunlarını bir diğerinde çalıştırmak dönüştürücülerle mümkün olmaktadır - kopyala/yapıştır ne güzel bir icat

NES ve SNES kopyalarına gelince...

NES yani Famicom'un birçok kopyası var... Ülkemizde o kadar çok Famicom kopyası var ki, bu kopyaları ve oyunlarını bulmak, edinmek hiç zor değil... Piyasada bulunan çokça karşınıza çıkan küçük kartuşlar ve çoğunlukla Microgenius markalı konsollar Nintendo Famicom klonlarıdır. Aşağıdaki resimde Famicom kartuşu ve çokça karşımıza çıkan Famicom klonu cihazlardan biri yer almaktadır.

Bu çakma sistemlerde Nintendo NES oyunlarını oynamak ya da çokça bulunan bu Famicom oyunlarını NES sisteminizde oynamak için pinlerin yerini değiştiren dönüştürücüler mevcuttur. Nintendo NES sisteminde, bu çakma oyunları deneyip, çalıştığını test ettim. Aksini ise denemedim ama dönüştürücüleri Ebay'da çokça gördüm. Burada ufak bir not daha ekliyeyim, bazı NES oyunlarının içinde Famicom kartuşu + dönüştürücü yer almakta...Sanırım Nintendo ilk zamanlar ellerindeki Famicom oyunlarını, bu şekilde NES'e çevirip pazarlamış. (internette bilgiye ulaşabilirsiniz)

SNES'e gelince...SNES kopyası konsol şu ana kadar türkiyedeki ikinci el sitelerinde, yada dükkanlarda görmedim (bit pazarlarında vs.). Ama oyun olarak SNES kopyası bir oyun edindim..İçerisinde 4 oyun olan kartuşu çalıştıramamış olsamda, SuperFamicom kopyası olduğu çok açık. Yine Ozkano arkadaşımız araştırma geliştirme için bir tane almıştı... Kopya oyun var ama kopya cihaz pek ülkemize girmemiş..

Tüm bunların üzerine, NES ve SNES'in popülerliği ve Retro severlerin ısrarı üzerine yeni bir SNES/NES kopyası çıktı.. RetroDUO adlı bu cihaz, hem NES, hem SNES oyunlarını oynamanızı sağlıyor.

Aşağıda verdiğim linkte, bir kullanıcı RetroDUO'nın iyi bir testini, incelemesini yapmış...Hem orjinal, hem kopya oyunlar çalışmasına rağmen, bazı oyunlarla uyumsuzluklar ve bazı SNES oyunlarında yavaşlama görülmüş...

RetroDUO

Sabah sabah bu kadar boş boğazlık yeter Benden bu kadar...

Pixelponny
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2008, 10:07:58 ÖÖ »

Famicom clone'larının zannedersem hepsi top loading'tir. Kloncular bile NES'in yatay kartuş yerleşiminin dezavantajlarını bilirler İyi çalışmayan bir NES'i onarmak ta zor bir iştir. Ayrıca kartuşu kilitleyen mekanizmanın mandalı oyuncak gibi bir şey olduğundan çabucak eskiyebilir. Viva la top loading.

Burada da NES klonlarının bir arşivi var:
http://ultimateconsoledatabase.com/famiclones.htm
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2008, 11:00:19 ÖÖ »

çok başarılı bir NES klonu var bende...Oda kartuşu önden alıyor. Standart NES'e göre en güzel özellikleri, kartuşların çok temiz olup olmaması sorun değil, region sorunu yok ne takarsan gösteriyor. Klon ama orjinal NES'ten çok daha tutarlı Bir güzel özelliğide NES ekipmanlarıyla uyumlu.

Fotoğrafı aşağıda... Verdiğiniz arşivde MiniNES olarak isimlendirmişler. Yalnız sistemin kolları resimde görüldüğü gibi değil. Fotoğrafı yollayan uyumlu olduğu için orjinal kollarla foto çekip yollamış sanırım.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: