Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Genel Kategori
Genel Sohbet
Intel Atom
« önceki
sonraki »
Sayfa: [
1
]
2
3
...
5
Aşağı git
Gönderen
Konu: Intel Atom (Okunma Sayısı 37452 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
max.damage
Deneyimli
Hell is other people.
Intel Atom
«
:
Ağustos 29, 2008, 16:27:23 ÖS »
Intelin Atom platformunu cogunuz duymustur.Intelin ultra mobil pc`ler icin piyasaya surdugu,dusuk enerji tuketimli,dahili i/o ve graphic birimlerini barindiran chipset ve islemci paketi.
Dusuk guc tuketimi yaninda uretim prosesi sayesinde dusuk bir ilk alim maliyeti de saglayacagi yazilip cizilmisti bu platformun.Gercekten de oyle oldu ve ulkemizde bilde kabul edilebilir fiyatlara satildigina tanik oldum.Ornegin ;
http://www.sanalmarketim.com/urun/AA310INT13/INTEL-D945GCLF-Anakart-(Tumlesik-Intel-Atom-230-Cpu-1.6-Ghz
)
Bu gun,yarin bir tane satin alip nimetlerinden faydalanmak istiyorum.Ozellikle anakartin mini-itx form faktor'de olmasi,bu fiyata islemci dahil olmasi benim acimdan rakipsiz geldi.Performans olarak Pentium III / 1.3Ghz performansi veriyor islemci (1.6Ghz Atom 230).Inceleme siteleri sistemin toplamda 30-35 watt gibi bir enerji tukettigini belirtmis.Bu,mutevazi bir enerji tuketimi oldugu gibi,ayni zaman da mutevazi guc kaynagi kullanilabilecegini gosteriyor.Mesela picopsu.
Diger taraftan piyasada bulunan en verimli platform olmadigi ortada.Via ve Amd esdeger hatta daha iyi sistemleri piyasaya surdu/suruyor.Fakat maliyet ve bulunabilirlik soz konusu oldugunda rakipsiz.Size de haber edeyim dedim,bir goz atin bence.
Bu kadar mi ?
witchdoktor
Uzman
Ynt: Intel Atom
«
Yanıtla #1 :
Ağustos 29, 2008, 16:54:33 ÖS »
Bunu yerleştirebileceğimiz fazla da pahalı olmayan bir 'mikro-kasa' var mı bildiğiniz? Medya oynatma, browsing ve download işlerinde kullanabildiğimiz pratik bir sistem olurdu.
Keşke üzerinde ATI'nin son anakartlarında olduğu gibi HDMI çıkışı da olsaydı. Benim kullandığım Gigabyte anakartında HDMI + DVI + VGA + FireWire + Optik ses çıkışı + Ethernet (100/1000) + ATI Radeon X1250 bileşenleri mevcut. Fiyatı $59+KDV
http://www.exe.com.tr/urunbak.php?urunkodu=ANA940GIG008
Üzerine AMD ATHLON 64 X2 4600+ ($63+KDV) taktığınızda $122+KDV
AMD SEMPRON LE1150 2.0GHZ eklediğinizde ise toplam $91+KDV oluyor.
http://www.exe.com.tr/urunbak.php?urunkodu=CPU1940242006
http://www.exe.com.tr/urunbak.php?urunkodu=CPU1940236011
«
Son Düzenleme: Ağustos 29, 2008, 16:57:42 ÖS Gönderen: witchdoktor
»
Pixelponny
Üye
«
Yanıtla #2 :
Ağustos 29, 2008, 18:58:50 ÖS »
Bu aslında harika bir gelişme. Yakında bu platforma göre optimize edilmiş işletim sistemi ve ofis uygulamaları paketleri geliştirilerek, devlet dairelerinde, bankalarda, ofislerde tek tip PC kullanmak, böylelikle herhangi bir donanımsal problemde ortak bir çözüm veritabanından yararlanarak sorunları kolayca çözebilmek mümkün olabilir. Dünyanın böyle bir şeye ihtiyacı vardı
witchdoktor
Uzman
«
Yanıtla #3 :
Ağustos 29, 2008, 19:22:13 ÖS »
Keşke fansız bir sistem olsaydı, ayrıca piyasada bolca minyatür kasa bulunabilseydi...
max.damage
Deneyimli
Hell is other people.
«
Yanıtla #4 :
Ağustos 29, 2008, 23:37:15 ÖS »
Mikro atx kasa bol miktarda var lakin mini-itx kasa bulmak zor,hesaplisi daha da zor.Sonucta kart 170x170mm,uygun bir psu ile her yere tikilir.
Bu kadar mi ?
max.damage
Deneyimli
Hell is other people.
«
Yanıtla #5 :
Aralık 12, 2008, 00:14:46 ÖÖ »
Aklima gelmisken,2 aylik kullanim deneyimlerimi yazayim :
- 40mm'lik sogutma fani cok yaygaraci.Papst uretimi oldugu halde (demek ki her sakalli dedem degilmis) muazzam bir gurultusu var.Bios uzerinde gostermelik kalan fan hizi denetimi ile birlesince super bir beyin matkabi olmus.Degistirime firsatiniz yoksa cpu faninni sys_fan konnektorune takin zira daha kontrollu,daha sessiz.
- OS kurulumu esnasinda gayet ciddi problemler yasadim.Birlikte siparis ettigim 2.5" sata hdd ile devamli coken bir xp kurulum deneyimim oldu.Sonuc itibari ile standart bir xp kurulum cd'si uygun sata suruculerini barindirmadigi icin cokuyor (ata hdd ile kurulum gayet problemsiz), ozellestirilmis bir xp cd'si yapmaniz gerekiyor.Son grafik suruculeri ile windows 2000 iyi gecinemiyor,o da cokuyor.Linux icin daha erken.
-Bir fdd kontrolor mevcut degil.Diger yandan cok kapsamli bir usb boot secenegi mevcut.Bios update olayi windows altinda yapilabiliyor.
-Islemci cok serin kanli degil.Uzerinde bulunan heatsink ile pasif calistirmak imkansiz,hemen cakiliyor.
-1gb hafiza ile kullanimi gayet rahat.Web,ofis ve multi medya uygulamalarini tatmin edici hizda calistiriyor (1080p'yi unutmak kaydiyla).
-Yaptigi ise gore tukettigi elektirik yok denebilecek kadar az,kucuk boyutlu oldugu icin istediginiz her yere tikistirabilirsiniz.Acikcasi sirf net'e girebilmek icin bilmem kac yuz watt elektirik harciyordum,simdi aciyorum.
-Son olarak,bu kart elime retail ambalaji ile gelmedi.Urun sayfasinda bu sekilde gelecegine dair bir ifade de yoktu.Alimi yaptigim sirket sanalmarketim.com. Gayet seviyesiz ve ucuz bir sirket izlenimi verdi bana.
Bu kadar mi ?
witchdoktor
Uzman
«
Yanıtla #6 :
Aralık 12, 2008, 02:01:40 ÖÖ »
Arkadaşlar, Asus'un bu (Intel Atom) platformda desktop 'mini' PC olarak piyasaya sunduğu
Asus Eee Box
bir süredir ülkemizde de satılıyor. İşin güzeli, LCD monitörlerin duvar montajı vida yuvalarına monte edilerek desktopta görünmeyecek şekilde çalıştırılabiliyor. Aşırı beklentiniz yoksa oldukça güzel bir ürün. Ereyon'da havale ile KDV dahil 560YTL'ye satıyorlar.
Cihaz şu anda 720p/H.264 videoları oynatabilecek güçte. Ama pek yakında çift çekirdekli atom platformu ürünleri de bu fiyata satılmaya başlayacak ve 1080p/H.264 videoların üstesinden gelebilecek ve medya oynatıcı olarak da ciddi bir seçenek olacak.
http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=174033
İnceleme:
http://www.pclabs.com.tr/2008/06/03/masaustu-asus-eee-box-resmi-ozellikleri-ve-fiyatlari/
http://techreport.com/articles.x/15234
http://www.silentpcreview.com/article867-page1.html
Arda
Uzman
I'm *the* guy from Argleton
«
Yanıtla #7 :
Aralık 12, 2008, 02:42:56 ÖÖ »
Alıntı sahibi: max_damage üzerinde Ağustos 29, 2008, 16:27:23 ÖS
Bu gun,yarin bir tane satin alip nimetlerinden faydalanmak istiyorum.Ozellikle anakartin mini-itx form faktor'de olmasi,bu fiyata islemci dahil olmasi benim acimdan rakipsiz geldi.Performans olarak Pentium III / 1.3Ghz performansi veriyor islemci (1.6Ghz Atom 230).
bu bildiğin xbox yahu. bir tv tuner lazım sadece...
Blog -
http://arda.kisafilm.org/blog
max.damage
Deneyimli
Hell is other people.
«
Yanıtla #8 :
Aralık 12, 2008, 03:54:01 ÖÖ »
Witchdoktor'un dedigi gibi is itx kasa'da.Tv-out,cift cekirdek gibi opsiyonlari olan surumlerde cikti piyasaya (dolar kuru yuzunden biraz tuzlu ne yazik ki).Istege gore daha hizli bir grafik karti,tv tuner ile xbox'tan daha xbox olabilir cidden. (serefsizim bu benim aklima gelmemisti)
Son dakika seyi : Su merpa denilen sark kurnazi soyle bir sey koymus satisa
http://www.merpazar.com/asp/show_stock.asp?product=ANA90100
.Bence bu kart benim kullandigim D945GCLF modelinin fani sokulmus hali.Herhalde daha genis yuzyli bir heatsink kullamislar.Resmi bir surum oldugunu sanmiyorum,resim yok zaten
Bu kadar mi ?
max.damage
Deneyimli
Hell is other people.
«
Yanıtla #9 :
Şubat 24, 2009, 16:41:19 ÖS »
Alıntı sahibi: max_damage üzerinde Aralık 12, 2008, 00:14:46 ÖÖ
-Islemci cok serin kanli degil.Uzerinde bulunan heatsink ile pasif calistirmak imkansiz,hemen cakiliyor.
Demisim, kulliyen palavra. Cakilmanin sebebi chipset'e dahil olan GMA950 grafik kontroloru.Yoksa islemci buz gibi.
Bu arada bir "nvidia ion" hengamesi gidiyor.Intelin zayif olan grafik yonunu toplamaya calisan ion platformu, intel atom islemcisi ve geforce 9400m grafik yongasindan ibaret.Ayrica form faktor olarak pico-itx secilmis (10cm x 7.2cm).
Nvidia ion cozumu HD kalitede video ve giris seviyesi oyun performansi vaad ediyor.Ayrica bunu 18W enerji ile yapiyor.Eger intel bir karar verirse (bir kabul ediyor ,bir dava aciyor) 300$ gibi bir etiket ile ion platformuna sahip olabilecegiz.Eger en kotu senaryo gerceklesir ve intel borusunu ottururse bu platform yatabilir.Fakat endise etmeye luzum yok,nvidia bir "B" planina sahip.Halihazirda intelin atom islemcisinden daha verimli olan "via nano" var ,nvidia bunu bir secenek olarak gordugunu belirtmis.
Nvidia ion hakkinda,
http://www.nvidia.com/object/sff_ion.html
Bu kadar mi ?
witchdoktor
Uzman
«
Yanıtla #10 :
Şubat 24, 2009, 19:28:06 ÖS »
@max_damage
AMD/ATI'den de nano/piko bir çözüm çıksa tam süper olacak. Şu anda herşeyin onboard olduğu (3D-HDMI-LAN-IEEE1394-7.1AUDIO-vb) sistemlerde AMD/Radeon entegrasyonu ile rakip sistemlerden bir adım önde.
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #11 :
Şubat 24, 2009, 20:20:09 ÖS »
Bu tarz anakartlar hiç bir zaman popüler hale gelmeyecek arkadaşlar, çünkü devir islem gucu devri. Hd videolar,Hd oyunlar,Hd userlar. Bol elektirik,bol isi,bol komponent.
Bu tarz teknolojiler ancak amaca özel sistemler için kullanılabilir, fakat bu gunun bilgisayarlari neler yapabiliyor diye gormek istiyorsaniz bunun yolu 100'lerce watt elektirikten geciyor
.
Alper
max.damage
Deneyimli
Hell is other people.
«
Yanıtla #12 :
Şubat 24, 2009, 20:33:33 ÖS »
@Alpyre
Sen hala ordamisin.Hala "bunlar her seyi yapabilir seyler degil ,olmayacaklar" kismini neden kavriyamiyorsun.Bunlar kisitli sistemler.
Bak ,tekrar ediyorum "Bu tarz teknolojiler ancak amaca özel sistemler için kullanılabilir, fakat bu gunun bilgisayarlari neler yapabiliyor diye gormek istiyorsaniz bunun yolu 100'lerce watt elektirikten geciyor."
Bu baslik o mesaj atilmadan cok once acilmis ,avantajlari ve dez avantajlari siralanmis bu tarz sistemlerin.Idrak otesi bir yazi olmus galiba.
@witchdoktor
Amd'de cikarsin tabii,armut toplamasin.Benim aklima "neden yerinde sayiyor" sorusuna cevap gelmiyor
Bir de su ion board ,butun i/o portlari ayri bir kart uzerinde.Bildigim kadariyla bu i/o kati olmadan da oluyor lakin kablo karmasasi cikiyor ortaya.300$ gibi bir fiyat yeterince kotu. Islemci via olursa fiyat daha da artar.Belki amd daha hesapli bir cozum cikarir ,bizde kullanma serefine nail oluruz.Hatta thg'de yapilan "athlon vs. atom" karsilasmasi cok umit vericiydi.Ion tarafinda Cuda'yi da unutmamak lazim ama.
Acikcasi ben buyuk bir merak ile izliyorum bu enerji verimliligi on plana cikan sistemleri ,fiyat guzel olunca tadindan yenmiyor.Takipteyim.
Bu kadar mi ?
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #13 :
Şubat 24, 2009, 20:43:36 ÖS »
Alıntı sahibi: max_damage üzerinde Şubat 24, 2009, 16:41:19 ÖS
Nvidia ion cozumu HD kalitede video ve giris seviyesi oyun performansi vaad ediyor.
Alıntı sahibi: max_damage üzerinde Ocak 08, 2009, 18:47:33 ÖS
Devir islem gucu devri.Hd videolar,Hd oyunlar,Hd userlar.
Eğer bu ikisi arasında biraz çelişki yok ise, aslında seninle aynı fikirdeyim...
Alper
max.damage
Deneyimli
Hell is other people.
«
Yanıtla #14 :
Şubat 24, 2009, 20:46:59 ÖS »
HD oyun nerede peki ?
Bu kadar mi ?
Sayfa: [
1