Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Universal Imaging Utilty  (Okunma Sayısı 5299 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 25, 2008, 14:04:35 ÖS »

Web : http://www.uiu4you.com/

Universal Imaging Utilty isimli yazılım donanımdan bağımsız windows sistem imajları alabilmekteymiş..

Bu vesile ile kurulan bir windows işletim sistemini sysprep ve çeşitli aşamalardan geçirerek imajlayabiliyor ve farklı donanımlar üzerine kurabiliyormuşuz..

Bu yazılımı araştırmama sebeb profesyonel olarak olmasa da arada sırada eşe dosta sistem kurarken sürekli windows kur, üstüne uptade'leri çek temel yazılımları kur falan çok kasıyor..

Piyasada böyle hazır kurulumlu XP paketlerini görünce neden ben de kafama göre bi tane yapmayayım dedim.. bir kaç kişiye sordum ama genelde bilmiyoruz dediler

Sadece bir kişi bana bu UIU'dan bahsetti.. fakat hiç bi yerde yazılımı bulamıyorum.. Trial'ini talep ettim üreticisinden.. geldi fakat aldığı imaj 14 gün çalışıyormuş

Şimdi sorum şu ki.. Bu yazılımın 3.70 sürümünü elinde bulunduran var mı? Bu yazılım harici hazır kurulmuş gıpgıcır bir XP sistemini naıl her donanımda çalışır halde imajlayalabilirim... Ben de kendime içinde her bişey yüklü XP Cd'si yapmak istiyorum...

Saygılarımı sunarım...
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 26, 2008, 16:02:15 ÖS »

İş yerindeki IT'ci arkadaşlarından maceralarından takip ettiğim kadarıyla, bu windows'un imajını alma işinde bazı püf noktaları var. En önemlisi de aktivasyonu yapmadan önce imaj almanız lazım. Yoksa saç baş yolduruyor.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2008, 19:44:51 ÖS »

O programı biliyorum, arkadaşımda var, temin eder sana iletirim. Ancak ben o iş için daha güzelini buldum. Windowsu herhangi bi bilgisayara kur. Kuracağın bütün programların kurulumunu yap. MSN, Ofis mofis vs. Hiç bi sürücü kurma, kurulu olanları da kaldır. Sonra Norton Ghost ile imaj al. Git istediğin bilgisayara imajı aç, sürücüleri kur iş bitsin.

Alper
aspirin
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 26, 2008, 23:47:20 ÖS »

slmlar

Alpyre bazen farklı çipset makinelerde yemiyor o yöntem diye biliyorum. Yerse bile implant xp gibi yani güvenilir durmuyor.

uiu4you nun yaptığı çipset tanımlamasını rezerve tutmak gibi bir durum heralde.

MeG ben "nLite" adlı yazılımı bir denemeni öneririm. Olmadı TNC Forumdaki elemanlar bu işe oldukça kafa yoruyorlar, orada bir sor.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 26, 2008, 23:56:31 ÖS »

Evet ben de öyle biliyor ve düşünüyordum, fakat bi arkadaşım aynı imajla chipsetleri tamamen alakasız, hatta biri AMD diğeri Pentium iki makinaya aynı imajı kurup çalıştırınca düşüncelerim değişmişti Kahkaha

Alper
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2008, 00:51:30 ÖÖ »

Ham WinXP'nin hiçbir donanım sürücüsü yüklemeden, sadece ofis paketi yüklenmiş halini Acronis TrueImage ile Intel (nforce) tabanlı bir sistemden AMD tabanlı (herşeyin onboard olduğu) alakasız çipsetli bir başka sisteme aktarmıştım. Problemsiz çalıştı.
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2008, 11:18:33 ÖÖ »

ALP andam 3.7 sürümünü iletebilirsen çok sevinirim...

Peki bu driver silmekden kastınız nedir? Güvenli kipte açıp tüm driverları silip imaj alıp kurunca sistem ilk açılışda driver mı istiyo? Yani XP CD'si daha takılacak ekstradan..

Benim tam istediğimse direk kurulabilir bir XP DVD'si hazırlamak...

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2008, 12:53:36 ÖS »

Özel bir driver kurmaman yeterli olur. Ayrıca sistemi imaj almak için yeniden başlatmadan önce,aygıt yöneticisine girip gördüğün bütün aygıtları sürücüleriyle birlikte kaldırırsan tam da istediğin şey olur.

İmajı yeni bilgisayara aktardıktan sonra WindowsXP ilk açıldığında direk yeni donanım bulundu diye bağırmaya başlar. Sen de istediği sürücüleri verirsin.

Bu arada imaj almadan önce kurduğun Ofis, Photoshop vs. gibi paket programlarda kurulu vaziyette ve yaptığın ayarlamalarla birlikte sorunsuz çalışır.

Her defasında XP kurmak, bu işlemden her türlü çok daha uzun sürecektir. Çok vasat bi bilgisayarda bile imaj aktarmak maksimum 5 dakka sürüyo.

Alper
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: