Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıYardım lütfen, ps1 oyunlarını cd'ye yazdırmak
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yardım lütfen, ps1 oyunlarını cd'ye yazdırmak  (Okunma Sayısı 29469 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ekim 10, 2008, 16:33:27 ÖS »

sanırım bendeki isolar sorunlu yani netten indirdim, bizzat oluşturduğum değiller o yüzden uğraşmaktan vazgeçtim, hatta bir iki taneside emulatördede çalışmıyor

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 11, 2008, 14:45:56 ÖS »

Commander64'ün sorunuyla aynı derdi paylaşıyorum. Netten indiridiğim oyunlar bir türlü çalışmıyor. Normal müzik cd si takınca bir problem yaşanmıyor. Çipinde sorun var diyecğeim ama eminde olamıyorum.

Bu arada PS1'i hurdadan aldım 5 ytl ye

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ekim 11, 2008, 15:06:27 ÖS »

Internetten indirilen isoların çoğu sorunlu oluyor. Dreamcast'te bunu çok yaşadım. Bu nedenle oyunları yazmadan önce bence emulatorde kontrol etmek gerekir.

Eğer çok yüksek hızda yazmamışsanız, yazdıktan sonra cihazda çalışmamasının en büyük sebebi, okuyucu lensin kullandığınız medya ya da yazılabilir CD medyasına olan yabancılığıdır. Medya seçer, medya seçmesede, lens'in kalibrasyonu tam olmayabilir. Lens kalibre edilince (kafanın üzerinde, iç kısımda kalan küçük bir vida üzerinden ) genelde sorun ortadan kalkar..

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ekim 11, 2008, 16:01:40 ÖS »

Lens kalibre sakat iş, idare eder bi ayara getirince bu sefer de VCD leri okumuyor Ben o yüzden psx sevdasından vazgeçtim, bu arada ps1 e harddisk takılabiliyor mu? ancak öyle kullanabilirim,
En kral cihaz tabiki amiga, ben çok yer kaplıyor diye bi süredir kullanmıyordum ama en küçük modelini bulduğum artık rahatım

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ekim 11, 2008, 16:32:22 ÖS »

Ben o yüzden psx sevdasından vazgeçtim, bu arada ps1 e harddisk takılabiliyor mu? ancak öyle kullanabilirim

XBOX alıp iso imajından emulasyonla oynayabilirsin. En yakın tadı böyle alırsın. Tabiiki L2-R2 butonu olmaması yine orjinali gibi olmasını engelliyor.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ekim 11, 2008, 21:54:22 ÖS »

Önerin için sağol, aslında xbox emulasyon için iyi bi platforma benziyor, neticede pc tabanlı

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ekim 11, 2008, 22:04:12 ÖS »

Bazı psx oyunları kopya korumalıdır.Alcohol ile de çeksen başarılı olamazsın.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ekim 11, 2008, 22:09:31 ÖS »

Valla kopya koruması hiç aklıma gelmemişti, boşuna uğraşmayayım o zaman elden çıkarıp kurtulayım, Zaten kontorlandın hem pc hem ps ye bağlanabilen kolunu almıştım emulasyonla idare ederim, zaten modasıda geçti, iyice soğudum ps'den

Pixelponny
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ekim 12, 2008, 11:26:19 ÖÖ »

Konsolda konsol emülasyonunun başarısı da şüpheli. PS2 üzerinde SNES'i %100 performansla emule edemediğim için söylüyorum.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Mayıs 29, 2009, 09:09:51 ÖÖ »

Çözüm buldum sonunda Alcohol ile cd imajını sanal cd-rom'a takıyorum. Sonra Emulatörde bu cd-rom dan oyunu açıyorum. Eğer bu şekilde oyun yükleniyorsa Alcohol ile CD'ye çekiyorum ve Playstation'da oyun çalışıyor

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mayıs 29, 2009, 10:46:55 ÖÖ »

Çözüm buldum sonunda Alcohol ile cd imajını sanal cd-rom'a takıyorum. Sonra Emulatörde bu cd-rom dan oyunu açıyorum. Eğer bu şekilde oyun yükleniyorsa Alcohol ile CD'ye çekiyorum ve Playstation'da oyun çalışıyor

Hocam bazı oyunların çalışmamasının nedeni Pal - Ntsc desteği ile alakalı olabilir mi ?

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Mayıs 29, 2009, 11:26:20 ÖÖ »

Sorun olmaz ntsc olanlarıda açıyor. Lakin siyah beyaz olarak, NTCS-PAL dönüştürücü ile de sorun kalmıyor zaten.
Esas sorun İnternet'ten bulunan iso,bin v.b. dosyaların sorunlu olması.
Misal adam iso dosyası üstünden değişiklik yaparak ntsc oyunu pal'e çevirmiş. Emulatörde çalışıyor ama CD'ye basınca oyunu cihaz açmıyor genelde bu tür sorunlar var.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Mayıs 29, 2009, 11:29:52 ÖÖ »

Bu arada PlayStation'da retro consollardan biri oldu galiba

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mayıs 29, 2009, 11:52:57 ÖÖ »

Sorun olmaz ntsc olanlarıda açıyor. Lakin siyah beyaz olarak, NTCS-PAL dönüştürücü ile de sorun kalmıyor zaten.
Esas sorun İnternet'ten bulunan iso,bin v.b. dosyaların sorunlu olması.
Misal adam iso dosyası üstünden değişiklik yaparak ntsc oyunu pal'e çevirmiş. Emulatörde çalışıyor ama CD'ye basınca oyunu cihaz açmıyor genelde bu tür sorunlar var.

Tamamdır hocam anladım

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Mayıs 29, 2009, 12:10:38 ÖS »

Yukarda benim kastımda aynen buydu...Dreamcast'de aynı sorunu yaşamıştım. Deamontools ile sanal olarak iso'yu tanıtıp, emulatorde deniyor, eğer sorun yoksa, ISO'yu yakıyordum... Internetteki içeriğe çok güven olmuyor.

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: