Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trDiğer Nostaljik BilgisayarlarSinclairSinclair - DonanımSpectrum için birçok donanım düzenlemesi (kartuş, klavye, disket sürücü vs)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Spectrum için birçok donanım düzenlemesi (kartuş, klavye, disket sürücü vs)  (Okunma Sayısı 12186 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim 22, 2008, 15:19:57 ÖS »

Memrah arkadaşımız için Klavye membrane'ı çözümü için atılmış bir linkin aslında çok daha fazla donanım düzenlemesi içerdiğini fark ettim. benim gibi daha önce fark etmemiş olanlar için yeni bir başlıkta atmayı uygun gördüm. Klavye tamirinden, yeni klavye, interface üretimine, spectrum için disket sürücü yapımına, hatta kartuş üretimine kadar birçok bilgi var...(Kartuş kısmı çok hoşuma gitti)

Droy's lumber room
Sitenin orjinali İspanyolca olduğundan, Google ispanyolca-ingilizce çeviri sayfaları kullanılmıştır.

yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 23, 2008, 12:24:13 ÖS »

bu arada, bizim toplu membrane alımı fikri ne aşamada acaba??

yb
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 23, 2008, 12:40:42 ÖS »

Toplu membrane konusunda fiyat yüksek... Türkiye'de membrane üreten bir firma var (hades bilgisini verdi). Oraya elimizde membrane ile gidip konuşmamız gerek. Komple membrane üretemesek bile belki ek yaptırıp (klavyenin alt kısmı genelde sağlam oluyor, sorun boarda giren uçlardaki kırılmalar) kurtarma şansımız olabilir diye düşünüyorum.

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 23, 2008, 13:51:20 ÖS »

hades bir gidip sorsa madem her gün önünden geçiyor?

hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2008, 18:59:46 ÖS »

Elimde bozuk bir spectrum vardı. Koliyi kurcaladım ama tuş takımı diye bir şey kalmamış. Tuşlar yok, membran yok. En azından bir tane membran olsa işte bundan şu kadar yaptırmak istiyoruz, kaça olur diye sorarız ama numunesizde tahmini bir fiyat alınabilir.
Mesela şu kadar tuş var, ölçüleri şekli vs. bilgiler lazım.
Yoksa 5-10 dakikalığına uğramak benim için sorun değil.
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2008, 08:41:18 ÖÖ »

Dün ani bir kararla anneme gidip , bana ait hatıralarla dolu sandıktan 48K+ ımı bulup çıkardım. Düşündüğümden daha eski gözüktü gözüme ama sadece mebran ı bozuktu atıp atmadığımı hatırlamıyodum ama içine baktım ve atmadığımı gördüm. Çıkarttım bu sabah da tesadüfen bu başığı gördüm yani numune olarak kullanabiliriz. ULA sı pırıl pırıl tv çıkışı biraz kireçlenmiş gibi. Bir doktor lazım (Arda) 20 yıllık uykusundan uyandırmak için specimi  Masum

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 30, 2008, 12:14:34 ÖS »

Elimde bozuk bir spectrum vardı. Koliyi kurcaladım ama tuş takımı diye bir şey kalmamış. Tuşlar yok, membran yok. En azından bir tane membran olsa işte bundan şu kadar yaptırmak istiyoruz, kaça olur diye sorarız ama numunesizde tahmini bir fiyat alınabilir.
Mesela şu kadar tuş var, ölçüleri şekli vs. bilgiler lazım.
Yoksa 5-10 dakikalığına uğramak benim için sorun değil.

membrane örneği konusunda Hades'e yardımcı olabilecek Hades'e yakın bir arkadaşımız yok mu? Olmazsa spectrumlardan örnek söküp kargoyla yollıyayım...Bu işi sürüncemede bırakmayalım.

Aşağıdaki eklentide Spectrum membrane'ında benim şimdiye kadar tespit ettiğim sorunlu kısımlar ve membrane'ın resmi var.. Membrane'ın katlandığı açı oluşturduğu kısımlar kırılıyor. Bunlar tuşların altındaki kısımdan, board'a giren bölüme olan kollarda 2 noktada kırıklar oluşuyor. Membrane'ı sıfırdan ürettiremesek bile klavyenin hemen altındaki kısımdan sonrasına ek yapmamız mümkün olsa belki yine işimizi görür... Sıfırdan yaptırmak en güzeli..

* spectrum.jpg (40.55 KB, 593x451 - Görüntüleme: 1816 kez.)

ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 30, 2008, 12:54:23 ÖS »

Hades mevkin nedir  sana yaralı mebranlarımızı nasıl ulaştırıcaz :?

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 30, 2008, 13:36:28 ÖS »

ilker lastik tuslu 48 ile 48+'nin membrane'leri farkli bunu da ufak bir hatirlatma olarak not duseyim istedim. 48+'ninki daha kapsamli, daha fazla tus iceriyor ve 2 degil 4 katmandan olusuyor. 128+'da ayni membrane'i kullaniyor.
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 30, 2008, 19:53:05 ÖS »

Ben İstanbul'dayım. En iyi ve çabuk yol bir yerde buluşup elden teslim almak. Kadıköy veya başka bir yer olabilir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: