Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: c64 video kablosu problemi  (Okunma Sayısı 9948 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kurzon
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 12, 2008, 19:11:15 ÖS »

c64'ümü video kablosu ile (anten değil direkt video av kablosu) 1084s'e, lcd monitöre ve tv'ye bağladım hepsinde de garip bir şekilde dikey barlar görünüyor, çok kalitesiz görüntü alıyorum ve örneğin beyaz yazıların etrafında kırmızı parlaklıklar oluyor.

başka c64 ile aynı kabloyu denedim aynı sonucu veriyor. dolayısıyla sanırım kabloda bir problem var. basit bir çözümü var mıdır? yoksa bana bu kablodan temin edebilecek, anlaşabileceğim, uzun boylu, yakışıklı, hayattan beklentileri olan, karizmatik bir arkadaş arıyorum. rumuz: kabLoSu_bOZuk-SerSERi_81
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2008, 19:12:46 ÖS »

ha c64'ün hep öyle görüntü verdiğini sanıyordum... o bar dediğin şeyler pixel işte.. kahverengi di mi?
zx spectrum verelim sana, böyle dertler olmaz bizde

kurzon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 12, 2008, 19:14:44 ÖS »

cillop gibi görüntü verirdi öyle böyle değil, başına ne geldiyse artık...
forevır komodor.
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 12, 2008, 19:40:35 ÖS »

meme yapmıştır
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 12, 2008, 20:00:46 ÖS »

Kod:

c64c 9v -----8             7-----no connection
                             6---------chroma out
       audio out -----3             1----- luminance (B & W signal)

audio in -----5         4----- composite video out
                             2----- ground

bir avometreyle kontrol et istersen?

Eğer eski c64'lerden ise (5 pinlik video out) şu adrese git:
http://pinouts.ru/Multimedia/AudioVideoC64_pinout.shtml
« Son Düzenleme: Aralık 12, 2008, 20:02:45 ÖS Gönderen: Arda » Logged

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 12, 2008, 22:39:49 ÖS »

Bence en net görüntüyü rf den veriyor c64, farklı video kablolarıyla, farklı tv lerde ve c64 lerde denemiştir. Açıkçası çok şaşırtmıştı beni...

İstersen orj kablo var...

kurzon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 13, 2008, 12:21:03 ÖS »

arda, ölçmek için alet edevat yok elimde, dergaha gideyim ben bir en iyisi. (mathman aç kollarını)

commander64, rf'ten görüntü alamadım ben nedense. dalgalı dalgalı birşeyler çıkıyor ince mince ayar da yemedi. çok uğraşmadım gerçi, olmazsa onu denerim artık.
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 13, 2008, 14:16:26 ÖS »

commander64, rf'ten görüntü alamadım ben nedense. dalgalı dalgalı birşeyler çıkıyor ince mince ayar da yemedi. çok uğraşmadım gerçi, olmazsa onu denerim artık.

tüm kanaları aradın mı?

c64 5-6 farklı kanaldan yayın yapıyor bendeki en net C11'den veriyor garip ama gerçek

sitkisiyrik
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 11, 2009, 00:08:07 ÖÖ »

Selamlar,

İlk mesajımı buraya atıyorum, umarım tanışmadan soru sormama darılmazsınız?

Bu başlıkta konuyu açan arkadaşla benzer bir problem bendeki Commodore 64 lerde de oluyor; ancak benimki biraz daha farklı.

Elimde iki adet Commodore 64 var birisi kahverengi 1984 model ekmek kutusu , diğeride daha yeni C64 C modeli.

Forumu takip ederek kendime bir adet 1084S monitore bağlayacak kablo yaptım. Fakat yaptığım kablo kahverengi kasada normal görüntü verirken beyaz kasada karlı ve renksiz bir şekilde görüntü verdi.

Sizler daha iyi bilirsiniz elimdeki kablomu sorunlu, beyaz kasa Commodore 64 mü arızalı yada kahverengi kasa ile beyaz kasanın video portları arasında farkmı var? Eğer elimdeki beyaz kasa arızalı ise arızası nedir ve tamiri basitmidir?

Kafanızı fazla ağrıtmamışımdır umarım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 11, 2009, 15:44:27 ÖS »

Sizler daha iyi bilirsiniz elimdeki kablomu sorunlu, beyaz kasa Commodore 64 mü arızalı yada kahverengi kasa ile beyaz kasanın video portları arasında farkmı var? Eğer elimdeki beyaz kasa arızalı ise arızası nedir ve tamiri basitmidir?

iki mesaj yukarıda ikisinin portlarının farklı olabileceğini yazmışım zaten. orada gönderdiğim bağlantıyı bir kontrol et istersen...

önce pinleri say, ikisi de 8 pinlik mi yoksa eski olan 5 pinlik mi?

sitkisiyrik
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 11, 2009, 16:41:05 ÖS »

Kahverengi kasada sorunsuz çalışan 8 pinlik DIN ile bağladığım ancak 6 bacağı bağlı ikisi boşta olan kablo. Şemayı buradan almıştım hangi başılkta tekrar bulamadım.
Beyaz kasada düzgün görüntü alabilmenin yolu 5 pinlik DIN ile yapılan kablodanmı geçiyor?
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: