Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dubaide hayat...  (Okunma Sayısı 29731 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Şubat 12, 2009, 10:40:26 ÖÖ »

Sayın Mehmet Bey,

Yazınız ve tanıtmanız çok iyi olmuş.
Bir kaç şey eklemek istiyorum.
Bazı ürünleri ucuz diye düşünüp Dubai den almak, sizin de belirttiğiniz gibi  doğru olmuyor.
Arızalı çıkma olasılığı var.
Bu benimde başıma geldi

Kardeşim 2 kere Dubai'ye iş için gitti.
Bu gidişlerin herbirinde tabiyatıyla ona bazı siparişler verdim.

İlk gidişinde aşağıdakileri aldı.

Sony HDR-SR12E Video Kamera  ( Sorunsuz çıktı. Fiyatı Doğubank fiyatına göre 200$ kadar daha düşük)

Sony RDR-HX750  Hardisk DVD Recorder ( DVD oynatım, kayıt - Hardisk oynatım, kayıt sorun yok. VCD leri siyah beyaz oynatıyor.
650 TL civarında kardeşim almıştır. Türkiyeye gelince Media Markta ( Beylikdüzlüğünde 600 TL 6 taksite gördük. 2 sene garantisi ayrı.

Samsung DVDR 355 - VHS DVD KOMBİ RECORDER ( Sorunsuz çalışıyor. Türkiyede olmadığı için fiyat karşılaştırmasını bilmiyorum ama 250 $ almıştı.)

İkinci gidişinde

LG RC- 388  VHS DVD KOMBİ RECORDER (Türkiyede olmadığı için fiyat karşılaştırmasını bilmiyorum ama 250 $ aldı, ne yazık ki gelince sıfır aletin çalışmadığını gördüm. Servise götürdüm. 80 TL tamir parasıda vermek zorunda kaldım. )

Sony Playstatıon 3 - 80 GBc - 2 oyun hediyeli ( Sorunsuz çıktı. Getirdiğinde piyasaya göre 150 TL civarında ucuzdu. Şimdi 3 ay oldu getireli. Aşağı yukarı aynı paraya üstelik 3 oyunlu ve garantili burada alınabiliniyor.

Sonuç olarak her aldığımız şey buradaki fiyatlara göre uygun olmayabiliyor.
Burada garantisiz olduktan sonra yakın fiyatlara bulunabiliniyor.

« Son Düzenleme: Şubat 12, 2009, 10:44:33 ÖÖ Gönderen: Gokhan Ozkan » Logged
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Şubat 12, 2009, 11:08:45 ÖÖ »

Kelimesi kelimesine okudum tüm yazılanları..

Çıkardığım sonuç : Hani hiç düşünmüyorum ama bir gün yurtdışında gurbetçi olacaksam burası asla Dubai olmamalı (Zaten şahsi olarak Araplardan ve Hintlilerden kıl kapıyorum.. bu da üstüne tuzu biberi oldu Kahkaha )
MehmetD
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Şubat 12, 2009, 15:14:50 ÖS »

Kelimesi kelimesine okudum tüm yazılanları..

Çıkardığım sonuç : Hani hiç düşünmüyorum ama bir gün yurtdışında gurbetçi olacaksam burası asla Dubai olmamalı (Zaten şahsi olarak Araplardan ve Hintlilerden kıl kapıyorum.. bu da üstüne tuzu biberi oldu Kahkaha )

Arkadasim tespit dogru, tercih edilecek yabanci ulkeler siralamasinda Dubai pek de ust siralarda yer almamali. Buradaki asil zorluklardan pek bahsetmedim.

1) Ne olursa olsun asla bir yerli (UAE Vatandasi) ile bir olaya karismamalisin, zira mahkeme yerine kadi karar verecek ve bu durumda pek sansin olmayacak, bu ben gelmeden once bana anlatilan, geldikten sonra bircok kisiden duydugum ve sahsi gozlemlerim neticesinde edinilmis bir bilgidir.

2) Asla bir ingiliz vatandasi ile olaya karisma zira burada ingilizler en az yerliler kadar hatta bazan yerlilerden daha da baskin haklara sahipler, ve genellikle hakli cikartiliyorlar.

3) Istediginiz her yerde oturamayabilirsiniz, Bur Dubai d (Dubai sehir merkezinde) bazi bolgeler bekarlara kapatildi, artik o bolgelerde bekar olarak ev kiralayamazsiniz, benim elemanlardan birisi bu yuzden apar topar ev degistirmek zorunda kaldi.

4) Paraniz olsa da istediginiz yerden mulk alamazsiniz, bazi yerler (Freehold) ilan edilmis yerlerden alabilirsiniz o durumda da sadece bina mulkiyetiniz olur ama toprak payiniz olmazzzzz. Sadece villa alirsaniz toprak mulkiyetiniz de olur. Hos bu kriz ortaminda fiyatlar tepetaklak inerken kim mulk alir o da ayri bir muamma :-) .

5) Hintlilere gelince , ben buraya gelene kadar onlar hakkinda bir fikrim yoktu, simdi pek hoslanmiyorum. Genelde musluman olmayan hintliler temizlikten habersizler.

6) Araplar derken genelleme yapilabilir belki ama onlarinda ulke ulke iyisi kotusu var. Dubai'nin yerlileri yillardir ingilizlerin etkisi ve para bollugu sayesinde oldukca epey bir agirbasli olmuslar,ama taksi soforlerinin genel gorusu (Sonra arkadaslarima da onaylattim bu gorusler , cunku onlar 8-9 yildir burada yasiyorlar) her arap ayni degilmis. zellikle Katar'li olanlar ilk sirada belali ve gorgusuzlermis sonra Sudi arabistanlilar .

7) Burasi Dubai aslinda 1968 yilinda birlesme karari almis 7 emirlikten bir tanesi, sadece burada bizler yasayabiliriz, diger emirliklerde pek sansimiz yok. Bekli biraz da Sharjah da ama o kadar. Abu Dhabi , mesela arapca kullaniyor ve bu konuda taviz de vermiyor, arapca bilmeden orada yasamak zor.

Karizmatik Gazeteler, TV'ler, Radyolar tamamen sansurlenmis , hatta internet cok siki sansur altinda. Emirliler aleyhine tek haber cikmaz, ekonomi iyiye giderken yazmak serbest kotuye giderken aman dikkat. Bircok olay oldugu soyleniyor ama yazilan cok azi, genellikle expatlarin sebep oldugu yada suclusunun expat oldugu haberler cikiyor sanki araplar suten cikmis ak kasiklar. Internette bircok siteye ulasiminiz yasakli, VOIP servis saglayicilari yasak, en basitinden Hurriyet gazetesinin internet sitesine girebilirsin ama kelebek ekinde mutlaka sansure takilan bir iki haber cikar ve o haber yerine kirmizi This site Blocked amblemi cikar, yada Hurriyet video bolumune kesin giremezsiniz. Youtube da nasil yapiyorlar bilmiyorum tek tek inceliyorlar mi ama bazi videolari izleyebilirsiniz ama bazilarini asla.

9) Yollar hizli ve luks arabalarla dolu ama 120 km'yi gecen kimse yok . Neredeyse tum ana yollarda 1-2 km aralikla otomatik radarli kameralar var aninda ceker fotoyu siz varacaginiz yere ulasmadan cebinize ceza yediginizi belirtem sms gelir :-0 .  Simdi yeni kameralar koydular eskileri sadece gelen aracin hizini kontrol edebiliyordu ve 220 basip sonra radarin yeri bilindigi icin oraya gelmeden 120nin altina dusup sonra tekrar gaaliyorlardi. Yeni radarlar iki radar arasinda olmasi gereken minimum sureyi hesaplayip eger arada limiti asmissa arac onu da tespi edebilecek sekilde birbirine baglantiliymis simdilerde iki radar arasinda gazlayan cengaverler kalmadi artik.

Ama sonucta insanoglu mukavimdir her ortama uyum saglar. Ben de ilk basta uymayan bu bir suru seye uyum sagladim :-) .

Selamlar

Mehmet

ALLAH'ıM BANA DEĞİŞTİREBİLECEKLERİMİ DEĞİŞTİRME DEĞİŞTİREMEYECEKLERİMİ KABULLENME VE ARADAKİ FARKI ANLAYABİLME GÜCÜ VER
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 12, 2009, 15:41:43 ÖS »

O yok, bu yok şu yasak oraya giremezsin vs.vs. Dubai açık hava cezaevi gibi geldi bana . MehmetD allah sana sabır versin. Zaten birçok şeyine uyum sağlamışın senin adına sevindim. Gerçekten Dubai hakkında sıcak olmasının dışında hiçbirşey bilmediğimi farkettim benim de çok nadir görüştüğüm bir akrabam var şimdi meraktan ona mail atıp nasıl orda hayat diye sorucam

Not:
Halkalı pazarında domates fiyatları kışın kg su 1,90TL, yazın 0,70TL civarında idi en son

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ağustos 28, 2015, 20:03:12 ÖS »

Dubai'ye mi gitsek. Masum

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ağustos 28, 2015, 21:49:03 ÖS »

dubai 'de retro yok. Herşey yeni   .İyi düşün , sen retro  cennetindesin.

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
Wolf-EyE
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Eylül 15, 2015, 15:36:44 ÖS »

Bir arkadaşında dediği gibi "cebinde paran varsa Türkiye gibi memleket yok" Özellikle İstanbul. her ne kadar toplum yapısına hala alışamamış olsamda, bu şehrin güzelliği hiçbir yerde yok.. Hiçbiryerde yok derken kafadan sallamıyorum, bir çok ülke gezmiş, uzun zaman Amerika'da kalmış biir olarak söylüyorum bunu. Dubai'yede gittim.. Yok aga, İstanbul bir başka

http://nevzat-m.deviantart.com/

Xbox 360 (E), Nintendo Wii (Siyah), Playstation 2 (Fat), PSP (3001)
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mayıs 26, 2016, 16:19:12 ÖS »

Horttadanak hortlatırım. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mayıs 26, 2016, 19:29:38 ÖS »

Haziran Ayında büyük ihtimal gidicem, ihtiyacı olan varsa söylesin
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: