Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetWindows 7 Netbook Specifications
Anket
Soru: Sizce bu yeni şartlarla Microsoft ne yapmaya çalışıyor?
Yeterli donanıma sahip kullanıcıların netbook edition değil daha uygun bir Windows sürümü almalarını garantilemeye çalışıyor. - 3 (17.6%)
Daha çok işlem gücü gerektireceği aşikar yeni Windos sürümlerinin önünde engel olabilecek netbook platformunun gelişmesini önlemek istiyor. - 7 (41.2%)
Netbook'ların işlevsilliğini kısıtlayarak bu cihazlardan edinenlerin bir de desktop PC almalarını sağlamaya çalışıyor. - 3 (17.6%)
Standart donanımı önceden belirleyip tüketiciye en uygun işletim sistemi optimizasyonunu sunmaya çalışıyor. - 2 (11.8%)
Windows7'nin performansı o kadar yüksek ki, bu donanım fazlasıyla yeterli olcak. İnsanların boşuna para harcamasına engel olmak istiyor. - 2 (11.8%)
Toplam oy: 17

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Windows 7 Netbook Specifications  (Okunma Sayısı 53089 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yatuyu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mayıs 28, 2009, 21:37:46 ÖS »

@Diabolic_Wizard
begenmedigin linux surumleri nedir acaba?
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mayıs 28, 2009, 22:02:28 ÖS »

Fedora'yı hiç sevmem. Tamamen fedora çakması olup neredeyse sadece skini değiştirilmiş olan linux xp diye bir şey de var. onu da sevmem. suse, mandrake, gentoo da bence rezalet. simplymepis ve debian hakkında biraz kafam karışık. duruma göre beğeniyorum veya beğenmiyorum
Doğal olarak bu sürümler üzerine kurulmuş olan daha bir çok sürüm de var. Onları saymakla bitmez gibi. onları da eleyebiliriz.
Mesela fedora ve mandrake deyince işin içine mandriva ve redhat de giriyor gibi.

"The user is an important input hardware of a computer system"
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mayıs 28, 2009, 22:14:44 ÖS »

Neyse, yine de Microsoft'u takdir etmek gerekir. Sundukları işletim sistemleri Unix türevleri (başta Linux) kadar sinir bozucu değil. Her 6 ayda bir Linux ve türevlerinin geldikleri noktayı görmek için kurar ve sonrasında silerim (aralarda da sanal makinelerde yeni sürümlere şöyle bir göz atarım). Performans deseniz yok (kullanımda öyle aman aman bir hızlılık göremezsiniz, sistem hantal çalışır, cafcaflı GUI sürümleri ile göz boyamaya çalışır), eften püften problemlerle saatlerce uğraşırsınız, birçok donanımın sürücüsünü bulamazsınız, birçok sürüm şişirilmiştir vs vs. Ayrıca Linus Torvalds'a da ayrıcana gıcığım.

Bize artık adam gibi bir OS gerekiyor, malesef Windows'a doğru dürüst bir alternatif yok. MacOSX, Mac bağımlı bir sistem olmasa belki alternatif olabilirdi. AROS vb'yi öne sürmeyin, önünde katedeceği çok fazla yol var.

Sağolasın Microsoft
ghores
Üye

"Sonra diye birşey yok,bugün var belki yarın yok."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mayıs 28, 2009, 22:22:12 ÖS »

Windows'tan sonra Mac OS X bile yeteri kadar kullanılabilir kalmıo ama stabilite olarak yine ek bir seçenek olabilir...

{ ک ẽ ґ т α ç } a.k.a gнσѕтяι∂єя
Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mayıs 28, 2009, 22:33:10 ÖS »

Oyunlar üzerindeki directx tekelini geçin microsoft sistemleri de çöp. Linux türevleri her ne kadar unix kökenli olsalarda windovsa benzemeye çalıştıkları için onlar da çöp. Donanıma gelince; her üretici ticari kaygı ie iyi kötü bir sürücü hazırlayıp mutlaka veriyor. Gel de uyumlu olmasın. Vin XP nin hızına gelince 128 MB PII 400 mhz bir bilgisayarda sp1 babalr gibi çalışırken sp3 açılsam mı? açılmasam mı diye düşünüp duruyor. Windows 7ye gelince AMD 5000 X2 işlemci 4 GB ramı olan bilgisayarda teklediğini görmedim. PII bilgisar mı? Denemeyin bile derim.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mayıs 28, 2009, 22:34:29 ÖS »

PII bilmem ama PIII'de denedik, çalışıyor. P4'de ise hiç bir sorunu yok, gayet normal.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mayıs 29, 2009, 00:56:41 ÖÖ »

AROS'u tabii ki kıyaslamamalıyım... Zaten abartmak için öyle söyledim. Ne söyledim : "Çalışmayan AROS bile, çalışan Windows 7'den iyidir"... Peki ne kastetmek istedim? Buyrun devam edin okumaya...

Windows Vista ve 7 Minimum Sistem gereksinimleri:
1Ghz işlemci, 1GB Ram, 16GB Sabitdisk...
AROS'un sistem gereksinimleri:
Herhangi x86/64 işlemci, 24MB Ram, 150 MB Sabit disk...

Henüz çalışmasa bile adamlar bunu hedefliyorlar... Peki çalışan sistemlerdeki performansı nasıl? Buyrun izleyin... ... Ne farkı ve/veya eksiği var Windows'tan? Sorarım size... o da işletim sistemi, bu da? Şimdi Windows'ta Aero Glass var, yazılım desteği var, *ok var püsür vara girmeyin lütfen... Şu açıdan bakın: İkisi de işletim sistemi!

Biraz acı ve sert yazacağım, lütfen kırılmayın, sinirlenmeyin, alınmayın... bazı arkadaşların yorumları bana Regal markasının TV reklamlarını anımsatıyor...

Alıntı
- Bir işletim sistemi alacaksınız, dünyaca ünlü bir marka var... Bir de AROS var. Yalnız bu dünyaca ünlü marka 16GB HD, 1GB Ram* istiyor. AROS 24MB istiyor... Hangisini alırdınız?
- Tabii ki dünyaca ünlü markayı...
ŞRRRRRAAAAK!

16GB ne arkadaşlar... Yapmayın allah aşkına ya! Elinizi vicdanınıza koyup öyle yazın yorumlarınızı... 16GB ve 1GB ram tüketen işletim sistemi mi olur?

Tabii ki AROS'la kıyaslamam... Kıyaslamamalıyım. Çünkü bu AROS'un verdiği çabaya haksızlık olur. Adındaki Amiga ismine hakaret olur.

Aynı şekilde MacOSX'le de kıyaslamam... Defleppard daha geçen ay bir iMac aldı. 10 yıllık bilgisayar... G3 400 Mhz işlemcisi var, 512Mb Ram'i var... Bunu üzerine MacOSX Tiger kurdu ve tüm güncellemelerini de yaptı... Çalışıyor. Çalıştı diyebileceğimiz kadar değil, gayet güzel, hızlı ve verimli çalışıyor. Kullanılabilir şekilde çalışıyor...

Şimdi bu işletim sistemini Windows'un herhangi bir sürümüyle kıyaslamak ayıp olmaz mı?

PII bilmem ama PIII'de denedik, çalışıyor. P4'de ise hiç bir sorunu yok, gayet normal.

O dönemin bilgisayarlarının donanımı P3 500/750, 64-256Mb Ram, 15GB Sabit diski olur... Şimdi sen bu makinalardan birine Windows7 kurdun çalıştı mı? Ya bi güldürme beni ya...

Bize artık adam gibi bir OS gerekiyor

Windows Vista ve 7'yi gördükten sonra... Evet aynen öyle...

* O 1GB ram'in de tamamını kullanıyor, 6 MB free kalıyor (denenmiştir)

Alper
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mayıs 29, 2009, 01:17:43 ÖÖ »

alpyre, 16GB artık 16MB gibi oldu. sence 16GB'lık ne koydular içine? kod olmadığı kesin. Resimler, müzikler, filmler, türlü türlü araç, iyi bir kelime işlemci, çizim programı, media center programı, network araçları, firewall ve zararlı yazılım denetçisi...

Kötü diyebileceğim taraf ise, yukarıda saydıklarmın yanında yüzlerce (binlerce?) donanıma ait sürücü. Bu kurulumların en kötü yanı belkide ömür boyu yanınızda hiç kullanmayacağınız sürücüleri taşımanız oluyor. 2-3gb sürücüye gitmiştir zaten. Bunun yerine install-on-demand yöntemiyle web sitelerinden halletseler daha iyi. Tabiiki cd'de de bir kopya olsun.

Yani boyuta geldiğimde 24MB ile 16GB arasında bir fark göremiyorum. iyi bir işletim sistemi için sadece 10kb'lık bir alanın yeterli olduğunu zx spectrum göstermiş zaten gerisi grafik müzik. başka bişey yok.

yatuyu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mayıs 29, 2009, 01:49:27 ÖÖ »

yillardan beri arkadaslarimin bilgisayarlarinda xp kurulurken dikkatimi ceker;
 scsi suruculeri israrla yuklenir sistemde. giris seviyesi kullanici buna hic ihtiyaci olmayacak ama o israrla yuklenir

aradan gecen 8yil icerisinde gelisen teknoloji ile daha cok gb driver eklenmistir, bigun lazim olursa son kullanici acikta kalmasin diye  Kahkaha
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Mayıs 29, 2009, 01:52:10 ÖÖ »

Ardacım hem kod olmadığı kesin diyosun hem de, türlü türlü araç ve programlar diyosun... bu ne yaman çelişkidir?

İyi bir kelime işlemci de zaten böyle 3-4 GB filan olur... 5 GB olursa daha da iyi olur... Mantık bu mu?

Sürücüler mi 16 GB yapıyo... Sürücüler kod değil mi? Yapar tabi... Windows XP için bir Webcam sürücüsü 15MB... Beraberindeki programlarla birlikte 200 MB falan... Bu sürücülerin bu kadar kocaman olmasının günahı da Microsoft'un değil mi?

Az önce Aminet'ten MiamiDX'in boyutuna baktım. 1.2 MB... Al sana network aracı... 16GB'ta 13653 tane network aracı sığıyor...
Tüm Aminet arşivini indirsem 16GB etmez be Ardacım... Ya yapmayın arkadaşlar ya... Gözünüzün yağına yumurta kırim yapmayın...

16 MB ile 16 GB arasında nasıl fark göremiyorsun anlamıyorum? Bi bilgisayar satıcısına git, bir 16 MB sığacak medya iste, bir de 16GB sığacak medya iste... Aradaki farkı TL olarak sana farkettirsin o zaman ne diyim, Regal'in şamarı yetmedi demek ki
Kahkaha

Alper
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mayıs 29, 2009, 02:41:27 ÖÖ »

Alpyre, kusura bakma ama, "ikisi de işletim sistemi" açısından bakın diyorsun.
Neden geos kullanmıyoruz o zaman? 64K ile çalışıyor? Sonuçta ikisi de işletim sistemi ne demek?! Böyle saçma bir önerme olabilir mi? Symbian da işletim sistemi, workbench de işletim sistemi, windows da, android de... Elmayla armudun meyve olmaları ikisinin de birlikte toplanabileceği anlamına gelmez.

Windows'tan ne farkı mı var AROS'un? Windows'un çalıştırabildiği kaç tane programı çalıştırabiliyor? Ne ölçüde çalıştırabiliyor? Ama windowstaki programların muadilleri var falan filan demeyin, saçma oluyor. Endüstri standartı haline gelmiş, dünyanın her yanında yaygın olarak kullanılan programların hangisini çalıştırabiliyor?

Programları geçtim. Şu an piyasadaki donanımların kaç tanesine sürücü desteği sağlayabiliyor? Kaç tane ethernet, kaç tane wireless kartını otomatik tanıyabiliyor? Kaç tane ekran kartına destek verebiliyor? Memory protection'ı var mı? Bir bilgisayar sadece cpu + hdd + ram'den oluşmaz, daha dünya kadar bileşeni vardır, bunu unutmamak lazım.

Bu arada windows 7 o dediğin şeyleri harcamıyor. HDD üzerinde kapladığı alan 6-7 GB. Benim bilgisayarımdaki şu anda kullandığı RAM ise 575 MB. Neye ne yükleyip de denediğinizi bilmiyorum ama yanlış denemişsiniz. Bu yüzden evet, RAM'i biraz arttırılmış bir PIII üzerinde çalışıyor. (Bahsettiğim Windows 7 build 7100 RC1)

MACOS X Tiger diyorsun, önümüzdeki hafta snow leopar'ın çıkacağını düşündüğümüzde, iki nesil önceki işletim sisteminden bahsediyorsun. Yaptığın macos-windows-aros kıyaslamasını windows 7 veya vista ile değil, Windows XP ile yapıyor olman lazımdı. Ve evet, bu işletim sistemi de bahsettiğin konfigürasyonlarda çatır çatır çalışır.

AROS 24 MB ram kullanıyor. Aferin AROS'a tebrike diyorum. Peki, şu anda bir DDR2 256 MB RAM 2 dolara alınabiliyor. AROS çalıştırdığımda bana 235 MB RAM kalacak. Ben bu 235 MB ram ile ne yapacağım peki? Söyleyeyim: hiç bir şey. Çünkü şu anda piyasada kullanılan programlar bundan çok daha fazlasına zaten ihtiyaç duyuyor. "Ama onların muadili olacak programlar daha az harcayacaklar" diye hiç başlamayın zaten. Sadece muadil olanlar kullanılacaksa AROS'un bir değeri yok demektir.

Şu muadil program meselesine açıklık getireyim. Örnek olarak photoshopu vereyim. Grafikle ilgili bir işe girdiğinizde sizden photoshop bilmeniz beklenir. bunun muadili olan tüm programları yalayıp yutmuş olsanız bile hiçbir değeri yoktur. Neden? çünkü orada photoshop ile çalışacaksınız. aynı şeyleri başka programlar ile yapabiliyor olmanız hiç bir şey değiştirmez, yarın öbür gün işten atılırsanız, sizin yerinize gelecek olan kişinin, sizin işlerinizi devralması ve devam ettirmesi gerekecek. Bu yüzden, böyle programlar iş devamlılığını sağlar. muadil olanlar ise bunu beceremez.zaten hazır photoshop bilen birinin gidip de başka bir programı öğrenmeye ihtiyacı da yoktur.

İkinci olarak msn örneğini vereyim. çindeki garip bir mesajlaşma programını saymazsak (çünkü sadece çinde çalışıyor, tamamen konumuz dışı) en yaygın mesajlaşma programı. insanlara başka bir programı öğretmek yıllar sürecektir. insanların msn'i etkin olarak kullanmayı öğrenmeleri bile on yıl sürdü. Dünyanın en büyük yazılım şirketini arkasına aldığı ve dünyanın en çok kullanılan işletim sistemiyle geldiğinde bile on yıl sürdü. Dünyanın %99.99'unun haberi bile olmadıği bir işletim sistemini ve bunun muadil programlarını kime, nasıl, ne zaman öğreteceksiniz? Daha da kritik bir soru: Neden öğrensinler?

Buradaki esas sorun devamlılık. İnsanlar bazen "windowsun x versiyonu ile y versiyonu arasında neredeyse hiç fark yok" diye yakınır. Dalga mı geçiyorsunuz?!? Mümkünse zaten kullanım açısından hiç bir fark olmaması gerekir! Dünyadaki yüzmilyonlarca insana nasıl "farklı" bir işletim sistemini kullanmayı öğreteceksiniz? Microsoft'un taskbar'ı farklılaştırması bile 14 yıl sürdü. Bambaşka bir çalışma ortamını insanlara kabul ettiremezsiniz. Sadece zaman içinde küçük küçük değişiklikler yaparak insanlara bunu yedirebilirsiniz. Ortalıkta dolaşan onlarca belki de yüzlerce işletim sisteminin en büyük kusurudur bu. Bunlardan hiç birisi de genel kullanımda kabul görmediler ve bu gidişle kabul görmeleri de mümkün değil. Sadece linux'un bir iki dağıtımı, o da yalnızca sunucu bazında olmak üzere bunu birazcık başardı gibiler.

Bütün olay aslında ofislerde biter. İnsanların büyük kısmı bilgisayar kullanmayı ya ofiste öğrenmiştir, veya ofiste kullanabilmek için öğrenmiştir. Ve yine insanların çoğu, ofiste ne kullanıyorsa evinde de onu kullanmak isterler. IBM PC mimarisinin yaygın olmasının en büyük sebebi budur. Commodore firmasının yaptığı en büyük hatanın da ofislere girmemek olduğunu herkes biliyor, commodore tarihi hakkında yazılan her yazıda bunun üstüne basılıyor.

Peki AROS kaç tane şirketi kendisini kullanması için ikna edebilecek? Hiç birisini edemeyecek... Çünkü hiç bir şirketin IT yöneticisi yalayıp yuttuğu, avucunun içi gibi bildiği bir işletim sistemi ailesini bırakıp da başka birine geçmez. Geçmezi bırakın, geçemez zaten. ancak bir nesil AROS ile yetişip, bu nesilden çıkan insanlar IT sektörüne atıldıklarında AROS biraz yaygınlaşmaya başlayabilir, yani aynen linux'da olduğu gibi. Fakat kazanacağı yaygınlık da, linux'un şu anki yaygınlığından fazla olmaz.

Bir işletim sisteminin ne kadar iyi olduğu, kaç mb ram harcadığı, kaç cpu döngüsü harcadığı, hdd üzerinde ne kadar alan kapladığı ile ölçülmez. Yaygınlığı, bilinirliği, anında teknik destek sağlayabilmesi, stabilitesi, uyumluluğu, ne kadar farklı platformda kullanılabilirliği, kullanımının ne kadar kolay olduğu, ne kadar donanım desteklediği ile ölçülür.

"16GB ne arkadaşlar... Yapmayın allah aşkına ya! Elinizi vicdanınıza koyup öyle yazın yorumlarınızı... 16GB ve 1GB ram tüketen işletim sistemi mi olur?" demişsin Alpyre. Neden olmasın? Günümüzde neredeyse standart haline gelmiş ve fiyatları da oldukça düşmüş 500 GB hdd'lerin yanında 16 GB hiç bir şey değildir. Artık 2 Ghz'nin altında işlemci diye bri şey yok. 2 GB RAM artık dizüstülerde bile MİNİMUM haline gelmişken, 500-600 mb ram harcayan bir işletim sisteminin varlığını bile farketmezsin. Bu değerler günümüz standartlarında kullanıcıya hiç bir şey kaybettirmez.

Ha belki şöyle bir mantık yürütüyorsundur: AROS o kadar az sistem kaynağı harcıyor ki, RAM'de, HDD'de bir sürü boş yer kalacak. Peki bir RAM'imizi boş boş dursun diye mi aldık? Belki, "artık o kadar fazla ram alıp bir sürü paralar vermek gerekmeyecek" diyeceksin. İyi de üstte de dediğim gibi, 2 dolara 256 MB ram bulmak mümkün. 2 GB RAM'ler 20 dolar. Daha ne kadar ucuz olacak zaten? 40 dolara anakart var. 35 dolara işlemci var. Daha ne kadar ucuz olacak? "Daha düşük seviyeli donanımlar yapılabilir, böylece daha da ucuz olurlar" diyebilirsin belki. Yapamazlar, çünkü o kadar düşük seviyeli donanımları yapacak fabrikalar kapanalı çok oluyor. Böyle donanımların yapılması, şu ankinden daha pahalı olacaktır. Daha düşük seviyeli donanıma daha fazla para harcamayı aklı başında olan hiç bir canlı kabul etmez.

Bitireyim artık.
Windows 7 süper bir işletim sistemidir demiyorum. Hiç demedim, demem de zaten. Süper bir işletim sistemi değildir, fakat şu an elimizdeki en iyi işletim sistemidir. Mac Os'u da küçümsemiyorum. Kullanmaya alışamadım, sevmem, orası ayrı. AROS da kötüdür demiyorum. Çalışan bir dağıtımı çıktığında adım gibi biliyorum, ben de çekip yükleyeceğim ve biraz kullanacağım. Çünkü AROS, tam olarak bizim gibi retro manyağı ruh hastaları için üretilmiş ve onlarca yıllık bilgisayarlarımızda çalışabilecek bir işletim sistemi. Fakat bu onu, iyi bir işletim sistemi yapmaz. Hayal görmeyin. Etrafınızda neler olup bitiyor bir bakın. Bilgisayar piyasasından biraz haberdar olun. Etrafta onlarca gigabayt hdd alanı kaplayan, 2 gb ram tüketen onbinlerce program ve oyun varken, bir işletim sistemi üzerine "ama bilmem ne kadar ram tüketiyor, çok kaka" demek, bilgisayar sektöründen bi haber olduğunuzu gösterir. Ayrıca "emeğe saygı" saçmalığından da bir an önce kurtulun lütfen. Birileri çok emek sarfetti diye hiç bir işime yaramayacak olan bir işletim sistemine saygı duyacak değilim. Ben neticeye bakarım. Ha, AROS'cular bir gün hakkaten sorunsuz çalışan, günümüz teknolojisine uygun, var olan kabul görmüş temel programları çalıştırabilen ve insanların en baştan tekrar bilgisayar kullanmayı öğrenmelerini gerektirmeyecek bir işletim sistemi ile ortaya çıkarlar, o zaman başımın üstünde yerleri var. Helal olsun derim. Ama ne şu andaki durum ne de gidişat bunların yanından bile geçebilecekmiş gibi durmuyor. Umarım yanılıyorumdur, umarım haksız çıkarım, umarım gerçekten muazzam bir şey geliştirmeyi başarırlar.

Düzenleme:
Apyre'ın son mesajını görmemişim. "16 MB ile 16 GB arasında nasıl fark göremiyorsun anlamıyorum? Bi bilgisayar satıcısına git, bir 16 MB sığacak medya iste, bir de 16GB sığacak medya iste... Aradaki farkı TL olarak sana farkettirsin" demişsin. Farkettiremez. Çünkü artık o kapasitede medya diye bir şey yok. Üretilmiyor. 80 GB altında HDD diye bir şey yok. Sanırım farkında olmadığın nokta bu: Bahsettiğin rakkamlar günümüz teknolojisinde artık hiç bir şey ifade etmiyorlar.
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2009, 02:57:06 ÖÖ Gönderen: Diabolic_Wizard » Logged

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : Mayıs 29, 2009, 05:08:50 ÖÖ »

1 hafta kadar windows 7 kullanmışlığım var, ısınabilirim diye uğraştım ama olmadı.

Yeri geliyor bi dosyanın konumunu bir ini dosyasının içine yazmam gerekebiliyor. Herhangi bir pencerenin adres barından kopyalayabiliyordum. tüm aramalarıma rağmen kopyalanabilir bir adres barına rastlamadım. (Varda bulamadıysam kimbilir nerededir)

Xp'de Çalıştır'a bir tıkla ulaşırken Win7 de ordan oraya sanırım 3 tıkla ulaşılabiliyor.

Hızlı başlat yokmu.

XP'de ayrıntılı görünümde dosyayı(dosyaları) seçmek istersek isminin yakınından biryerden bir kare şeklinde seçim yeterli oluyordu, Windows 7 de bunu yapmak için  Dosya ismi boyutu tarihi vs bölümlerinin en sonundan işaretlemeye başlamak gerekiyor. Küçük bir pencerede işimizi göremiyoruz. Sebep. Niyeki.

Pencere sistemi nette gezinti gibi, üst alt kavramı yok, geri ileri, sebep,

Herşeyi bana soran bir windows, şu program sistemi kurcalayacak eminmisiniz. Evet eminin ben tıkladım farketmedinmi.

kernel windows XP ile aynı, gerisi görsel şölen, ticari bir olay, yoksa servis paketi ile tabiki xp'de Windows 7'ye dönüştürülebilirdi.

Windows 7'i kurduktan sonra üzerine kurulan programlarla tam bir harddisk canawarı oldu,
gereksiz yığınla *.msi dosyaları cablar, multimedya dosyaları helpler vs.vs. çoğusu hiçbirzaman işe yaramayacak veri çöplüğü. Sanıyorum harddisk üreticileri ile maykrosoft iyi bir işbirliği var.

Yenilik diye tabir edilen şeyler birşeyin yerini değiştirmek yada kökten kaldırmaksa yok ben almıcam.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Mayıs 29, 2009, 08:43:32 ÖÖ »

@hakanzade:
Tamamen aynı fikirdeyim...

@Diabolic_Wizard:
1) Elma ile Armut değil... İkisi de günümüz donanımlarında çalışan (tamam biri çalışmaya çalışan) iki "güncel", "işletim sistemi". Workbench'i, Geos'u nereden çıkartıyorsun ki? Bugünü konuşuyorum ben.

2) Windows'un çalıştırdığı yüzlerce program var. Paket program desteği fazla. Doğru. Bu programları MS mi yazıyor? Hayır? Diğer firmalar. Bu firmalar bu programları başka işletim sistemleri için derlerler. Olay biter... Ki derliyorlar da.

3) Windows 7 o dediğim şeyleri harcamıyor da, neden Microsoft'un yayınladığı Minimum System Requirements de 1GBRam, 16GB HD yazıyor???

4) Tiger olayını geçiyorum... Çünkü sen de "Çalıştı demek için çalışıyor" dediğim kısmı es geçmişsin. P3 500'de XP çalışıyor diyebiliyorsan, bu konuyu daha fazla tartışmamıza da gerek yok zaten.

5) Photoshop dediğin program Mac için yazılmış daha sonra Windows'a port edilmiş bir program. Aynı şekilde Linux'a AROS'a da port edilebilir. Demek ki atla deve değil...

6) Ben iş başvurusunda Unix biliyor musun diye soran çok kuruluş da gördüm... Hadi onu bırak bir tarafa... Photoshop'a takılıp kaldın... Photoshop Adobe firmasının yazılımı (bknz. 2, 5). Ben Microsoft'tan bahsediyorum. Microsoft'un Internet Explorer'ının muadili olan Chrome, Opera, Firefox'a bakalım. Şimdi bunlar işe yaramaz mı? Peki öyle olsun... Open Office de işe yaramaz... Tamam... sustum.

7) Herhalde senin bütün PC'lerinde 4GB Ram'in var ki 1GB'ını Windows'a hibe edebiliyorsun. Benim PC'mde 1GB Ram'im var? Ee nerde çalışacak Photoshop?
Onu da geçtim 512 Ram'im var diyelim? Ne yapıcaz? AROS'u kurunca 488MB kalacak, o da Photoshop'a yeter sanırım. Kaldı ki 8GB Ram'im de olsa, Windows gibi kalas bir işletim sistemine 1GB'ını ziyan etmezdim... neden edeyim? Para verdim aldım? Sana Microsoft'tan hediye geliyo sanırım bu ram'ler? Hatta maaş bile bağlamış olabilir...
Kahkaha

8 ) 16 MB 50Kuruş'luk CDR'a sığarken, 16 GB iki adet 3TL'lik boş DVD'ye sığar. O da 6 lira eder... İşte aradaki en basit fark... Az da olsa matematikten anlıyorsanız? Ayırca benim evdeki bilgisayarımda 40 GB HD'm olabilir. Bunun yarısını ben neden ziyan edeyim ki? Saçma değil mi? Değil.. çünkü mantık şu:

"Abi Windows 7 çıktı süper yaaa... XP mi kullanıyosun... ohoo hangi çağda yaşıyosun baba... Ne 1GB Ram'in mi var?... Abi senin sistemi upgrade edelim..."

Bunlar tipik Microsoft fan'ının konuşmaları. Microsoft da bunu biliyor. Donanım üreticileri de çok memnun. Her yeni işletim sistemi çıkardığında bol bol satıyorlar Microsoft sayesinde... Olay budur... ve sadece budur...

Alper
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Mayıs 29, 2009, 09:30:24 ÖÖ »

Bakıyorum da başlık iyice şenlenmiş.

Diabolic'le Alpyre arasındaki tartışmaya girmeyeceğim. Sonuçta 7'yi deneme şansım olmadı. Sistem kaynaklarını ne derece verimli kullanabildiği ve performans üstünlüğü sağlayıp sağlayamadığı hakkında fikrim yok.

Ancak XP devrinin çoktan kapandığını düşünüyorum. XP ilk çıktığında Windows 98'in yeterli olduğunu XP'ye gerek olmadığını söyleyen insanlar vardı. Bu insanlar 1-2 sene dayandılar, sonra ortadan kayboldular. Acaba şimdi nerdeler? Hala 98'mi kullanıyorlar? Çok merak ediyorum?

Ben hakanzade'nin sorularına cevap vereyim. Onun şahsında XP'den Vista'ya veya Vista'yı atlayarak 7'ye geçeceklere de (istemesek de mecburen geçeceğiz bir yerden sonra) hitap etmiş olurum.

Start menu ve explorer'ın yeni arayüzü biraz farklı ve cidden alışmak gerekiyor. Alıştıktan sonra (Bu benim için iki ay kadar sürdü. Bu süre zarfında çok küfür ettim.) Eski'ye nazaran çok daha hızlı çalıştığınızı farkedeceksiniz.

Run (çalıştır) çok acayip bir yere saklanmış evet. Ama orda arama kutusu var. (menünün en altında) Ona çalıştır kutusu muamelesi yapabilirsiniz. Çalıştırın yaptığının aynısını yapıyor. Bir de üstüne arama yapıyor.

Dosyaları seçmek konusunda haklısın kötü olmuş. Sürükle bırak yaparken ded aynı şekilde yanlışlıkla alakasız klasörlerin içine dosya kopyaladığım olduyordu ilk başlarda. Sonradan huyuna alıştım.

Pencere sisteminde üst alt kavramı var ama eskisi gibi çalışmıyor. Adres çubuğundan gitmek istediğin klasöre tıklayarak üste çıkıyorsun. Adres barı da kopyalanabiliyor. Tıklayınca metne dönüşüyor. Seçip kopyalıyor, istediğin yere yapıştırıyorsun.

Kernel vs. muhabbetlere girmiyorum. Bu konuda yeterli araştırma yapmış değilim.

Yaklaşık 1 senedir evde XP işte Vista kullanıyorum. Vista'nın performans olarak XP'den kötü olduğuna inanmıyorum. Eğer bendeki Vista herkezdekinden farklı bir sürüm değilse Vista oldukça yüksek performanslı, ve XP'ye göre çok daha akıcı bir şekilde çalışıyor. XP'de normal saydığımız sistemin kısa süreli donması, pencere arası geçişlerde saniyelik takılmaları falan Vista'da unuttum artık. Ancak Vista'nın performans avantajını göstermesi için gereken eşik değer çok yüksek. Yani performans avantajlarını görmek için cidden sağlam bir donanımınız olması gerekiyor. Umarım bu Win7 ile değişir. Zaten MS'in iddiası da bu şekilde. Yapabileceğimiz en hafif işletim sistemini yaptık diyorlar.

Geçenlerde XP,Vista,7 karşılaştırmalı performans testleri gözüme ilişmişti. Sonuçları aşağıya kopyaladım. Gerçi başlık netbook başlığıydı olsun.

Not: Performans testleri için kaynak = http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=3236

* 02-01-2009-12-34-11.png (19.64 KB, 427x525 - Görüntüleme: 1412 kez.)

* 02-01-2009-12-35-16.png (19.9 KB, 428x528 - Görüntüleme: 1368 kez.)
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2009, 10:03:54 ÖÖ Gönderen: wizofwor » Logged

zeki ural
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mayıs 29, 2009, 10:49:51 ÖÖ »

@Alpyre:

"Abi Windows 7 çıktı süper yaaa... XP mi kullanıyosun... ohoo hangi çağda yaşıyosun baba... Ne 1GB Ram'in mi var?... Abi senin sistemi upgrade edelim..."

Bunlar tipik Microsoft fan'ının konuşmaları. Microsoft da bunu biliyor. Donanım üreticileri de çok memnun. Her yeni işletim sistemi çıkardığında bol bol satıyorlar Microsoft sayesinde... Olay budur... ve sadece budur...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
abi seneler önce 92-93-94 seneleri koltuğumda a500+ var ozaman booter mi ne taktırdıydım tabuya bisüre sonra düğmemi koptu ne oldu anlamadım
 o hışımla tabu"nun yanında aldım soluğu,kızgınım tabi  abi dedim bu ne,ne biçim yapıyosun işte o an ağzımızın payını aldık tabii.abi dedi beğenmiyosan sana pc alalımda kartçılık oynarsın onun booter"i için bi isa kartı vardır.bakıyorum gene aynı muhabbet devam ediyor aramızda

1980 deki ms anlayışına bakın(sen tut 10  15 sene kapkara bi ekrana mahkum et funlarını) bide bu güne 2009"a bak fark varmı.ben anlayış farkı göremiyorum.farkı fiatı.dünya çapında parasal devlerin al kullan dediğini kullanıyoruz.

gün ola hayr ola elbet nöbet bizede gelir.nası olursa olsun israfa talana sonuna kadar karşıyım..32 mb ram için 6 ay beklediğimi biliyorum .

24 mb"yi aros kullansında kalan 232 mb"yi de biliriz ne yapacağımızı .ms"nin bu tavırlarını iğrenç buluyorum.
o kadar sermaye,güya dünyanın en uzman geçinen(linux) hırsızları.
neden vistaya ayrı xp"ye ayrı drıver var,
ve neden xp drıverlar win 7 de çalışıyor vistada çalışmıyo neden çünki hakanzade kardeşimizin dediği gibi  win 7 de

boyanıp badanalanmış win xpden başkası değil.

win 7 kullandım şuan içinden yazdım mesajı..muhabbetle
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2009, 11:00:17 ÖÖ Gönderen: zeki ural » Logged

zeki 78
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: