@Arda: Çok yerinde bir soru sormuşsun. Hayır NUFLI, IFLI'yi tamamen ortadan kaldıracak bir mod değil. IFLI hala çok daha fazla renk kullanımı ve titremenin yanı sıra renk karışımı imkanı sağlıyor. Çünkü interlace resimler sırayla iki bufferın gösterilmesiyle oluşuyor ve üst üste gelen pixellerde farklı iki renk oldu mu ekstra renk kombinasyonları görüyoruz (her ne kadar bunların bir çoğu aşırı titremeye neden olsa da).
NUFLI, IFLI'ye göre daha çok renk sınırına sahip bir mod. Örneğin NUFLI her iki satırda bir FLI efektini uyguluyor. Yani IFLI'de her satırda kullanabildiğimiz renkleri NUFLI'de iki satırda bir değiştirebiliyoruz. Bunun haricinde NUFLI'nin IFLI'ye göre avantajları da var elbette ki. IFLI 40 karakter kolonun sol 3 kolonunu 2 renk kullanabilirken NUFLI 4 renk kullanabiliyor.
Bununla ilgili en güzel örnekler aşağıdaki linkte:
http://noname.c64.org/csdb/forums/?roomid=13&topicid=68273#68384DeeKay burada resimleri converterın nasıl kayıplı çevirdiği ve el ile kendinin nasıl müdahele ederek resimleri fixlediğini 2 framelik gif animasyonlar ile göstermiş. Yani;
1) Evet; NUFLI titreşimsiz, IFLI titriyor. NUFLI tüm spriteları kullanıyor, IFLI sprite kullanmıyor, 2 buffer kullanıyor.
2) Hayır; NUFLI IFLI'nin interlace olmayan birebir karşılığı değil. Daha çok sınıra sahip. Ancak birçok resim üzerinde yetenekli bir grafikerin biraz oynaması ile çevrilebiliyor.