Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Manowar - Baba (Türkçe)  (Okunma Sayısı 31436 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 29, 2009, 10:34:03 ÖÖ »

Metal'in Krallarının Türkçe bir şarkı seslendirdiklerinden yeni haberdar oldum... Bir baba olarak hoşumada gitti... Manowar severler muhakkak biliyordur ama benim gibi uzun zamandır yakından takip etmeyenler için ilginç olabilir..

<a href="http://www.youtube.com/v/rC9okD5Cm0E&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/rC9okD5Cm0E&rel=0</a>
Alıntı

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2009, 13:50:05 ÖS »

Hayatım Manowar'ın çok amele bir grup olduğunu millete anlatmaya çalışarak geçti. Elbette ki çevremden uç noktada tepkiler aldım bu görüşüm yüzünden. Bu parçayı yaptıklarında duygularıma tercüman olmuş oldular. Yıllardır ben onların tüm parçalarını aynı bu parça gibi dinliyorum. Olaya insanlar kendi dilleri olduğu için sempati ile yaklaşıyorlar elbette ki...
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2009, 14:37:17 ÖS »

Universite yıllarında Manowar'un Kings of Metal albümünü bayağ dinlemiştim... Amele bir grup olup olmadığı konusunda açıkçası çok bir bilgim yok. Ama Türkçe seslendirdikleri bir şarkı olduğunu duymak hoşuma gitti... Kanımca insanların sempati ve beğenilerinede çok müdahaleci olmamak gerekir...Amele olma özgürlüğüde var sonuçta

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2009, 15:29:06 ÖS »

@LW3D: zaten manowar gibi bir grup söz konusu olduğunda benim yorumum kimseyi etkilemez. emin ol manowar'ın fan kitlesi Türkiye'deki fan kitleleri arasında ilk 5'de yer alır. Buna 60lı 70li yıllardaki köklü gruplar da dahil.

buna bir örnek veriim, hammerfall grubu 90ların başında ilk kurulduğunda bayaa bir fan kitlesi yarattı kendine. bunların çoğu ya halloween dinlememiş ya da nedense halloween ile hammerfall'u mukayese etmek istemeyen kişilerdi ve grup çok "özgün" bulunmuştu. halbuki tek kelimeyle halloween'in çakmasıydılar ancak o yıllarda ben bunu bu şekilde dile getirmek istemiyordum, grup yeni kurulan bir gruptu. az da olsa zarar verebilirdim. manowar o noktayı çoktan geçmiş bir grup olduğu için lafımı sakınmam.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2009, 15:48:43 ÖS »

Great Spirit,
thunder birds fly,
we are wild and free
To fight and die by the open sky,
Spirit Horse ride for me !

Ehehuh ! 15-20 yas arasi pek bir gaz oluyordu lakin yaslandik artik. Benim gozume iyice ergen gurubuymus gibi batar oldu.Fakat alkol baraji asildigi vakit hala bir sitting bull ,hala bir red cloud'duz orasi ayri.

Bu kadar mi ?
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2009, 19:29:18 ÖS »

lw3d tesekkurler favori gruplarim arasinda olmasa da (18'imi doldurugum gunden beri ) dinledigim bir gruptur, ve turkce bir sarkilari oldugunu bilmiyordum. ya manowar icin uzun bir sure 'turk dusmani, fasist' geyikleri donmustu. bana sanki biraz 'hadi gonul alalim turk dinleyicilerimizin' tadinda yapilmis bir hareket gibi geldi ama bilmiyorum ... beni cok sarmadi belkide birgun baba olursam sarar

bu arada manowar diyince aklima 'thor the powerhead' gelir. tabi bir de defender.

manowar'in amele olmasi ise aslinda manowar'in kedisinden cok dinleyen tayfanin amele olmasi bence. amele degilde metal dinlemeye yeni baslamis heyecanli gencler diyelim zaten konserde en ondeki elemanin dediklerini goruyorsunuz

Retro Hincal Uluc
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2009, 20:09:36 ÖS »

powermetal müziği sadece sözlerine bakarak nasıl amele ilan ediyorsunuz yahu Bunun bir enstrümental yapısı, bir nota yapısı, bir harmonisi var.

Büyük olasılıkla staddaki kalabalığın yarısı, sözleri ile ilgili hiçbirşey bilmiyordur zaten

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2009, 21:33:18 ÖS »

Türk düşmanı olarak Saxon'u bilirim...Manowar'u bilmiyordum...

Bu arada bu şarkıyı birçok dilde seslendirmişler...Türkçe özel değil, Türkçede söyledikleri dillerden biri...

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2009, 21:34:03 ÖS »

powermetal müziği sadece sözlerine bakarak nasıl amele ilan ediyorsunuz yahu Bunun bir enstrümental yapısı, bir nota yapısı, bir harmonisi var.

Büyük olasılıkla staddaki kalabalığın yarısı, sözleri ile ilgili hiçbirşey bilmiyordur zaten

Güzel bir tespit! Foruma hoş geldin dostum!

Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 30, 2009, 00:42:01 ÖÖ »

Şarkı 15 ayrı dilde seslendirilmiş, Avrupa'daki hayranlarına kıyak olarak.

Ama Manowar grubu, kendi official forumlarında da Türkiye'yi çok beğendiklerini, hiç bekledikleri gibi olmadığını ve konser esnasında resmen şok geçirdiklerini söylemişlerdi. 20 küsur yıldır, kaleler, şatolar savaşlar, "thunder, lightning and rain" diye bağıran bir grubun günün birinde gerçek bir orta çağ kalesinde (yedi kule zindanları) ve gerçek bir yıldırım fırtınası eşliğinde (kaç şimşek çaktı hatırlamıyorum ama ben altı tane düşen yıldırım saydım) konser vermeleri herhaldeki baya bir etkilemiş olacak adamcağızları.

Sırada Avrupa konser turnesinin DVD'si var. Alınan duyumlara göre Türkiye konserini menajerler ve yapımcılar da o kadar beğenmişlerki, DVD'nin yarısı kadarı Türkiye konserine ayrılacakmış. Ama sanırım bu DVD'ye daha 1-2 yıl var.

Götümdeki kıllar kadayıf oldu ama ben hala dinliyorum bu adamları. Çok eğlenceliler ve çok gazlar.

"High and mighty alone we are kings, whirldwinds of fire we ride..."

Edit: Ayrıca bir adamın çıkıp da bir şarkıyı 15 ayrı dilde çatır çatır okuması apayrı bir başarıdır, ayakta alkışlanmalıdır diye düşünüyorum.

"The user is an important input hardware of a computer system"
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 30, 2009, 01:50:05 ÖÖ »

Manowar'a, Blood, Fire, Sword, Brotherhood, Kings, Mighty, Thunder kelimelerini verin, sadece bu kelimeleri kullanarak size 10 farklı şarkı bestelesin Kahkaha

Lakin sahne performansları gerçekten yabana atılır gibi değildir. Bir önceki Live DVD'lerinde sahneye, arkasında anadan üryan 3 hormonlu genç kız olan 3 Harley Davidson motorsiklete çıkıyorlar ve konser boyunca bu kızlar sahnede dans ediyordu. İlerleyen saatlerde vokalist arkadaş Eric, bu genç kızlardan birinin göğüslerinin arasından akıtarak şarap içiyordu. Konser sonrasında kuliste bu genç kızlara nasıl ödeme yaptıklarını ayrıntılı bir şekilde DVD'ye koymayı ihmal etmemiş sevgili Manowar...

İşte kendileri böyle ...... bir gruptur.

PS: Noktalı yere kafanıza uyan sözcüğü koyunuz... 

Alper
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2009, 09:57:43 ÖÖ »

...... = amele (vaz geçmiicem hahahhaa)
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Temmuz 30, 2009, 11:35:18 ÖÖ »

geçenlerde curt şirkete isim arıyordu.. Nanowar fena değil aslında Kahkaha

Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Temmuz 30, 2009, 11:37:41 ÖÖ »

Nanowar diye de grup var. İtalyan bunlar, bizim grup vitaminin power metal yapan versiyonları. komik çocuklar.

"The user is an important input hardware of a computer system"
toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 31, 2009, 19:25:18 ÖS »

Manowar deyince benim aklıma ilk gelen şey Amigart ve Sinan GÜRKAN'dır Kahkaha

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: