Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Manowar - Baba (Türkçe)  (Okunma Sayısı 31428 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Ağustos 03, 2009, 15:50:45 ÖS »

Pek de öyle değil aslında. "birincil tür olarak" dedim. Örneğin Coze Pagan'ın gitaristidir (bilelim, öğrenelim ). Pagan Türkiye'deki benim açımdan ilk gerçek black metal grubudur. Bazı rifflerini hala ara ara çalarım.

eyvah desifre olduk  Kahkaha

ya laf aramizda evet, ulkemizde 'rock star' olgusu temiz aile terbiyesinde yetismis bizim gibi bireyler icin biraz zor bir olay   ne biliyim yetistirilis tarzi filan, olmuyor oyle seyler  

Retro Hincal Uluc
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Ağustos 03, 2009, 20:48:27 ÖS »

Forumda ne kadar çok müzisyen varmış... ne güzel ya

Rock Star hususunda da, bir Rock müzik uzmanı olarak değil, fakat iyi bir dinleyici ve müzisyen olarak yorumumu yapmak isterim:
Rock yıldızı olmak için ille de terbiyesiz mi olmak gerekiyormuş? Ya da bütün Rock yıldızları terbiyesiz, ahlaksız insanlar mı?

Müziklerini sevin, sevmeyin ya da tapın farketmez, dünyanın gelmiş geçmiş en popüler Rock grubu Metallica. Evli barklı, çoluklu çocuklu, derli toplu adamlar... (tamam belki biraz ağızları bozuk olabilir, ama kimin değil ki )
Benim en sevdiğim Heavy Metal grubu Megadeth yani Dave Mustaine... Evli barklı çocuklu ve hatta dindar...
Slayer ha keza öyle...
Metalin en ekstrem tarzlarından birini yapan Death grubuna bile bakıyorum yine efendi mütevazi adamlar görüyorum...
Ha tabi Manowar gibi ........ gruplar da var. Tamam iyi varlar da:
Manowar ve benzerleri "Rock Yıldızı" ise,
Roger Waters, Ian Anderson, Yngwie Malmsteen, Steve Vai, Joe Satriani, John Petrucci değil mi şimdi? Ya yukarda saydıklarım değil mi?

Bence Rock Yıldızı olmak için ille de edepsizce yaşamak değil, Rock müziğe birşeyler vermek gerekir. Eğer başarabilirseniz dinleyicileriniz sizi gökyüzünde hakkettiğiniz yıldızın yanına koyuverir...

@Skate : Doldur boşlukları dostum... Kahkaha
@DefLeppard : DefLeppard'ı da unutmayalım...

Alper
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Ağustos 04, 2009, 01:22:51 ÖÖ »

Dave Mustaine'in uyuşturucu dünyasından nasıl yaka paça zor dışarı çıkartıldığını gayet iyi biliyoruz. Metallica'nın gençlik yıllarında nasıl otel odalarını harabeye çevirdiğini biliyoruz. Bu saydığın hemen hemen tüm müzisyenler için geçerli Alpyre. Ha tabi adamlar şimdi uslandı, evli, barklı çocuklular senin de dediğin gibi.
Keza Manowar grubu da öyle. Bu adamların gerçekten şarkılarındaki gibi kan içerek, kılıç sallayarak yaşadıklarını zannetmemek gerek. İş imajda bitiyor. Hepsi görmüş geçirmiş eğitimli insanlar. Zaten böyle olmasalar böyle müziklere imza atamazlar.
Rock yıldızı olmak için evet, vahşi bir imaj gerekiyor. Ama bu o insanların gerçekten böyle yaşadıkları anlamına gelmez.

"The user is an important input hardware of a computer system"
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Ağustos 04, 2009, 03:11:51 ÖÖ »

Şimdi uyuşturucu kullanmış olmak ayrı bir konu, arsız edepsiz olmak ayrı...

Ben şahsen Dave Mustaine'i sahnede çıplak kızlarla cinsel yakınlaşma içerisinde görmedim hiç. Gerçi yaptığı müzik sahneyi doldurduğu için böyle aşırı sahne şovlarına ihtiyacı yok... Belki ondandır.

Çünkü kendisinin çok ciddi, politik söylemleri, isyanları vardır. Dinleyeni kalbinden vuran aşk şarkıları bile yapmıştır. Bilim kurgu temalı şarkılar yapmıştır... Kıyamet günüyle ilgili şarkılar yapmıştır. Karısını aldatan kocanın şarkısını yapmıştır.

Elimizde kılıçlar, gökte yıldırımlar, girdiğimiz şehri talan ederiz, biz metalin kıralıyız'a kasmadı 10 albüm...
Ha öyle şarkılar yaptı mı, yaptı da... (Back in the day, Victory, Disintegrators...) en kötüsü Manowar'ın en iyisine beş çeker kanımca...

Ne politik söylemin var, ne müzikal açılımların var... Yıllardır varsa yoksa "4/4'lük Rock ritmi" üzerinde, yıldırımlar, savaşçılar... yok kılıcımın kabzası... Sonra da "Rock Yıldızı" kendileri...

Bence Manowar'la yaşıtları diğer Rock grupları arasına kalın bir çizgi çekmek lazım... Müziğini sevebilirsiniz anlayışla karşılarım. Ama bir arkadaş tutup da "-Amele lan bunlar" derse... valla onu da anlayışla karşılarım. Kahkaha

Bu "Baba" şarkısına da hayret ettim şahsen... belki uslanma belirtileri gösteriyor olabilirler sonunda.

Alper
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Ağustos 04, 2009, 10:58:03 ÖÖ »

Bütün rock dünyası koca bir şovdan ibaret. Yani aslında gördüğünüz en sert grupların çoğu içten içe maymun insanlardan oluşuyor. Birkaç anektot:

* Cannibal Corpse - Jim Carrey, Pearl Jam - Dennis Rodman dostlukları ve konserlerinde (Ace Ventura'dan bahsetmiyorum, gerçek konserlerinde) bu elemanların sahneye çıkıp mikrofonu kapıp maymunluk yapmaları.

* Iced Earth'ün vokalisti Matthew Barlow'un 11 Eylül olayları sonrasında Jon Schaffer'a "boş işlerle uğraşıyoruz, bu şov dünyası v.s. hepsi yalan, ben hukuk okiicam, polis olucam, bişiler yapıcam ama bu teroristlere karşı mücadele vericem. başlarım rock'n'roll'a" türünden bir açıklama yapıp grubu bırakması ve Jon Schaffer'ın da bunu fanlarla official olarak paylaşması. Birkaç sene sonra Matthew Barlow'un gruba "artık bir polis olarak" geri dönmesi.

* Cradle Of Filth'in bir röportajında "eskiden sizi hiç makyajsız görmezdik, hayırdır?" gibi bir soruya "sürekli makyajlı gezmek cilde çok zarar veriyor, hatta cilt kanserine bile yok açabilir" gibi bir açıklama yapması.

* Ozzy Osbourne ve Osbournes Show desem yeterli olur sanırım.

* Pantera'nın vokalisti Phil Anselmo'nun sahnede azcık saliim derken altına sıçması ve birkaç parçayı böyle söylemesi, diğer elemanların kokudan ölmesi. Bunu da röportajında fanlarla paylaşması.

* Türkiye konserinde Paradise Lost'un lead gitaristi Greg Mackintosh'un alt gruba sulanması ve yumruk yemesi (gaydir kendisi).

Bunun gibi birkaç yüz olay daha var. Bunlar benim aklımda kalanlar, ufak tefek eksik/fazla olabilir haberlerde. Her neyse, kısacası dünyada rock star dediğin adamların birçoğu arkadaş olduğunda "ulan bunca yıl taptığım adam amma taşak oğlanıymış" diiceiniz türden adamlar. Ama olayın ruhunda bu yatıyor zaten, adamların hayatı rock'n'roll olmuş, eğlenecekler, içecek, gerekirse sahnede sıçacaklar.

"Temiz rocker" diye bildiğiniz adamların hemen hepsinin de çok feci hatırları vardır Hangi gruptu hatırlamıyorum, bayan vokalisti olan bir grubun anıları arasında da turne esnasında alt grubun bir elemanının "şaka" olarak bir tabağa sıçıp bunlara ikram etmesini anlatıyordu kız. "bu rock dünyası, turneler v.s. tam bir kıza göre değil" diyordu
aeymur
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Ağustos 04, 2009, 15:03:42 ÖS »

Vay be, çok güldüm İnşallah Pearl Jam'le ilgili bir şey çıkmaz diye düşünüyordum ki daha ilk madde de çıktı. Neyse diğerlerinin yaptıkları yanında masum kalmış.

C64TPC|Dingoo A-330
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Ağustos 04, 2009, 15:22:09 ÖS »

Al sana Dennis Rodman'ın kukuliğine çıkmış maymun Eddie Vedder Kahkaha

http://www.flickr.com/photos/julierubes/1044079588/
aeymur
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Ağustos 04, 2009, 15:46:52 ÖS »

Saflık ettim, hedef gösterim Sustum

C64TPC|Dingoo A-330
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ağustos 05, 2009, 10:36:25 ÖÖ »

Çok güzel izah etmiş Skate. Bunu demek istiyorum ben de, herşey sadece imaj, gösteriş şov. Kimin ne derinlikte şarkı sözü yazdığının, nasıl yaşadığının, zibidi mi olduğunun yoksa uslu mu olduğunun, ne içip ne yediğinin hiç bir önemi yok, çünkü aslında derin yazılan şarkı sözlerinin kendileri de şov. Ne kadar derin olduğu zaten tartışılır. Mesela ben Manowar severim, ama adamların müziğini, sahne şovlarını severim. Yoksa DeMaio kahvaltıda ne yemiş, Eric Addams bokunda boncuk mu bulmuş beni hiç ilgilendirmez. Adamlar öyle ya da böyle eğlendiriyorlar. Bitmiştir, nihayi amaç da bu zaten, daha fazla bir şey değil.

Zaten kandırılıyoruz ve kandırılacağız. Bunun bilincine bir kere vardıktan sonra geriye sadece nasıl kandırılmak istediğimizi seçmek kalıyor. Ben böyle bir kandırmacayı seçtim, bir başkası başka türlü kandırılmak isteyebilir. Süper bir olay bu metal En süper kandırmaca da Manowar. E madem kandırmaca seçeceğiz, en süperini seçelim değil mi? Kahkaha:D

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Ağustos 05, 2009, 12:26:25 ÖS »

...Ne kadar derin olduğu zaten tartışılır.

Who'd believe,
With the way things are here,
We'd be going anywhere,
Telling people how to live?

Who'd believe we'd spend more,
Shippin' drugs and guns,
Than to educate our sons? Sorry,
That's what they did.

İşte bu kadar derin...

Ne yazık ki hepsi şovmuş... Bu yaşıma kadar ben de kandırılmışım... tüh tüh tüh!

Alper
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #40 : Ağustos 05, 2009, 12:40:28 ÖS »

mustaine diyorsan;

In our life there is if
In our beliefs there is lie
In our business there is sin
In our bodies there is die

Bu dörtlük olayı bitirir. ilk bakışta gözden kaçar belki...

In our lIFe there is IF
In our beLIEfs there is LIE
In our buSINess there is SIN
In our boDIEs there is DIE

ama bu da mustaine'in some kind of monster'da salya sümük ağlayıp karizmayı çizmesini önlemedi ne yazık ki ayrıca kolundaki rahatsızlığı bahane edip grubu dağıtıp, sonra istediği elemanlarla kısa zaman içinde tekrar toparlaması mahkemelik olmuştu. yani derinlere inince bunlar da çıkıyor.

yok abi yok. hepsi şerefsiz bunların Kahkaha
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Ağustos 05, 2009, 13:04:36 ÖS »

...Ne kadar derin olduğu zaten tartışılır.

Who'd believe,
With the way things are here,
We'd be going anywhere,
Telling people how to live?

Who'd believe we'd spend more,
Shippin' drugs and guns,
Than to educate our sons? Sorry,
That's what they did.

İşte bu kadar derin...

Ne yazık ki hepsi şovmuş... Bu yaşıma kadar ben de kandırılmışım... tüh tüh tüh!

Valla Alpyre, böyle örnekler göstermene gerek yok, ezbere bilirim Megadeth, gayet de severim her türlü ama işte, ne derinliği be abicim? Zaten her yerde milletin diline pelesenk ettiği laflar bunlar, özel bir şey söylememiş ki adam?

Derin şarkı sözleri arıyorsanız 1960'ların ortalarına gideceksiniz. Cat Stevens falan dinleyeceksiniz. Zaten 1985 ve sonra yapılan tüm eleştirel protest müzikler bunların kopyalarından başka bir şey değil. Onların müzik başlangıç zamanlarına göre yirmi yıldır, şu ana göre 45-50 yıldır söylenip durulmuş şeyler tekrar tekrar pişirilip önümüze konuluyor.

Skate'in verdiği yine daha iyi, çok güzel kelime harf oyunu yapılmış, ama kelime harf oyunu yapılmış diye de bir şarkıya çok derin diyemem. İnanın bizim arabeskçiler çok daha iyilerini yapabiliyorlar aslında.

Kim demişti metal müzik ingiliz arabeskidir diye?
« Son Düzenleme: Ağustos 05, 2009, 13:09:31 ÖS Gönderen: Diabolic_Wizard » Logged

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Ağustos 05, 2009, 13:13:11 ÖS »

> Kim demişti metal müzik ingiliz arabeskidir diye?

Lafı tam öyle hatırlamıyorum ancak Erkin Koray'ın öyle bir lafı vardır. Yanlış hatırlamıyorsam Blues için zencilerin arabeski demişti, aynı olay olmayabilir. İlk duyduğumda "hadi canım" demiştim. Sonra düşündüm, zencilerin kölelik zamanı yaşadıkları acılardan ortaya çıkmış bir "acıların müziği" blues. O zaman blues arabesk benzetmesine felsefede hak vermiştim.
« Son Düzenleme: Ağustos 05, 2009, 13:14:57 ÖS Gönderen: Skate » Logged
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Ağustos 05, 2009, 13:14:24 ÖS »

Hmmm doğru, yanlış hatırlıyor olabilirim.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Ağustos 05, 2009, 20:21:25 ÖS »

Skate'in verdiği yine daha iyi, çok güzel kelime harf oyunu yapılmış, ama kelime harf oyunu yapılmış diye de bir şarkıya çok derin diyemem. İnanın bizim arabeskçiler çok daha iyilerini yapabiliyorlar aslında.

Aslında söylenecek çok şey vardı... Ancak, bu yorum beni bu konuya mesaj gönderdiğime pişman etti. Bu yüzden bu konuya aşağıdaki, edebiyat şaheseri, kelime oyunlarında had safhaya ulaşmış bir şarkı sözü ile veda etmek istiyorum.

Sen ellerle demlenirken, ben çay içmedim.
Yıldız Tilbe.

Alper
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: