Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetÖLÜMSÜZLÜK İKSİRİ AMİGA!!!
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ÖLÜMSÜZLÜK İKSİRİ AMİGA!!!  (Okunma Sayısı 11703 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yo_joe
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 13, 2009, 02:34:55 ÖÖ »

Üzerinden YÜZYILLAR geçmesine rağmen şey pardon baştan alayım  Kahkaha üzerinden yıllar geçmesine rağmen gerek ülkemizde gerekse diğer dünya ülkelerinde tarihe adını altın harflerle kazıyan bu amiganın ölümsüzlüğünde ki sebebler nelerdir. ve sizce daha kaç kuşak amiga adını yaşatmaya devam edebilir yoksa amiga da zamanın yok etme yetısıne boyun eğecekmıdır yada bır fırma yada amıga hayranı bır turk grubu çıkıp amıga yı yenı donanımlarla donatmış bır tranformers mısalı ayağa kaldırabılır mı?
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2009, 08:42:05 ÖÖ »

sadece amiga değil joe amstrad,spectrum,sony,goldstar,commodre ve adını sayamadıklarım o zamanlar bize harika bir dünya açmıştı amigamı bırakıp arkadaşıma c64 oynamaya giderdim hepsinin yeri ayrıdır ama malesef artık piyasanın hakimi belli fakat ben bu cihazları halen nostalji makinası olarak görmüyorum o üzerlerindeki işçiliği malzemeden çalmamanın izlerini kaliteyi gördükçe nasıl nostalji işi diyebilirim ki bence bu cihazları tanımayanlar bilgisayar yönünden eksik kalmışlardır

Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2009, 15:06:06 ÖS »

Bizim kuşak var oldukça amiga da var olur. Bizden sonraki kuşak hakkında ise hiç umudum yok. Ama onlar da Amiga'yı, C64'ü değil, PSP'yi, XBox'ı yaşatıyor olacaklar.

"The user is an important input hardware of a computer system"
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2009, 15:45:50 ÖS »

mybee'nin dediği gibi, kalite! Donanım ve yazılımdaki kalite ve ruh...

Amiga ayağa kalkar mı? Amiga ismiyle hayır. "Amiga" ticari markası AmigaINC'e tescilli. Ve bilindiği gibi 2002 yılında AmigaINC Microsoft'la evlenerek bir dönemin kapanmasına neden oldu.

(Evet... Amiga, Commodore'un batmasıyla değil, AmigaInc'in MS'le birleşmesiyle bitmiştir diyorum...)

Artık (bir mucize gerçekleşmezse) bu çizgiyi devam ettirecek sıra dışı bilgisayarlarda Amiga ismini görmemiz mümkün değil. Ama bu olmayacaklar demek değil...

Amiga'yı yaşamış nesil hayatta olduğu sürece bu efsane devam edecek... Son Aminet serverı kapanana kadar... Son Amiga'cı hakkın rahmetine kavuşuncaya kadar bitmez...

Bundan sonraki dönemde Amiga'nın geleceğini Amiga ismiyle değil...
Sam 440, AROS, Amithlon, Hyperion gibi isimlerle takip et... WebBrowser'ın gün aşırı Amigans.net'de olsun...

Pazarın %80'ini yeniden ele geçiremeyecek... kendi güzel ismiyle anılamayacak... ama tüm ihtişamıyla ve yüce ruhuyla var olmaya devam edecek...

Çok yaşa Amiga!

Alper
yo_joe
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2009, 22:24:16 ÖS »

Kesinlikle haklsısınız ve inanımyorum ki hiç bir kuşak bizim nyaşaçdığımız o evrensel duygu ve hisleri yaşayamayacak ilk lerin kuşağı olarak bızler bır doneme adını altın harfler ıle yazan 90 lı yılların EFSANEVİ ÇOCUKLARIYIZ

SONSUZA KADAR....
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 14, 2009, 13:50:43 ÖS »

Amiga asla unutulamaz.
yo_joe
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 14, 2009, 22:04:10 ÖS »

TARİHE ADINI YAZDIRANLAR M.KEMAL.ATATÜRK ALBERT einstein, Karl MarX,EDİSON,AMİGA
İNSANLARIN UNUTULMAYANLARI,VE MAKİNALARIM UNUTULMAYANLARI
erci77
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Eylül 16, 2009, 19:45:54 ÖS »

Donanım ve yazılım patentleri hala kullanıldıkça adı sonkullanıcılar arasında unutulsada üreticiler kısmında mutlaka adı geçmeye devam edecektir... Teknolojiye birçok patent haklı isim babalığ yapmakta... Oyüzden Commodore ve AMIGA ismi bilgisayar teknelojilerinde herzaman adını sözleşme kağıtlarında yerini koruyacaktır..
yo_joe
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 17, 2009, 19:59:48 ÖS »

Oysaq sadece bu kağıtlarada kalmasayadı ısmı kendını gelıştırıp bu pazar reel sektor içerisinde yenılıkçı yonuyle herzaman bır adım onde olmayı başarabılselerdı fakat Bu (*guzel kız arkadaş) onu yaratanları terk ettı

*amıga ıspanyolcada kız arkadaş sevgılı..
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Eylül 17, 2009, 20:10:32 ÖS »

*amıga ıspanyolcada kız arkadaş sevgılı..

Yahu dedigimiz bizim bu iste. Boyle yararli bilgiler verin ki okuyan kisilerde bir seyler ogrensin ,paylasim olsun. Paylasim icin tesekkurler bu arada.

Bu kadar mi ?
yo_joe
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Eylül 17, 2009, 20:12:12 ÖS »

TEŞEKÜRLER BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR..
yo_joe
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 17, 2009, 20:18:42 ÖS »

BU ARADA BU SİTEYİ AÇIP BİZLERİ TEKRAR BÖYLE BİR PLATFORMDA BULUŞTURDUĞUNUZ İÇİN SİTE YONETIMINE AYRICA TEŞEKUR EDERİM ...
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Eylül 18, 2009, 08:05:21 ÖÖ »

Yonetime de tesekkurler ,herkese +rep .

Bu kadar mi ?
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 18, 2009, 09:02:42 ÖÖ »

teraziye de tıklayalım...

"The user is an important input hardware of a computer system"
erci77
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Eylül 18, 2009, 23:06:31 ÖS »

Commodore Yönetimindeki Yiyiciler ve Satıcılar batışı çok iyi planlamışlardı... ARGE nin çok güzel ilerlemesine rağmen hep rafa kaldırılıp 2 yılı tüketmiş modellere hala üretim yaptıran bir zihniyetten ne beklenirdiki... 

Bunların içinde commodoru satıp Atari ye kaçan Mehdi Ali şerefsizi enbüyük rollerden birine sahipti AAA nın ölüm babalarından..
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: