Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetSony PS3 Oyun Konsolu Değil...
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sony PS3 Oyun Konsolu Değil...  (Okunma Sayısı 36585 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Kasım 12, 2006, 19:12:48 ÖS »

ps2 de herşeyi yapabilirsin, dvd, divx, mp3. linux kurabilirsin, ide / scsi disk takabilirsin. ps2 iso (dvd yada cd) larını direk mount edebilirsin. hatta YABASIC (yet another basic) ile, süper demo / intro bile yazabilirsin. (usb klavye ile)
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Kasım 23, 2006, 23:19:51 ÖS »

PS3'e farklı bir OS kurulmasının sanıldığından kolay olduğu aşağıdaki başlıkta belirtilmiş...

http://ps3.qj.net/How-to-install-another-OS-on-your-PS3-/pg/49/aid/72538

Fedora Core 5'in kurulumu ise aşağıdaki sayfada adım adım anlatılıyor.

http://ps3.qj.net/PS3-Linux-The-void-has-been-filled-Full-install-instructions-for-Fedora-Core-5-/pg/49/aid/73144

Not: PS2'ye Linux kurulmasını biliyorum. Bu başlığın en başında belirttiğim gibi ben PS3'ün oyun konsolu olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. PS2 ile bence karıştırmamak lazım...

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Kasım 28, 2006, 18:32:14 ÖS »

Sony PS3 sistemi için Yellow Dog Linux sürümü yayınlandı. Aşağıdaki sayfalarda hem Yellow Dog Linux ile igili bilgilerin yer aldığı sayfalara hem de kurulumuyla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

http://lists.terrasoftsolutions.com/pipermail/yellowdog-announce/2006-November/000135.html

http://ps3.qj.net/Installing-Yellow-Dog-on-your-PS3/pg/49/aid/74285

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Kasım 28, 2006, 23:20:15 ÖS »

Yaw bu arada PS3'de linux falan kurup da napcaz ki? Kursak elimizdeki PC'lere kurardık. Surf yapma, msn/icq haberleşme, multimedya dosyalarını (divx, dvd, müzik vb) izleme (ağ üzerinden streaming vb), emule&torrent vb download programlarını çalıştırması yeterli olurdu. Kaliteli oyunlar ve kusursuz emülasyon (Amiga vb) beklentisi daha önemli bence.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Kasım 29, 2006, 12:15:36 ÖS »

Kusursuz Emulasyonun sanırım alt yapısı Linux'da hazır var. Hep aynı şeyi yazdım ama PS3 alıp evdeki bilgisayarları elden çıkarmanın zamanı geliyor sanırım. Kendi adıma ben PS3'deki gelişmeleri yakından takip edip, evimdeki bilgisayarın yerini aldığını düşündüğüm an, değişimi gerçekleştireceğim Linux bunda bir adım.. Linux altında neleri çalıştıracak, ne kadar başarılı olacak heycanla bekliyorum...

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Kasım 29, 2006, 12:35:47 ÖS »

eğer linux ps3 ile evlere girerse direk pc lerde kullanımı kesin olarak artar

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Kasım 29, 2006, 13:19:24 ÖS »

Ahanda elimide en iyi çalışan ve test edilmiş Linux ve diğer türevleri PC için mevcut. Hızlı bir Linux için mi PS3'ü bekliyoruz?
Ama kolay kullanımlı yüksek düzey bir derleyicisi olan eğlence için 'Bedroom Programming' yapabileceğim bir makine olmasını isterdim (aslında bunu standart olarak desteklemesini isterdim).
Ayrıca PS3 şıklığında ve uygun fiyatlı bir PC bulmak çok zor, onu da kabul etmek lazım 

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Kasım 30, 2006, 11:46:24 ÖÖ »

PS3'ü performansı, sundukları ve Bluray'i için bekliyoruz. Bir oyun konsolundan farklı olarak evdeki bilgisayar işlerinide karşılaması durumunda bir taşla birkaç kuş vurmuş olmayı hayal ediyoruz. Zaten iyi kötü eve alacağımız bilgisayarlar PS3 kadar para, ama PS3 kadar donanımlu değil. Linux'un esprisi bilgisayar kullanmayı sağlaması. Yoksa Amiga OS, MorphOS kurulursa onlarıda kullanırız

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Kasım 30, 2006, 16:56:15 ÖS »

Yaw bu arada PS3'de linux falan kurup da napcaz ki? Kursak elimizdeki PC'lere kurardık. Surf yapma, msn/icq haberleşme, multimedya dosyalarını (divx, dvd, müzik vb) izleme (ağ üzerinden streaming vb), emule&torrent vb download programlarını çalıştırması yeterli olurdu.

Linux tum bu saydiklarini yapiyor zaten ayrica zaten bildigim kadariyla ps3 sony'nin hazirladigi bir linux surumu ile geliyor. Ancak bu surum, Sony'nin getirdigi bazi kisitlamari olacak tahmin ediyorum (kopya oyunlari oynayamama, kopya dvd izleyememe, sony muzik cd'lerini kopyalayamama (hatirlayaniniz varmi bilmiyorum, sony bir ara pc lere kendi yayinladigi muzik cd lerini kopyalanmamasi icin kullanicilardan habersiz bilgisayarlarina rootkit kurmustu ! sabikasi kabarik bir firmadir yani)). Sony'nin isletim sistemini kaldirip kendi linux surumunu kurman seni tum bu sinirlamalardan kurtaracagi gibi, homebrew yazilimlarin onunude sonuna kadar acacaktir.

sony'nin kirli camasirlari :
http://www.pcworld.com/article/id,123362-page,1/article.html
http://en.wikipedia.org/wiki/2005_Sony_BMG_CD_copy_protection_scandal

oh bu haftada sony'ye camurumu attim rahatladim en buyuk Matsushita baska buyuk yok ! (Panasonic)

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Kasım 30, 2006, 22:54:17 ÖS »

Meğer Sony ve PS3'e karşı olan ne çok insan varmış
« Son Düzenleme: Kasım 30, 2006, 22:56:27 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Aralık 01, 2006, 09:43:19 ÖÖ »

vay be, sony sağlam alet yapmış ama hakkını vermek lazım o kadar balyozla girmesine rağmen fazla dağılmadı

Retro Hincal Uluc
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Aralık 01, 2006, 12:23:55 ÖS »

Taş gibi alet yaw, helal olsun
Linux yerine MacOS X Tiger'da olduğu gibi sadece foundation & kernel destekli (FreeBSD vb), güzel arabirimli, sorunsuz çalışan, 'adam gibi adam' bir OS içerse, bunda da standart bir programlama dili (çok komplike olmayan) olsaydı, dadından yinmezdi. Şimdi ben bunu alacam zar zor Linux kuracam, üstüne de Linux'daki OpenGL, SDL vb arabirimleri ile C++'da program mı yazacam. Ölme eşeğim ölme. Bana ayırabildiğim kısıtlı zaman diliminde birşeyler yapıp eğlenceli sonuçlar alabileceğim farklı birşeyler lazım gibi. Yoksa PS3 de bahsettiğimiz işleri yapacak PC'lerden ucuz değil ki. Ama harikalar üreten bir scene oluşursa onun da seyircisi olurum tabi ki
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Aralık 08, 2006, 01:25:26 ÖÖ »

witchdoktor, PS3 adam gibi adam bir işletim sistemi var zaten. Yellow Dog Linux Sony desteğinde geliştirilen bir Linux. Kurulumuda basit. Arayüzde bence oldukça güzel. Kullananlarda çok memnun. PS3 bu tür işletim sistemlerinin kurulmasını sağlayan arabirime zaten sahip..Aşağıdaki sayfada adım adım gösteriliyor.

PS3'e Linux Kurulumu

Daha sonra birde şu bilgiye rast geldim..
PlayStation 3 support now standard in Linux 2.6

« Son Düzenleme: Aralık 08, 2006, 01:36:03 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Aralık 08, 2006, 14:59:30 ÖS »

PS3 'u hic sevmedim sevemicem...
Oyun konsolu oyun konsoludur,PC PC'dir karistirmanin alemi yoktur.
Ayrica temennim BlueRay'in sonynin kicinda patlamasidir.
Bi cok dolasan efsaneye gore sony ne olursa olsun yasal basilan her CD'den cd teknolojisine katkisindan dolayi yarim cent kazanmaktadir.Ayni cakalligi yeni bir format getirerek BlueRay'de yapmak istemiyecegi ne malumdur.
Sony'yi her zaman takdir ediorum ama PS3 sucks...
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Aralık 08, 2006, 15:27:12 ÖS »

Şimdiye kadar Sony'ye bende nedense gıcık oldum. Playstation, PS2 beni hiç ilgilendirmedi. Ama PS3 beni heycanlandırıyor... Belli oluyor dimi Kahkaha

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: