Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetSony PS3 Oyun Konsolu Değil...
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sony PS3 Oyun Konsolu Değil...  (Okunma Sayısı 36560 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Aralık 08, 2006, 20:30:00 ÖS »

İşin özü, hem oyun makinesi fiyatları hem de (orijinal) oyun fiyatları XBox360 ve PS3 arasındaki rekabet nedeniyle düşmesi gerekirken yükseldi bence. Oyun makinesine 300-400YTL'den fazla, oyuna da 30-40TL'den fazla para verilmesi anormal geliyor bana. Yoksa bir tek bana mı garip geliyor bu fiyatlar. Yıllar geçti, artık orijinal oyun alma mentalitesine yaklaştık ama kardeşim bu adamlar yine geçirdiler bize
PS2 oyunlarını 150YTL'ye satmaya çalıştılar yaw, yemedik ama bize de yazık değil mi? Yoksa oyun demoları ile idare etmeye mi çalışacağız bundan sonra?
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Aralık 09, 2006, 00:06:41 ÖÖ »

Sistemlerin fiyatı yüksek ama sunulanlar hesaplandığında maliyetine satıldığı, hatta satılan sistemden kısa dönemde zarr ettikleri görülüyor. Bu nedenle parayı oyunlardan kazanma yolunu seçtiler. Yani traş makinası bedava ama jileti bi dünya para.. Haklısın..

Oyun geliştirsek fena olmaz hani...

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Aralık 09, 2006, 06:39:39 ÖÖ »

İşin özü, hem oyun makinesi fiyatları hem de (orijinal) oyun fiyatları XBox360 ve PS3 arasındaki rekabet nedeniyle düşmesi gerekirken yükseldi bence. Oyun makinesine 300-400YTL'den fazla, oyuna da 30-40TL'den fazla para verilmesi anormal geliyor bana. Yoksa bir tek bana mı garip geliyor bu fiyatlar. Yıllar geçti, artık orijinal oyun alma mentalitesine yaklaştık ama kardeşim bu adamlar yine geçirdiler bize
PS2 oyunlarını 150YTL'ye satmaya çalıştılar yaw, yemedik ama bize de yazık değil mi? Yoksa oyun demoları ile idare etmeye mi çalışacağız bundan sonra?

doktorlara komaz o paralar

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Aralık 09, 2006, 08:07:03 ÖÖ »

Görüyorsun doktorların halini, daha sana olan borcumuzu kapayamadık
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Aralık 09, 2006, 08:30:37 ÖÖ »

acelesi yok kapatırız

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : Nisan 10, 2007, 00:19:19 ÖÖ »

sık sık takip ettiğim bu siteye bakmanızı öneririm.

http://www.psturkiye.com/

PS3 emin adımlarla yoluna devam ediyor.
Wii alan bir arkadaşım konsoldan memnun olmadığını
next generasyon grafiklere sahip oyunu olmadığını söylemişti.
Bende hepsinin ayrı tadı olduğuna inanıyorum
ama bütçemizi geleceğe yatırım olarak yapma yanlısı olarak
PS3 demek durumdayız."en azından ben"

Xbox360 ve PS3 karşılaştırmalı bir Oblivion
videosu buldum p2p'den, gerçekten de kalite farkını anlayabiliyorsunuz
video HD olmasa bile...

Xbox360 ile Microsoft bana göre ilk defa egolarını yenerek piyasada
yer etme uğruna "sony yolu" kırılan cihaz ve dvd uygulamalarına gitti.

Ama esas oyuncular bu oyunlara gelmeyip PS3 yoluna gelecektir.
« Son Düzenleme: Nisan 10, 2007, 00:26:56 ÖÖ Gönderen: Silencer » Logged
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Nisan 10, 2007, 12:31:34 ÖS »

sık sık takip ettiğim bu siteye bakmanızı öneririm.

http://www.psturkiye.com/

PS3 emin adımlarla yoluna devam ediyor.
Wii alan bir arkadaşım konsoldan memnun olmadığını
next generasyon grafiklere sahip oyunu olmadığını söylemişti.
Bende hepsinin ayrı tadı olduğuna inanıyorum
ama bütçemizi geleceğe yatırım olarak yapma yanlısı olarak
PS3 demek durumdayız."en azından ben"

Xbox360 ve PS3 karşılaştırmalı bir Oblivion
videosu buldum p2p'den, gerçekten de kalite farkını anlayabiliyorsunuz
video HD olmasa bile...

Xbox360 ile Microsoft bana göre ilk defa egolarını yenerek piyasada
yer etme uğruna "sony yolu" kırılan cihaz ve dvd uygulamalarına gitti.

Ama esas oyuncular bu oyunlara gelmeyip PS3 yoluna gelecektir.

"Esas oyuncular" ile herhalde "parası bol" olanları kastediyorsun.

Şu anda PS3 hem pahalı, hem adam gibi oyunları henüz çıkmadı, hem oyunları pahalı (110-180YTL arası), hem (her ne kadar karşı çıksak da) kopya oyun vb yöntemleri mevcut değil, hem de multiplatform oyunlarda Xbox360'a göre genelde daha kalitesiz veya düşük frame rate'de grafikler sunması itibarıyla daha çok paralı kesime hitap ediyor diye düşünüyorum. 2008'de sanırım daha uygun olur.

2008'de oyunlar (özellikle "exclusive" olanlar) piyasada bollaşır ve ucuzlarsa, HD (720p/1080p) video dosyalarını (özellikle x264/H.264) oynatmaya başlar, titreşim özellikli gamepad'i çıkar, Linux'da natif çipset desteği ortaya konursa ve cihazın fiyatı biraz daha uygun hale gelirse (hatta komponent/HDMI kablo ve yüksek kapasiteli HDD de pakete eklenirse) tadından yenmez.

Bir oyuna 150YTL vermek daha önce de belirttiğim gibi bana oldukça pahalı geliyor. Korsana karşıyım ama bu fiyata oyun satmak da bana korsanlık gibi geliyor.
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : Nisan 10, 2007, 13:20:50 ÖS »

Şimdi öncelikle parası bol lafı ile demogoji yapıyorsunuz.
Yeni bilgisayar almam gerek benim mesela örnek, gidip
PS3 almak daha mantıklı.Sıfır PC kurmaktan.Eski makine de
cebinizde kalır 3 kuruşa uranyumda parçalayacağınıza.

Oyunları çıktı,torrent de bulunuyor.Resistance.örnek.
Ama KilZone 2 eylül'de.

Kopya oyun yöntemi mevcutmuş cihazım olsa denerdim.iso loader ismi.
Olmasaydı Torrent'de bu kadar oyunu olmazdı.
Bu bir bir heyecandır...neden 2008'i bekleyelim ki serbest piyasa isteyen
istediğini alır.Siz demiyormusunuz satılan malların fiyatına yorum yapmayın diye...Neden şimdi PS3 alanlar zengin olarak kabul görüyor.
Avrupa'da bir çekememezlik oldu Sony'i.Geç launch yüzünden,o yüzden bir laf atma çabası var...Wii'in grafikleri ile KillZone 2'in demosunu izlerseniz zaten anlarsınız gücünü PS3'ün ayrıca  Teknolojiyi takip etme de bir hobidir.

Xbox'dan daha iyi olduğunu biliyorsunuz...Grafiklerin sanırım.
Buraya Oblivion karşılaştırma video'sunu koyamıyorum.

Xvid'in yerine alan...X264 MKV uzantılı dosyaları
VLC ile linux'ta izleyebilmek gerek şu an.

Korsana karşı iseniz işte zaten orda anlaşamıyoruz.
Karşınızda bir korsan var.

Ama tuttuğunuz Xbox esas şu an korsan piyasası içinde.
Ps2'cilerden sonra Xboxçılar da Kadıköy piyasında esiyor artık.
Hatta ucuz birkaç marka dvd9 bulmuşlar...paso onlara oyun yazıyorlamış.

Yani Korsana karşı iseniz nintendo wii'ye takılın diyecem ama o da kırıldı...

Korsana karşı olmak ne demek anlamıyorum.Neden karşı olalım ki korsana
sizin gibi "parası olan ps3 alır" diyecek biri.Korsana karşı iseniz sizde de para olması gerek.

saygılar.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Nisan 10, 2007, 13:46:24 ÖS »

1) Linux PC'si kullanacaksanız ve fazla birşeyler beklemiyorsanız problem değil, PS3 kullanabilirsiniz. Şu anki özellikleri ile elimde bulunan PC'lerden hiçbirine kalıcı olarak Linux kurmayı aklımdan bile geçirmiyorum. Zaten natif donanım desteği yok, kaliteli 3D oyun oynamak, HD (720p/1080p) video oynatmayı falan şu anda aklınızdan bile geçirmeyin. Player olarak 80YTL'lik divx playerlardan pek bir üstünlüğü yok şu anda.

2) BluRay yazıcı yok. Olsa bile loader vb henüz yok. Loader olsa bile geniş kapasiteli HD desteği/hack'i henüz yok (2 oyunda 60GB dolar). 15-25GB'lik dosya boyutlarının hakkını verebilecek oyun henüz yok. Medya zaten çok pahalı (kıyaslamak için söylüyorum, X360 oyunlarını insanlar 1-2 günde download ediyorlar, 3-4YTL'lik çift katmanlı disklere yazdırıp oynuyorlar şu anda, en az 40-50 oyunu var piyasada).

3) Online gaming sistemi, oyun achievement sistemi, oyuncu puanı, online eşleştirme sistemi vb sistemler henüz PS3'de yok, ilerde belki eklerler.

4) VLC'yi custom donanım desteği olmadan PS3'de kullanan biri varsa tecrübelerini duymak isterim. MKV/x264/1280x720 videolarda performansını merak ediyorum.

5) Grafik olarak X360'dan şu anda malesef iyi değil, birçok multiplatform oyunda daha kötü. AA+AF yapamıyor RSX çipi. Yani CPU olarak PS3 daha iyi, grafik kartı olarak da X360'daki Xenos, PS3'den daha iyi.

6) Tuttuğum X360 falan yok. Şu anda X360 daha mantıklı. İleride exclusive oyunları için tabi ki PS3 alınır. Ama PC'nin yerini alsın diye değil tabi ki. Ben de 2008'de almayı düşünüyorum.

7) Korsana karşıyım ama dediğim gibi fahiş fiyatlarla oyun satmak da bir tür korsanlık bence. Ayrıca download edip de oynayanları eleştirmiyorum, fiyatlar uygun olsa kimse uğraşmaz bunla, gider cicili bicili paketli, baskılı oyunları alır ve oynar. Korsana para yedirenleri kınıyorum, yani korsan işinden para kazananları. Onlar emeğin düşmanı bence.

Karizmatik Ucuz DL-DVD'ler (ki DL medyaların kalitesizi yok gibi birşey, en dandiği gibi, gereken teknoloji nedeniyle oldukça kaliteli) 2-3YTL, kaliteli Verbatim'ler ise 4YTL, yani ciddi fiyat farkı yok.

9) Nintendo Wii'yi olması gereken 400-500YTL'den yüksek fiyatla satar ve oyunlarına da 180YTL fiyat biçersen tabi ki yine bir grup azınlık dışında ülkemizde malesef fazla satamazsın diye düşünüyorum.

10) "Korsan" ile daha çok bu işten para kazananları kastediyorum. Kopya oyun/program kullananların çoğunluğu yüksek hızda internet imkanı olan batı ülkelerinde. Onlarda bizdeki gibi sokakta, köşebaşında "korsan" görme durumu yok, cezalar çok yüksek, denetim çok sıkı. Herkes evinde takılıyor yani. Kendisi indirip kullananları farklı kategoride tutuyorum, korsan olarak adlandırmıyorum. Bu camiada olup da crack/download/warez işine girmemiş insan bulmak mümkün değil, ayrıca gerçekçi değil. Benim gibi 40 yılda bir photoshop kullanan bir adamın kopya kullanmasını mentalite olarak yadırgamıyorum ama photoshop'u meslek ve para kazanma aracı olarak kullananların orijinal kullanmasının gerekliliğini savunuyorum daha çok.

11) Ayrıca oyun üreticisi olan gelişmiş ülkelerin yüzyıllardır bizleri sömürmesine bir tepki de yok değil içimde (bu nedenle "korsanı zengin etmeden" kopya kullananları içsel olarak makul bulabiliyorum). Bu yüzden yabancı orijinli programlara/oyunlara karşı daha tepkiliyim. Ülkemizde üretilen emeğe daha saygılıyım, yerli üretimi olarak "korsan" kullandığım tek program da MTU'dur (moonstar ingilizce sözlük), bundan dolayı da arada kullandığımda için sızlar.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Nisan 10, 2007, 13:57:28 ÖS »

Alıntı
Ülkemizde üretilen emeğe daha saygılıyım, yerli üretimi olarak "korsan" kullandığım tek program da MTU'dur (moonstar ingilizce sözlük), bundan dolayı da arada kullandığımda için sızlar.

MTU paralı değil bildiğim kadarıyla. BYTE dergisi dağıtmıştı bir ara. Umarım yanlış hatırlamıyorum

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Nisan 10, 2007, 14:00:07 ÖS »

Alıntı
Ülkemizde üretilen emeğe daha saygılıyım, yerli üretimi olarak "korsan" kullandığım tek program da MTU'dur (moonstar ingilizce sözlük), bundan dolayı da arada kullandığımda için sızlar.

MTU paralı değil bildiğim kadarıyla. BYTE dergisi dağıtmıştı bir ara. Umarım yanlış hatırlamıyorum

Ohh bee, üstümden bir yük kalktı

Teşekkürler LW3D!
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : Nisan 10, 2007, 14:00:24 ÖS »

Alıntı
7) Korsana karşıyım ama dediğim gibi fahiş fiyatlarla oyun satmak da bir tür korsanlık bence. Ayrıca download edip de oynayanları eleştirmiyorum, fiyatlar uygun olsa kimse uğraşmaz bunla, gider cicili bicili paketli, baskılı oyunları alır ve oynar. Korsana para yedirenleri kınıyorum, yani korsan işinden para kazananları. Onlar emeğin düşmanı bence.

Bundan önce dediklerinize katılmak durumundayım sizden daha çok araştırma yapmadığım için

Ama 7.şık için bende isterdim zamanında Full Throttle orjinali kitapçıklı olarak oynamak...hatta tüm lucas oyunlarını almak orjinal ama bu kişiden değil

http://urun.gittigidiyor.com/ORIJINAL-KUTUSUNDA-MANIAC-MANSION-C64_W0QQidZZ4326343

Gelelim boş medya fiyatlarına; Verbatim dual layer 9ytl'den aşağı yok.Ben en son bana özel fiyat olarak 27.5ytl'ye 5 tane memorex aldım 2.4x.

Wii ewt fiyatta saçmaladı.Ben yeni teknolojilere sıcak bakıyorum...controller gibi.

Yüksek hızlar bile olsa yabancı ülkelerde underground'da bu işler gayet güzel yapılıyor.İnsan bilirsiniz doymak bilmeyen bir varlıktır.Adamlar saolsun onların upload'ları ile biz geçiniyoruz.Torrent'e girerseniz söyle bir şey görebilirsiniz.Herkese pek nasip olmaz.

tek bir kişiden aldığım maksimum upload.
450k...adam bana 450k ile upload ediyordu.Ben onun hızını düşünemiyorum...

Neyse Witchdoctor daha çok gelişmelere gebe PS3...ama güzel bir heyecan değil mi?

Saygılar ...

MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Nisan 11, 2007, 01:12:11 ÖÖ »

150 ytl ye oyun almak bence baya pahalı bir olay,korsana karşıyız ama korsanada muhtacız sanki bir oyuna 150ytl vermek neredeyse bir a1200 almak gibi birşey..ben de bu paraları istiyenleri korsan gibi görüyorum arkadaş cok dogru yazmış..PS3 aldım ama daha kutusunu bile acmadım amigalara dalmaktan PS3e vakit gelemedi.daha da gelmesin bari fiyatlar düşene kadar ...150 ytl ye oyun almam cok pahalı..korsana karsıyız ama mi... de karsıyız.
« Son Düzenleme: Nisan 11, 2007, 02:00:59 ÖÖ Gönderen: MagicAmiga » Logged

A 500 HD8+ GVP
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Nisan 11, 2007, 01:31:35 ÖÖ »

Yav ne kadar acelecisiniz, psp ilk çıktığı aylardada bööle sürüyle balon şişirdiler ama 1 yıl sonra hepsi patladı. Onca çip tasarımcısı, ps3 beyin takımı, bizim bu konuştuklarımızı hiç bilmiyo gibi davranıyosunuz, onlar mimariyi yaptı gerisi Yazılım firmalarına kalmış hele bi zaman geçsin.
Hatırlayın Ps2 nin oyunları ilk zamanlar nasıl boktandı ama halen ps2 satılıyo cayır cayır halen oyun yazılıyo bilmem anlatabildim mi ?

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: