Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetWindows 8'de iPhone Özellikleri
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Windows 8'de iPhone Özellikleri  (Okunma Sayısı 13838 defa)
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ağustos 06, 2010, 10:45:49 ÖÖ »

Steve Balmer 2012 ortalarında çıkması düşünülen Windows 8'in özelliklerini hakkında bazı ipuçları verdmiş. Yeni özelliklerde bayağı bir iOS esintisi var. Hatta cereyanda kaldım diyebilirim o derece. [kötü espiri 

1) Microsoft, Windows hesabını kullanıcı üzerine kuracak ve kullanıcı masaüstü PC, dizüstü bilgisayar ya da tablet PC arasında geçiş yaparken, kendi işletim sistemini ve ayarlarını kullanmaya zahmetsizce devam edebilecek. (iTunes Hesabı)

2) Gelişmiş dokunmatik desteği özellikle tablet cihazlarda kullanımı çok kolay sanal klavye ve gelişmiş kontroller (Capasitive Multitouch)

3) Windows App Store (AppStore)

4) Sistemin eskisi gibi istikrarlı işlemediği durumlarda, kişisel veri kaybı riski olmadan reset atmak mümkün olacak. Ayarları ve belgeler korunarak işletim sistemini ilk ayarlara dönecek. Uygulama dükkanından ya da başka yerlerden satın alınan uygulamaları da hızla yüklemek mümkün olacak. (System Restore)

5) Windows 8'de işletim sistemi çekirdeği, temel gereksinimler ve anti-virüs uygulaması normal olarak çalışacak, geri kalan her şey ise sanal bir katmanda çalışacak. Uygulamalar kendi sanal sistemlerinde soyutlanmış olacak. (Apple en çok eleştirilen Sandbox hadisesi)

Kaynak: www.chip.com.tr

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2011, 17:41:22 ÖS »

bir videosu yayinlanmis, fena birseye benzemiyor, ama kardesim bir firma renk paleti secmede israrla bu kadar mi basarisiz olur ya ve kac jenerasyondur boyle yani ... off ... ama fikir olarak guzel, tile'larin banyo karosu gibi kazma bir sekilde dizilmedigi, hafif transparan efeklerle birbirine gectigi, grayscale veya pastel renklerle cool bir paletle guzel bir sey olabilir. Ayrica microsoft'un ARM ile anlasmasi yeni nesil windows tabletlerin pil canavari olmayacagi yonunde bir kani olusuturuyor, ama bakalim ne olacak (OS da cok onemli burada)

Retro Hincal Uluc
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2011, 18:26:25 ÖS »

Olmaaz. Genlerinde kullanici dostu olmak yok adamlarin. Tasarimcilarinin getirdikleri güzel özellikleri yöneticileri bir sekilde iptal eder

Windows XP'de klasördeki dosyalarin adedi ve toplam boyutu standart olarak pencerenin asagisinda görünürdü. Windows 7'de bunu bile kaldirmayi basarmis adamlar. Ozelligi geri getirmek icin asagidaki utility'yi kurmak durumunda kaldim, isterseniz bir göz atin, faydali baska özellikler de var.

http://classicshell.sourceforge.net/

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2011, 18:38:01 ÖS »

OS Kernel mimarisi bir kenara bırakılırsa bu bahsedilenlerin hemen hepsini Windows XP'nin üstünde bile gerçekleştirmek mümkün. Ama elbette ki amaç yeni bir OS ve yeni bilgisayarların satılması olduğundan bu gerçekleşmeyecek. Zaten MS'in OS'da geliştirme stratejisi olgunlaşmış teknolojileri oradan buradan devşirme şeklinde (MS-DOS'un CP/M'den kopyalanmasından beri bu durum devam ediyor).
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 07, 2011, 03:49:10 ÖÖ »

Aslında günümüzde Windows 95/98 zamanlarını oldukça affettirecek stabilityde işletim sistemleri çıkarmayı başardılar. Benim kişisel eleştirim ise hala desktop OS piyasasının en büyük payına sahip firma olarak nasıl diğer tüm rakiplerin kuyruğu oldukları mevzusu. Yani zaten sektör lideri sensin, sayısız aşmış mühendis çalıştırıyorsun. Sorunları nedir anlamıyorum. 90 sonu 2000 başları gibi MS'un çıkardığı çok güzel teknolojiler oldu. Ancak son yıllarda MS ne çıkarsa yıllardır kullandığımız şeyler oluyor. Ben Windows 8'in videodaki özelliklerinden daha zevklisini PlayStation 3'ün guisinde fazlasıyla yaşıyorum zaten. Bana şu saatten sonra hava durumu cart curt değil, daha hardcore özellikler lazım. Bunlar tamamen göz boyama ki onu da başaramadılar taklit olduğu için. DirectX 12'yi bekliyorum bakalım, asıl önemli olan şeyler onlar.
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 08, 2011, 21:54:13 ÖS »

iphone degil "windows phone" Live tiles ozelligi ilk olarak windows phone ile gelen bir UI fikri idi ve sanirim iphone da veya android'de hala yok
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Haziran 08, 2011, 22:03:44 ÖS »

live tiles derken, tile'in uygulamadan dinamik veri aktarimi ile kendi uzerinde bunu yansitmasini kastediyorsan, android widget'leri bunu yapiyordu zaten baya bi zamandir ...

Retro Hincal Uluc
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2011, 23:06:07 ÖS »

canim ona bakarsan windows vista gadgetlari da bunu android'den 5 yil once yapiyordu Hatta apple'in da yine widget mi gadget mi ne diye biseyleri vardi ondan da once.

Benim kastettigim ana desktopi bir icon grubu olmaktan cikarip bir tile grubu haline getirmek, yani icon'lar yerine "intelligent ikonlar" koymak idi. boylece live tile hem app'e girmek istersen ustune tikladigin ikon haline geliyor, hem de en kritik datalari app'e girmene gerek kalmadan bir bakista gormeni sagliyor. Sahsen android'deki gelismeleri yakindan takip etmiyorum o yuzden bilemeyecegim bu olay su an var mi androidde. Ama iOS'ta olmadigini biliyorum.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2011, 06:46:38 ÖÖ »

oyleyse nightlord icin gelsin bir honeycomb demosu

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Haziran 09, 2011, 09:25:56 ÖÖ »

@coze, artık sadece GVP local distribütörü değil, Android'in de Local temsilcisi oldun Video oldukça güzeldi. Kullandığı tablet hangisi?

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Haziran 09, 2011, 09:45:03 ÖÖ »

bu motorola xoom, piyasaya cikan ilk Honeycomb tablet. Zaten ocak 2011 gibi baska yoktu galiba piyasada.

Retro Hincal Uluc
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Haziran 09, 2011, 10:51:48 ÖÖ »

Nightlord, bazen öyle savunuyorsun ki Microsoft'u, nerdeyse bu adamlardan para aldığına inanacağım. :p
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Haziran 09, 2011, 11:28:33 ÖÖ »

Motorola Xoom'u gecen hafta Amman Carrefour'da 649 JOD'ye gördüm. %16 vergi haric tabi, ancak belki geri alinabiliyordur Tax Free'den.

1 JOD ~ 2.2 TL.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Haziran 09, 2011, 14:31:20 ÖS »

bu arada iOS5 ile Apple Android'in baya gerisinde kalmis oldu. widget benzeri bir yapi hala yok. Notification bar gelmis (allah razi olsun be steve abi), instapaper'i iOS'in icine gommusler, instapaper'in haberi olmadan ... (ayibetmisin be steve abi, cik cik ...) PC olmadan iOS aktif edebilme gelmis (vay be,  Kahkaha) Safari de tab browsing gelmis (ona da sukur), bu arada safariyi tanitirken, open source yaptik, webkit'i de biz gelistirdik gibi bir tribe girmisler, hic yakistiramadim.
Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=Gc-_n817nMo#t=52m20s
onun disinda twitter, imessage, reminder gibi gereksizlikler var ... split keyboard guzel olmus, o honeycomb'a da gelir yoksa (tabletler icin sanal klavyeyi ortadan ikiye ayirip sadece bas parmaklarla yazabiliyorsunuz) ... bilemiyorum apple'ci arkadaslar ne dusunuyor ama bence hayalkirikligi. (iOS5 tanitimindan bahsediyorum) Ve tum bunlar, henuz gelmedi, sonbahar civari cikacak. En az uc ay yani, ki bu artik mobil markette cok onemli bir sure.

iOS5 ile gelen yeniliklerin bir ozeti

bu arada apple ufak developerlari hafiften disari itmeye baslamis, aferin onlara, boyle devam etsinler ...
« Son Düzenleme: Haziran 09, 2011, 14:32:51 ÖS Gönderen: coze » Logged

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Haziran 09, 2011, 14:37:49 ÖS »

Steve Jobs'u seviyoruz...  Karizmatik

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: