Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelCommodore 64 - 1084S-D1 Monitor ve renkli görüntü sorunu
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore 64 - 1084S-D1 Monitor ve renkli görüntü sorunu  (Okunma Sayısı 19204 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Eylül 22, 2010, 08:56:00 ÖÖ »

>tabu   Açıklama için teşekkürler, kurtulalım artık şu renk sorunundan.

not: hiç bir amiga ve commodore monitöründe s-vhs giriş olmaz
Luma ve croma diye ayrı ayrı RCA girişler olur
Bunu sanırım "1084 monitörlere composite ve s-video giriş yapılabiliyor" dediğim için yazdın. S-video ya da luma+chroma/LCA , bunlar aynı şeyler. S-video giriş dediğimde sadece 4 pin mini din soket anlaşılmasın, rca ve scart soket üzerinden de yapılabiliyor çünkü.
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Eylül 22, 2010, 10:12:25 ÖÖ »

Scartta yapılan kandırmacalı s-vhs o adaptörü açarsan mini din fişteki luma ve croma nın birbirine bağlı olduğunu göreceksin çünkü scart giriştede sadece composite giriş olur luma ve croma ayrı ayrı diildir...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Eylül 22, 2010, 10:28:19 ÖÖ »

not: hiç bir amiga ve commodore monitöründe s-vhs giriş olmaz
Luma ve croma diye ayrı ayrı RCA girişler olur
Bunu sanırım "1084 monitörlere composite ve s-video giriş yapılabiliyor" dediğim için yazdın. S-video ya da luma+chroma/LCA , bunlar aynı şeyler. S-video giriş dediğimde sadece 4 pin mini din soket anlaşılmasın, rca ve scart soket üzerinden de yapılabiliyor çünkü.

Üstüne alınma direkt banaydı o laf. RCA değil Composite giriş var yazmıştım önceki sayfada. Anlamadığım ben 1084'e Playstation'u nasıl bağlıyorum o zaman? Playstation 2 video kablosu composite değil mi?

Bunu damı yanlış hatırlıyorum. Bu da mı gol değil Kahkaha

* Ps2video cable.jpg (131.71 KB, 500x500 - Görüntüleme: 1495 kez.)
« Son Düzenleme: Eylül 22, 2010, 10:30:45 ÖÖ Gönderen: wizofwor » Logged

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Eylül 22, 2010, 11:34:20 ÖÖ »

Scartta yapılan kandırmacalı s-vhs o adaptörü açarsan mini din fişteki luma ve croma nın birbirine bağlı olduğunu göreceksin çünkü scart giriştede sadece composite giriş olur luma ve croma ayrı ayrı diildir...
yok bendeki tv scart sokette s-video desteklediği için c64 ve a800xl'yi çevirici adaptör kullanmadan kendi yaptığım kablolar ile scarta s-video kullanarak bağlayabiliyorum. S-video, orjinal scart standartının bir parçası değil, üzerine sonradan eklenmiş durumda, scart'tan s-video destekleyen tvler çok ender bulunuyor, bunun muhabbetini yakın zamandaki bir konuda da yapmıştık. Iron, wiki'den şu alıntıyı yapmıştı;

Alıntı
Both S-Video and audio (mono or stereo) signals can be transferred through SCART connections as well. However, it was not part of the original SCART standard, and not every SCART-compatible device supports it for this reason. Also, S-Video and RGB are mutually exclusive through SCART, due to the S-Video implementation's using the pins allocated for RGB. Most SCART-equipped televisions and VCRs (and almost all of the older ones) do not actually support S-Video, resulting in a monochrome picture if such a connection is attempted, as only the luminance signal portion is usable. Generally, a monochrome picture in itself can also be a sign of incompatible color encoding: for example, NTSC material viewed through a PAL-only device.

Another incompatibility due to S-Video's not being part of the original SCART standard is when connecting a SCART output device such as a cable TV box to a TV with a mini-DIN S-Video input. In many cases, if this connection is made, the result will be a predominantly black-and-white picture, with most of the color (chrominance signal) washed out. An example of this is when connecting a SCART output of a FOXTEL Digital Box (Australia) to a mini-DIN S-Video input of a TV. An impedance mismatch between the SCART and mini-DIN interfaces causes the signal levels to be reduced to the TV, resulting in the poor picture. This problem can be overcome by terminating the chrominance line of the SCART plug with a 75-ohm resistor, correcting the mismatch. Many high-end sets do support this connection, however (without the termination), due to their inputs' having a larger dynamic range.

>wizofwor   Senin ps2'nın kablosu tahminen composite kablo, s-video kablosu olsaydı yine bağlayabilirdin zaten 1084'e, tabii luma ve chroma'nın doğru yere takıldığına ve arkadaki LCA/CVBS butonu ile LCA modun seçildiğine dikkat ederek.

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Eylül 22, 2010, 23:55:54 ÖS »

Yapmadan durabilir miyim, duramadım açtım 1084'ün içini, 18 pinli tda4510 ve yanındaki 8.867 mhz kristali buldum. Hemen yanındaki kırmızı ferrit nüveyi adımlarla sağa bir tur, sola bir tur çevirdim ama s-b görüntü veren c64'de bir değişiklik olamadı. Aynı işlemi renkli görüntü veren c64c bağlıyken yapınca rengin gelip gittiğini farkettim. Ayarlamaları hep 1084 kapalıyken yaptım ama bir kere açıkken yapayım dedim ve zıınnkk diye yedim voltajı. Bu işi yaparken çok dikkatli olmak gerekli!!! Neyse baktım olmuyor, biraz s-b görüntü veren c64 ile uğraşayım dedim. C64'deki vic-2'nin yanında da böyle bir kristal ve nüve var diye aklıma geldi, bir de onu kurcalayayım dedim ve ta taaa mutlu son, c64'üm renklendi. Dvd player'ı 1084'e composite'den bağladığımda görüntü neden s-b bilemiyorum ama pek de önemli değil, c64'ün renklenmesi yeterli.

yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Eylül 23, 2010, 00:27:18 ÖÖ »

ben de monitörü açtım ama olmadı. c64 deki yerin bi fotoğrafını gönderirsen mutlu olurum.

yb
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Eylül 23, 2010, 09:08:43 ÖÖ »

>yucelbilik   
Seninkisi c64c olduğuna göre board aşağıdaki E-Board olabilir, ortadaki kristalin altındaki sarı parça.

Ya da ilk c64c'lerde kullanılar B-3 Board olabilir, VIC yazan chip'in üstündeki kristalin sağındaki sarı parça.

Bilgisayar açıkken çevirebilirsin. İlk konumunu kaçırmamaya dikkat et, umarım işe yarar.
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Eylül 23, 2010, 12:15:26 ÖS »

çok saol akşam hemen deniyorum.

yb
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: