|
wizofwor
|
 |
« : Eylül 28, 2010, 09:55:09 ÖÖ » |
|
Uzun süredir anket açılmamıştı. Bu da benden bir WHDLoad anketi olsun. WHDLoad lisansı 20€. Aramızda bu lisansa sahip kaç kişi var? Lisansı olmayanlar nasıl kullanıyor 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
atlantis
|
 |
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2010, 10:02:47 ÖÖ » |
|
Şıklara bir de WHDLoad nedir?'i ekleseydin keşke 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blasterreal
|
 |
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2010, 10:10:28 ÖÖ » |
|
Whdload güzel bir program kesinlikle lisanslı kullanılmalı. Hem destek olması acısından
|
|
|
|
|
|
Amiga 1200 ACA 1221 28 MHz 64 MB RAM Maprom Amiga OS 3.9 ------------ Mac Mini 1.42 GHZ 1GB RAM ATİ 9200 32MB 160GB HDD Morphos 3.9
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #3 : Eylül 28, 2010, 10:12:28 ÖÖ » |
|
Şıklara bir de WHDLoad nedir?'i ekleseydin keşke  He he he. Kullanmıyorum'ı tıklayabilirsin o zaman. Veya bu başlığa bakabilirsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mathman
|
 |
« Yanıtla #4 : Eylül 28, 2010, 11:07:42 ÖÖ » |
|
ben lisanslı WhdLoad kullanıcısıyım, malum 060 CPU da çalışan oyun sayısı %5... WhdLoad sayesinde bu oran %98e çıktı.. İyi ki varsın Whd... Seni seviyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #5 : Eylül 28, 2010, 15:57:19 ÖS » |
|
Whdload'ı lisanslı kullanıp, oyunları lisansız kullanmak durumunda denge nasıl kuruluyor? Bende bunu merak ediyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #6 : Eylül 28, 2010, 16:14:31 ÖS » |
|
Whdload şu an kullanmıyorum. Kullanırken lisansız olarak kullanıyordum. Program shareware olduğu için böyle bir seçeneği kendi sunuyor. Sürekli kullanıyor olsaydım lisanslı almayı düşünürdüm. İlerde makul fiyatlı media tank tarzı kullanıma uygun bir AmigaOS cihazı çıkarsa ve whdload desteklerse alır ve kullanırım mesela.
Whdload oyunların orjinal versiyonlarını kendi yamasını (installer) kullanarak çalıştırıyor. Crack'li versiyonu kabul etmiyor. Bu yüzden whdload installer'ları ile çalışacak oyun bulmak ciddi sorun. Yani Whdload için korsana destek oluyor demek biraz zor.
Oyunları lisanssız olarak oynamanın mantığını açıklayayım. Bahsettiğimiz oyunlar yaklaşık 20 sene önce yazılmış ve programcısı tarafından belli başlı firmalara satılmış oyunlar. Bu firmaların bazısı batmış gitmiş. Bazıları büyük firmalar tarafından satın alınmış vs. vs. Sonuç olarak artık bu oyunların satın alınmasına imkan yok. Oyunların haklarını elinde tutan büyük firmalarsa ilerde yenisini yaparım, cep telefonlarında oynatırım vs. diyerek dağıtım haklarını hala ellerinde tutuyorlar. Peki yeni bir oyun yapılınca orjinal fikir sahibi programcıya herhangi bir ödeme yapılıyor mu? Hayır. Eğer yeni oyunun yapımında yer almıyorsa hiç bir kazancı olmuyor. Peki nintendo'nun yaptığı gibi eski oyunların tekrar satıldığı sistemler? Orda da para dağıtım haklarını elinde tutan firmanın cebine giriyor. Programcının bir kazancı olmuyor.
Diğer bir argüman da Whdload'ın aktif bir proje olması. Lisans satın aldığımızda aynı zamanda projeye destek olmuş oluyoruz. Ama 20 senelik oyunun orjinalini ebay'den garaj satışlarından topladıklarını internetten satan adamdan başka kimseye faydası yok.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 28, 2010, 16:17:39 ÖS Gönderen: wizofwor »
|
|
|
|
|
|
Blasterreal
|
 |
« Yanıtla #7 : Eylül 28, 2010, 16:46:30 ÖS » |
|
@LW3D Söyledigin söz gercekten düşündürücü bir o kadar haklı olmana ragmen bende şu soruyu sorayım. Ben bu oyunları orjinal nerden alırım ve ben oyun aldıkca yeni yapacaklarmı? Sorunun cevabı net "HAYIR". Bu bağlamda @wizofwor'un sözledigi sözlere katılıyorum. Eger Orjinal alabilecegim bir yer var ve yeni oyunlar yapmayı tahaddüt ediyorlar ise neden orjinal oyun almayayım. Bu saat'ten sonra firmalar ancak cebimizde kalan 3 kuruşuda alıp "LAN OLM 20 YIL ÖNCE CIKMIŞ OYUNU SATTIM" diyerek bir tarafları ile gülerler
|
|
|
|
|
|
Amiga 1200 ACA 1221 28 MHz 64 MB RAM Maprom Amiga OS 3.9 ------------ Mac Mini 1.42 GHZ 1GB RAM ATİ 9200 32MB 160GB HDD Morphos 3.9
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #8 : Eylül 28, 2010, 17:33:48 ÖS » |
|
Üzerinde çalışacak Amiga oyunlarına para vermediğim için WHDLoad'a para vermek garip geliyor bana. Ama WHDLoad'a olağanüstü bir emek verildiği için hakkını da bir şekilde vermek gerek. Adam gibi çalışan bir A1200'üm olduğunda lisanslı kullanmayı ciddi anlamda düşüneceğim programlardan biri. Ama bizim jenerasyonun malesef hamuru bozuk, kopya oyun ve program kullanımının standart olduğu bir dönemde yaşamışız ve bu durumu iyice kanıksamışız. Orijinal için 40 defa düşünüp sonrasında 41. defa düşünmeden edemiyoruz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fakcakaya
|
 |
« Yanıtla #9 : Eylül 28, 2010, 17:36:03 ÖS » |
|
benimde sormak istediğim şu...whdload oyununa tıkladığımda uzun süren gıcık bir yazı çıkıyordu...(önceden a600 de whdload oyunları ile uğraştığım zamandı,,yakında a1200 ile devam ediyor olacağım)...bu yazıyı atlamanın imkanı yokmudur...yani pc gibi tıkla çalıştır olayı...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #10 : Eylül 28, 2010, 17:44:01 ÖS » |
|
@fakcakaya Var tabi. Ya korsan lisans anahtarı bulacaksın veya parasıyla legal bir lisans anahtarı sahibi olacaksın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hakdead
|
 |
« Yanıtla #11 : Eylül 28, 2010, 18:13:00 ÖS » |
|
Ben kötüyüm crack yaptım 
|
|
|
|
|
|
Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
|
|
|
|
coze
|
 |
« Yanıtla #12 : Eylül 28, 2010, 18:17:19 ÖS » |
|
whdload u korsan kullanmak cok efektif bir cozum degil. whdload surekli guncelleniyor ve yeni surumlerde korsan anahtarlari banliyorlar. ayrica whd oyunlarida update edildikce eski surumlerle calismayacak hale getiriliyor. lisansli kullaniciyim bu arada 
|
|
|
|
|
|
Retro Hincal Uluc
|
|
|
|
Cengiz Demir
|
 |
« Yanıtla #13 : Eylül 28, 2010, 18:51:38 ÖS » |
|
@wizofwor AmiKit'i kullandığım zamanlarda bazen kullanıyorum.. (Kayıtsız olarak) Emu içinde kullandığım için kullanmış mı sayılıyorum. Yoksa kullanmamış mı ? Kayıtsız kullanıyorum seçeneğini işaretliyeyim mi ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #14 : Eylül 28, 2010, 18:54:50 ÖS » |
|
Sözü açılmışken, WHDLoad lisansına sahip olmak için ille de 20€ vermek gerekmiyor. Üç oyunun WHDLoad'ını yükleyicisini yaparsanız ücretsiz lisans sahibi oluyorsunuz.
Not: Geçtiğimiz yazdan beri lisanlı kullanıcıyım. Daha önce kaçak key'lerle idare ediyordum...
|
|
|
|
|
|
Alper
|
|
|
|