Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetGeçmiş olsun: Yurtdışından 'elektronik' getirmek artık paralı
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Geçmiş olsun: Yurtdışından 'elektronik' getirmek artık paralı  (Okunma Sayısı 3653 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 4.798


Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam


Üyelik Bilgileri WWW
« : Aralık 30, 2010, 14:56:35 ÖS »

Milliyet'in haberine göre:  "Ticari ithalat maksadı dışında yurtdışından getirilecek televizyon, radyo, video, kamera uydu alıcısı gibi cihazlardan bir defaya mahsus 10-215 euro arasında ücret alınacak."

Tarife şöyle:

  • renkli televizyonlardan 51 ekrana kadar (51 ekran dahil) 55 euro, 51-67 ekran arası (67 ekran dahil) 85 euro, 67-85 ekran arası (85 ekran dahil) 120 euro, 116 ekran ve yukarı 150 euro, oto televizyonu için de 85 euro
  • Siyah-beyaz televizyonlar için 51 ekrana kadar (51 ekran dahil) 25 euro, 51 ekrandan yukarı olanlar ve oto televizyonları için 30 euro, cep tipi radyo alıcıları ile saatli radyo ve radyolu saatler, radyolu cep telefonları, bir müzik aleti (elektronik org gibi) üzerindeki radyolar, oyuncaklar üzerindeki radyolar, ışıldaklar ve radyolu vantilatörler için 10 euro istenecek.
  • Oto alıcıları için 15 euro, taşınabilir radyo alıcıları için 25 euro, rack tipi birleşik cihazlardan radyo alıcı kartları ve videolar ve video kamera için de 180 euro ödenecek.
  • tek kanallı televizyon uydu alıcı cihazları için 30 euro, çok kanallı olanlar için 70 euro, birleşik cihazlar için (kombine) de 35 euro ile 180 euro arasında değişen tutarlarda ödeme yapılacak.
  • Söz konusu cihazlar dışında kalan, radyo ve televizyon yayımını almaya yarayan her türlü cihaz için 180 euro ödenmesi gerekiyor.

Anladığım kadarıyla bilgisayarlarla ilgili bir problem yok ama monitörler sorun olabilir.

Haberin tümü: http://www.milliyet.com.tr/yurtdisindan-elektronik-getirmek-artik-parali/turkiye/sondakika/30.12.2010/1332849/default.htm
Logged

ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Aralık 30, 2010, 15:00:53 ÖS »

ne getırıcez zaten örn. ipad 16gb wifi ebayde 850tl burada 1070 tl
saçma sapan işler dönüyor gene
Logged
tolga abaci
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 641



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 31, 2010, 12:49:12 ÖS »

Arkadaşlar, nette biraz aratırsanız ortaya çıkıyor ki, zaten bu olay birkaç senedir var olan ve devam eden bir uygulamaymış. 2008 tarihli forum postları falan çıkıyor.

Değişen bir şey yok yani, takılın kafanıza göre . Milliyet'i de bu şahana haberinden dolayı tebrik ediyorum.
Logged

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
hakdead
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 820


Other computers play, Amiga kill!


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 31, 2010, 21:45:15 ÖS »

abi bu zaten yıllardır uygulamada olan TRT bandrol ücreti olsa gerek.  bunda şaşırılacak veya endişelenecek bir şey yok, gayet normal...
Logged

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: