Öncelikle şunu söylüyorum. Benim ihmalkarlığım ve birşey olmaz mantığımdan dolayı olay buralara kadar geldi. Sorun HDD'e elektrik gelmiyor.
Masaüstü bilgisayarımın güç kaynağı bir süredir saçmalamaya başlamıştı. Mavi ekranlar. Açılma sorunları (Kabloları sallayınca düzeliyordu.

)
Bu sorunlar nedeniyle kasayı değiştirmeyi düşündüm.
Mevcut kasa pek iyi bir kasa değildi güç kaynağıda öyle. Almışken biraz kaliteli bir şey alayım dedim. Ve net'ten siparişimi verdim.
Bilgisayar olay günü(2 gün önce) saçmalamış ve uzunca bir süre açılmamış. Sonra kendi kendine açılmış. Eve geldiğimde açıktı. Normal çalışıyor gibi geldi.
Bir program açtım bozuk dedi. Chkdsk çalıştırın vb dedi.
Neyse çalıştırdım. Bir daha ki başlangıça çalışacak şekilde programlandı.
Açtım. En fazla 3-4 dakika sürmesi gereken işlem 10 - 15 dakika oldu hala %14'lerde devam edince kapatayım da C'ye format çeker (sanal bad sektör vb varsa düzeltsin diye) ghost' tan dönerim dedim.
Biliyorum ilk hatayı orda yaptım. İsterse 1 saat sürse bile işlemi bitirmesini beklemem gerekiyordu. Ama sıkıldım ve kapattım.
Yalnız sorunun bundan kaynaklandığını düşünmüyorum. Bundan kaynaklansa hadi en fazla bad sektor vb. olsun.
Bilgisayarı tekrar açmaya çalıştım açılmadıç (elektrik gelmiyordu)
Bir kaç defa daha denedim açılmayınca heralde güç kaynağı iyice gitti dedim.
Dün akşam eve gelince yine bakayım dedim. Bilgisayarı açtım elektrik geldi çalışmaya başladı ama HDD'i görmedi.
Kabloları değiştirdim vb yine yok. HDD çıt çıkartmıyor..
Güç kaynağında sorun olduğunu düşündüm. Yeni kasa gelince çalışır diye umdum.
Ama yinede rahat duramadım. HDD'i söktüm indim komşuya. Taktım yine aynı olay. HDD'de çık yok mefta oldu.
HDD sorun değil yenisini alacağım büyük ihtimal ama içindeki arşivlerim vb hepsi gitti.

Elektriksel bir sorun olduğu için tamir edilirse içindeki bilgileri tekrar alabilirim diye düşünüyorum. Az da olsa küçük bir teselli oluyor bu durum.
Garanti için aldığım yere mesaj attım gönderin dediler.
HDD'i araştırdım distribitör Koyuncu 'ymuş. Onlara da mail attım direkt size gönderebilir miyim diye. Onlar henüz bilgi vermediler ama gönderin derlerse kendim oraya göndermeyi düşünüyorum.
Çünkü HDD' i aldığım hızlıala kasayı da sipariş etmiştim. Gönderemiyeceklerini tahmin ettiğim için 2 gündür kasa siparişini iptal edin dediğim halde iptal etmiyorlar. (Ben bir şey yazmamışım gibi davranıyorlar)
Büyük ihtimal ellerinde yoktu ama stok bilgisini sıfırlamadıklarını ben sipariş edince gördüler şu anda kasada geçici süre temin edilemiyor diyor.
Exa 'da istediğim kasadan buldum yanında birde HDD sipariş edeceğim ama bu zirzoplar net bilgi vermediği ve siparişi iptal etmediği için siparişi yapamıyorum..
Uzun lafın kısası canım çok sıkkın..