2 yıl bil-fiil (100+ defa) samandıra bite gitmiş biri olarak konuşuyorum, 1,5 yıldır ise semtine bile uğramadım.
Bite gelmeden anlaşan kişiler var bu doğru ama bu pazarda ürün bulmanıza engel değil ki, sabah gitmekte şart değil. saat 13'de bile neler buldum ben, tamamen şansınıza kalmış,
Bit pazarından retro olarak kar etmek pek de mümkün değil, bunu yapanlar bence cep harçlığı için yapıyordur. Yani mutlaka başka bir geçim kaynağı vardır.
Gökçe arkadaşımıza katılıyorum. Pazar günü kalk saat beşte yola çık 70-90 dk. arası pazara var saatlerce donarak yada yanarak dolaş, sonra sırtında bulduğun cihazlarla eve dön. Eve girmeden bütün cihazları sil süpür parlat...
Her gittiğimde en az 50 TL (En az 10-20 TL otobüs dolmuş poaça parası tutar zaten) harcasam her gittigimde en az
2 yılda 50*100= 5000 TL masraf
GG haracı en az 3 TL olsa 300 TL de o
Elde ettiğim satış getirisi yaklaşık 3000 TL
Zarar= 2300 TL
Aradaki farkla istediğim retroyu rahatlıkla alırım. Benim için birileri işin ameliye ve riskini üstlenip hazır şekilde kargoyla evime yolluyorsada eyvallah derim. Risk ne derseniz birine bir cihaz satıyorsanız ve sağlam diyorsanız bunun kesin olması lazım
Atıyorum bi Amiga 500 satıyorum diyelim
Her 3 amiga 500'den ikisinin flopysi kesin bozuktur. Flopysi bozuk 500'ü kime satacaksın. Otomatikman bir amiga satmak için 3 amiga almanız gerekiyor.
Arada bite gidin arkadaşlar çekinmeyin mutlaka cihaz bulursunuz. Retro harici pek çok şeylede eve dönersiniz. Anfi, Distorşın, Gitar, Wİİİ, Thinclient, Single Board Computer,

Zevki orada zaten ama birileride alım satım yapıyorsada bu bite ulaşamayan retrocular için bir şanstır. Zaten fahiş fiyat isteyen olursa almazsınız, ebaydan alırsınız olur biter.
İpucu
Eşe dosta retro muhabbeti de yapmayı ihmal etmeyin,Bitten çok daha kolay ve temiz cihazlar bulmanın altın kuralıdır.
Muhabbetin bir yerinde -Ya benimde bi ................ dayım almanyadan getirdiydi, hatta kutusuylan tavan arasında duruyor!!! kelimesi mutlaka çıkacaktır. ...............yı siz koyun artık.
Az yaratıcı olun yahu bunuda mı biz söyleyelim.

Yazımda kimseyi incitmek istemedim içimden gelenleri söyledim. Teşekkür ederim...