Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriDemoSceneBatman Forever by Batman Group
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Batman Forever by Batman Group  (Okunma Sayısı 7466 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 21, 2011, 13:19:16 ÖS »

3 sene sonra ilk kez bir demoya Pouet'de CDC (Coup De Coeur) verdim. Amstrad CPC scene'i hep Commodore 64 scene'inden çok çok zayıf olmakla, yayınlanmış 3-5 demoda da makinenin limitlerini zorlamamakla eleştirilirdi. Ahanda şimdi zorlamış ve Commodore 64 scene'ine taşı atmışlar demoda.  Şu açıdan haklı sayılabilirler. Commodore 64'cülerden epey bir taş yemişlerdi. Düşünsenize, elinizde Commodore 64'den daha üstün (SID v.s. detaylara girmiyorum, genelleme yapıyorum) bir bilgisayarınız var ve Commodore 64 demoları elinize veriyor. 2011 biraz geç oldu ama en azından hakkını veren ve izlemesi müthiş keyifli, tam anlamıyla bir MEGADEMO yayınladı sonunda birileri. Acayip keyif aldım. Disk 2 A yüzünün ilk partı (idi sanırım) olan hayvani Batman logosu çok etkileyici. Ortada küçük ve düşük FPS'de dönen hali gerçekten C64'de yapsak o hızlarda olur gibi geliyor insana realtime olduğu sürece. Tam ekran olan realtime mıdır bilmiyorum ama bu kadar hayvani bir şekilde yapması oldukça güç c64'de. REU gibi şeylerden bile faydalansan borderları da açmak gerekecek bu boyutta birşey yapmak için, işimiz zor.

Link aşağıdadır. Ben WinAPE isimli emülatör ile izledim. Amstrad CPC'den anlamayan arkadaşlara tavsiyem WinAPE'i çalıştırın, CTRL+F1'e basın, açılan pencereden .dsk uzantılı disk imajını seçtikten sonra aşağıdaki "Automatically Run Program" checkboxını seçip open/aç düğmesine tıklayın. Her yüzün sonunda demo sizden disketi çevirmenizi/değiştirmenizi istediğinde yine CTRL+F1'e basın, ancak bu defa checkbox'ı kaldırın ve space'e basarak demoyu izlemeye devam edin.

http://www.pouet.net/prod.php?which=56761

Bende epey yavaşlıyor arada, çok tavsiye etmiyorum ama isteyenler bu linkten de online java emulator'ü üzerinden izleyebilirler.

http://retropower.eu/CPCInAJar/index.php?dsk=bf.zip&crtc=1&boot=DISC&large=true
« Son Düzenleme: Mart 21, 2011, 14:16:47 ÖS Gönderen: Skate » Logged
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2011, 13:26:19 ÖS »

Java Emu linkinde sorun var  sanırım

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2011, 14:18:25 ÖS »

düzelttim ancak yine de bence onu kullanmayın. yer yer çok yavaşlıyor. aynı sorun WinAPE'de de yer yer oluyor, sanırım yükleme yaparken efekt göstermeyle ilgili. ancak Java emülatörü WinAPE'e göre çok daha fazla kasılıyor. smooth efektleri yavaş haliyle izlemeyin diye söyledim. ama çok üşengecim diyorsanız linki düzelttim.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2011, 14:26:21 ÖS »

İşyerimde winAPE ayarlamam biraz sorun olacak. Şöyle bir göz gezdireyim demiştim. Akşama da winAPE ile bakarım.

------------------------------------------------------------------

Ek: Az önce Java Emu ile Demoyu seyrettim.

Gayet akıcıydı. Çok nadiren takılma hissettim. Hareketli sahnelerde değilde genelde tam ekran grafik gösterilen sahnelerde hafif takımalar oldu. Müzikte yavaşlama olmasa o da hissedilmezdi sanırım.

Demo tecrübem yoktur. Aslında sadece demo açıp seyretmişliğim de yoktur.
Oyunların başlarına eklenen demoları çok hoşuma giderse atlamadan seyrederdim.

Yani teknik ve görsellik açısından C64 - CPC karşılaştırması yapamıyacağım ama
bu demo gayet güzel olmuş diyebilirim. Müzik olarak pek bir şey anlıyamadım.
Malum, işyerinde kısık sesle dinledim.
Ayrıca laptop'un ses sitemi de çok iyi değil.
Belki de o yüzden müzik çok çok hoşuma gitmedi ve müziğe vasat diyebilirim.

« Son Düzenleme: Mart 21, 2011, 14:47:00 ÖS Gönderen: cdemir » Logged

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2011, 23:25:18 ÖS »

twister efekti süper olmuş,demo da gerçekten çok iyi,fakat emulatör ile izledim,sesler gidip gidip geliyordu,aklıma bir an şu makinada bir de sid olsaymış,nasıl olurdu sorusu geldi,
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2011, 23:31:57 ÖS »

bu tartışıldı, sonuç commodore 65 gibi olur. tabii bir de commodore 65 official olarak çıkmış olsa iyi olurdu.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2011, 23:57:20 ÖS »

"Bu makinede C64 coder'ları gibi taşın suyunu çıkaran coder'lar olsa kimbilir neler yapılırdı?" desek daha güzel olacak galiba. CBM'in elinde halihazırda BASIC 4.0 bulunmasına rağmen C64'ün hiçbir donanım özelliğini desteklemeyen BASIC 2.0 ile piyasaya sürülmesi, hatta $C000-CFFF RAM bölgesini makine dili programlama için rezerve edilmesi, scene'in en sıkı coder'larının C64'te yetişmesine yol açtı.

Bu arada CPC464 ses çipini de yabana atmayın, kanalları stereo konumlandırabilmesi gibi bazı artıları da mevcut.

Sonuçta çok renkli karakter modu, hardware scrolling ve sprite'ları olmadığı düşünüldüğünde kim ne yaparsa yapsın C64'ün arcade oyunları ile yarışamayacak, vektör vb tabanlı CPU yoğun oyunlarda, 320x200x2bpp ve 640x200x1bpp gibi çözünürlük gerektiren uygulamalarda da rakiplerine toz yutturacak bir sistem CPC464.

Bu arada C64'ün neredeyse tüm çiplerinin (CPU, VIC-II, SID, CIA) CBM'in sahibi olduğu MOS Technology tarafından tasarlandığını, Amstrad vb rakiplerinin ise çipleri (Z80, CRTC-6845, AY-3-8912) piyasadan temin ettiklerini de vurgulamadan geçmeyelim.

Ama bir C64'çü olarak dergilerde CPC464 + Colour Monitor ilanlarına ağzımın suyu akarak baktığımı da itiraf etmeliyim
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: