Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Firefox 4  (Okunma Sayısı 16409 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Haziran 21, 2011, 22:29:23 ÖS »

Firefox 5 bana da baya hızlı geldi.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
allen
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Haziran 24, 2011, 03:45:52 ÖÖ »

opera hepsinden hızlı ve pratik geliyor bana

A1200 603e 330mhz 060 66mhz + bvision + 256 mb ram + 500gb hd + Fast-Ata mk3 + power tower + pcmci wireless card
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Haziran 24, 2011, 12:31:30 ÖS »

Aslında IE9'u da iyi incelemek lazım. 2 nedenden ötürü.

1) Artık Direct2d kullanıyor. Proje Nightlord gibi emin ellerden çıkma hatırlatırım.
2) Arada bir bana açılışta uyarı çıkarıyor. "Bilmemne plugini açılışta 0.08 sn'de yüklendi, disable etmek ister misiniz?" falan diye.

Yani IE9 da hız konusunda epey bir improvement var, bilginize. Desteklemediği standartlar hala mevcut tabii ki, o ayrı bir konu.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Haziran 24, 2011, 13:03:50 ÖS »

@Skate IE9 da düşünmedim değil. Ama kullandığım eklentilerin yarısından fazlası orda yok. Hatta ikinci seçenek olarak Opera' yı da düşündüm, onda da eklenti sorunu var. Hatta operada favorilerdeki linklerin yeni sekmede açılmasını bile sağlıyamadım. Eklenti aradım, ayarlarına baktım olmayınca vazgeçtim operadan.
Eğer böyle bir şey yapılamıyorsa. Linkleri sağa tıklayıp yeni sekmede aç diyeceksem oooooo.

Hızdan ziyade benim için eklentiler ve bazı kullanım kolaylıkları ön planda..

Firefox 4 ile sorunlar yaşadım, 5 de şu an için sorun yok.

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Haziran 24, 2011, 15:54:21 ÖS »

Benim yorumum zaten yalnızca hız üzerineydi ki sanırım JavaScript gibi konularda tartışılmaz lider hala Chrome olsa gerek. Ancak rendering hızı ve ilk yükleme süresini artık önemsiyor oluşuyla IE9 gözüme girmeyi becerdi. IE9'u kullanmayacak kişilerin haklı olduğu konular:

1) Her ne kadar bu versiyonda inadı bırakıp birçok teknolojiyi desteklemeye başladılarsa da, desteklemedikleri ciddi özellikler var hala.
2) Eklenti konusunda cdemir'in de belirttiği gibi diğer browserların gerisinde kalabiliyorlar.
3) Kendi işletim sisteminin üzerine browser yazmanın bazı avantajlarını hala kullanamıyor Microsoft. Mesela artık hemen hemen tüm browserlarda tab'i pencereden çıkarıp diğer pencereye sürükleme özelliği geliyor. İlk yapan Chrome'du bildiğiniz gibi. Chrome multiplatform tasarlanmış bir browser. IE ise sadece kendi işletim sisteminde çalışıyor. Ama işin ilginci IE tablerini sürüklemeye kalktığınızda kısa da olsa bir kasılma meydana geliyor. Chrome'daki smoothluk kesinlikle yok. Bariz bir zorlanma hissediyor insan. Bu tür konular bende de hep bir soruişareti oluşmasına sebep olan konulardır. Kendi işletim sistemini başkasının multiplatform uygulamasının daha efektif kullanması hoş bir referans değil MS açısından.

Yani IE9'un hakkını vermek için önceki mesajımı yazmıştım. Ama eleştirilecek de çok yönü var hala tabii ki. Yine de siz sizi olun IE6 zamanları IE'den bıkıp diğer browserlara geçiş yaptıysanız, IE9'u bir test edin. Devasa değişimlere uğradı ve modernleşti IE.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Haziran 25, 2011, 20:39:57 ÖS »

@skate 

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Haziran 26, 2011, 22:01:01 ÖS »

Benim yorumum zaten yalnızca hız üzerineydi ki sanırım JavaScript gibi konularda tartışılmaz lider hala Chrome olsa gerek.

http://news.softpedia.com/news/IE9-RC-vs-Chrome-10-9-vs-Opera-11-vs-Firefox-11-Performance-Comparison-183973.shtml

ie9 ile beraber MS'ta yeni bir java script motoru gelistirildi (.net teknolojilerinden sorumlu DevDiv takimi tarafindan) ve su an yeni chrome versiyonu var mi bilmiyor olsam da subat itibariyle en hizli javascript engine de IE9 idi. hw accelerated rendering'in yaninda kaymakli tatli niyetine bilginize
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Haziran 26, 2011, 22:08:39 ÖS »

3) Kendi işletim sisteminin üzerine browser yazmanın bazı avantajlarını hala kullanamıyor Microsoft.

boyle bir avantaj yok cunku bunun kullanilmasina izin yok. eger boyle birsey yaparsak (yani kendi isletim sistemimiz diye kalkip windows'tan bazi private api'leri ie'ye sunarsak ve o apiler disaridaki insanlara available olmazsa), bu tekelcilik kapsamina giriyor ve ceza yiyoruz. rekabeti korumak adina boyle kanunlar var.

bahsettigin spesifik ornegii denedim ve bende bir takilma olmuyor gayet hizli ve smooth bi sekilde tab surukleyebiliyorum laptopimda.

ie9'in elestirilecek yonleri elbette vardir. ancak teknoloji olarak su an grafik ve javascript konularindaki durumunun ajax'li websitelerini gezerken () kullanicilara super avantaj sagladigini dusunuyorum.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Haziran 26, 2011, 22:24:58 ÖS »

@nightlord eklenti konusunda zayıflık nerden geliyor acaba ?

Geliştiriciler mi rağbet göstermiyor.
Yoksa microsoft mu kısıtlamalar getiriyor.

Foxtrick, osokker, Greasemonkey, Tab mix plus
Foxproxy, Quickdrag eklentileri  explorer'a yazılırsa bende ie kullanabilirim Kahkaha

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Haziran 27, 2011, 17:29:02 ÖS »

Abi benchmarklar iyi güzel de...

http://www.pouet.net/prod.php?which=57196

Pouet'de bugün karşılaştığım bir ürün. IE9 ve Chrome'da bir deneyin. İkisinde de çalışıyor, yani uyumsuzluk yok. Performansı kıyaslayın. Yoksa beni kaç milisaniyede array sort edebiliyorlar, doğrudan çok ilgilendirmiyor. Sadece IE9 en azından scene ürünlerinde hala kötü performans veriyor. Bunun rendererdan olacağını sanmıyorum, bence hala JS konusunda bir sıkıntısı mevcut.
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Haziran 27, 2011, 21:02:10 ÖS »

@cdemir: browserlara eklenti gelistirmenin detaylarini bilmiyorum. Yani mesela ie'nin eklenti mimarisi ile firefox ve chrome'un eklenti mimarileri arasinda gelistiricilerin isini kolaylastiran onemli farklar var mi bilmiyorum? (cok buyuk teknik farklar olacagini sanmiyorum).

Teknikten ziyade gelistiricilerin sevdikleri browserlari desteklemek amaciyla tercih kullaniyor olmalari mumkun. mesela saydiklarin arasinda adinda direk Fox gecen eklentilerin ie versiyonlarinin olacagini sanmiyorum. Sonucta ozellikle acik kaynak gelistiricileri, diger acik kaynak projelere arti deger ekleyen, avantaj saglayan seyler yapmak isterler.

bu arada aralarindan rastgele greasemonkey'i secip arama yaptim (bing ile ) ve http://gm4ie.com/ adresini buldum. aradigin bazi eklentilerin yenileri cikmis olabilir.

@skate: abi enteresan. bi sekilde ie'den birilerinin bunu profilerdan gecirmesi lazim. Ben su an o urunu calistirip process explorerdan CPU'ya baktim. %9 utilization. yaninda gpu intensive biseyler calistirdim rahat rahat calistilar. yani bu alet ne cpu bound ne gpu bound oyle bos bos takiliyor gorunuyor ben bunu bi ie takimina sutlarim ihtimalen
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Haziran 27, 2011, 21:27:04 ÖS »

Bilgilendirme için teşekkürler nightlord

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Haziran 28, 2011, 10:48:48 ÖÖ »

@nightlord: gerçekten IE takımının cevabını merakla bekliyorum. kodu hiç incelemedim, koda da kabahat bulabilirler ve haklı da olabilirler. yani eminim IE takımından birileri aynı efekti IE'ye özel optimize bir biçimde onlarca kat hızlı sıfırdan kodlayabilir. ama Chrome'da bu kodun hızlı çalışmasının nedeni asıl önemli olan nokta. Chrome ilk release'den itibaren herşeyi acayip smooth çalıştırıyor. benim timer kullanmadığım bazı javascript efektlerim chrome çıktığında aşırı hızlı çalışmaktan çok kötü gözükmeye başlamıştı, o derece.

benim tahminim ekranda bir sürü nesne olduğuna göre Chrome bir tür garbage collector tarzı bir yapıyla objeleri cache'de tutuyor, IE ise her defasında sıfırdan yaratıyor olabilir. yani en azından bu hız farkını açıklayabilir. Chrome'da gc var, IE'de yok ya da tersi bir iddiam yok, açıkçası çok incelemedim bu durumları. Ama eminim js enginelerini hızlandırmak için ismi gc olmasa da benzer yapılar kullanıyorlardır. Benim ilk şüphelendiğim şey bu, tabii eğer sorun canvas rendering ile alakalı ya da benzeri başka bir neden çıkmazsa.

firefox'a gelince. default kurulum ayarlarında ne yazık ki o da kesik kesik çalıştırıyordu efektleri. yani hızlı ama smooth değil. sonradan bunun javascript debugger v.b. şeylerden kaynaklandığını farkettim. firefox 5'in default kurulum ayarlarında artık bu tür şeyleri kapalı getiriyorlardır umarım. ben hep eski sürümden güncellediğim için sıfır makineye kurup denemedim uzun süredir. bir ara böyle bir test yapıcam. firefox 5, v8 engine testlerinde chrome'u geçmiş hız olarak. yani firefox da çok ciddi bir rakip, orası kesin.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: