Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetPlaystation Network (PSN) hack'lenme skandalı
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Playstation Network (PSN) hack'lenme skandalı  (Okunma Sayısı 11003 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Nisan 28, 2011, 19:03:19 ÖS »

@LW3D
Artık kimse programlamaya ve optimizasyona yeterince zaman ve emek ayıramıyor. Hazır engine'leri lisanslayıp kullanıyorlar. Engine'ler de multi-platform, jenerik hazırlanıyor ve böyle olunca sistemlerin avantajlarını yeterince kullanamıyor. İşin içine bir de PS3 bellek darboğazı girince olaylar iyice çetrefilleşiyor. Cell'in core'larının bir kısmı VRAM, sistem RAM ve HDD arasında veri tranferiyle uğraşıyor. Diğer taraftan MS'in yazılım geliştirme araçlarındaki deneyimi, PC'den bilindik araçları geliştiricilere sunması ve desteği Xbox'a fark attırıyor.

Sonuçta yeterli zaman ve emek verildiğinde, sistem spesifik bir oyun PS3'de daha iyi olacaktır ama günümüz oyun endüstrisinde bu çok zor. Bunu ancak Sony'nin kendi geliştirme stüdyoları yapabilir, onların da kapasiteleri birkaç projeyle sınırlı.
gaddar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 29, 2011, 00:54:42 ÖÖ »

bu nesil bitiyor, hala ps3 açılacak acayip şeyler olacak gibi sanrılar beni şaşırtıyor, 2 sene önce de burada benzer şeyler yazılıyordu
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Nisan 29, 2011, 02:05:26 ÖÖ »

witchdoktor:aslında bellek darboğazı ikisi içinde geçerli...Günümüz oyun sektörüne en akıllıca yaklaşan MS olduğundan X360, PS3 ile denk. İyi işlemci, iyi GPU, iyi sonuç...Çok iyi işlemci, kötü GPU, üzüntü ve muz kabuğu Ben sistemi yaptım ortaya koydum, bununla neler yapılmaz ki, hadi developer arkadaşlar yapın demek ne kadar saçma bir durum...

@Gaddar: Bunu ürününü daha yıllarca satmak isteyen üreticiler söylüyor...Daha 1 ya da 2 ay önce Sony'nib açıklaması var...PS3 daha yıllarca gidecek diye MS farklı düşünmüyordur... Bakalım Nintendo E3'te ortaya neyle çıkacak...Sony ve MS'in stratejilerinde etkili olacaktır....2 yıla kalmaz yeni konsolları çıkarırlar.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: