Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımHybridSID - SID Player (Donanım - Gerçek SID ile)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: HybridSID - SID Player (Donanım - Gerçek SID ile)  (Okunma Sayısı 13063 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Haziran 01, 2011, 11:56:24 ÖÖ »

HybridSID, SID çipi için yazılmış, müzikleri çalabilen, USB bağlantısı ve ekranıyla kolay kullanım sunan, gerçek SID çipi kullanan taşınabilir bir player. Projeyle ilgili dökümanlar, bilgiler aşağıdaki sayfada yer alıyor...(videoyu izlemeyi unutmayınız)

<a href="http://www.youtube.com/v/gw-TQaskkQ8&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/gw-TQaskkQ8&rel=0</a>
youtube.com/watch?v=gw-TQaskkQ8

http://dangerousprototypes.com/forum/viewtopic.php?f=56&t=2197

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 01, 2011, 13:25:51 ÖS »

çok güzelmiş

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2011, 13:45:03 ÖS »

yaparsın artık bir tane

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2011, 16:06:14 ÖS »

mp3'leri sid çipi ile dinlemek lazım,mükemmel olur herhalde.
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2011, 17:25:06 ÖS »

inşallah

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2011, 18:34:38 ÖS »

emeyzing! gerçekten çok beğendim. gerçi android telefonumu da bu şekilde kullanıyorum ama hiçbir emülasyon gerçeğinin yerini tutmaz.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2011, 18:39:38 ÖS »

projeyi gerçekleştiren arkadaş SID çipi bulmakta biraz zorlanmış ama, gerçek SID'in yerini hiçbir emulasyon tutamaz diyenlerdenseniz, çok iyi bir çözüm...Demo Party'de bu aletten yayın isterük

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2011, 23:49:41 ÖS »

Süper bir proje. Muhtemelen Robert 'Bob' Yannes'in haberi bile yoktur, net'te SID çipi ile ilgili bizim yaptığımız gibi periyodik search'ler bile yapmıyordur. Bunlar ne biçim adam yahu, mühendisler bu kadar mı ruhsuz oluyor, irdelenmesi gereken ayrı bir tez konusu
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Haziran 02, 2011, 00:12:11 ÖÖ »

@witchdoktor: bende aynısını düşünüyorum. Eski amiga mühendisleri neredeler acaba...Şu Nataminin, diğer projelerin ucundan tutsak, fikir versek vs. diyen yok. Onlar için gerçekten bir iş olarak kalmış, tarihte yerini almış bunlar...

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Haziran 02, 2011, 10:58:07 ÖÖ »

Bu konularda yanlış düşünüyorsunuz arkadaşlar. Bizler bu cihazlara aşık olmuş adamlarız. Onlar bunu yapan adamlar. Yaparken de bunu amatör bir ruhla değil, tamamen profesyonel ve çağın en ileri teknolojilerini geliştiren adamlar olarak yapmışlar. Vizyon olarak da hepimizin önünde adamlar. Niye bu cihazlara takılıp kalsınlar ki? Biri kalkıp benim 1992'de yaptığım bir intro için "abi süpermiş" dese, onun Flash versiyonunu kodlasa v.s. "ohoo, bu benim en dandik çalışmam, daha sonra neler neler yaptım" der geçerim. Olay bundan ibarettir. Yani o adamlar "ruhsuz" değil, son derece profesyonel ve bu iş onların para kazandığı işi, hobisi değil. Tabii ki aralarından geçmişe bağlılığı olan yok demek değil bu, ama geçmişe bağlı olanlar istisna.

Geçenlerde Türkiye'ye gelen eski Megadeth gitaristi Marty Friedman'ın da Megadeth sonrası bir röportajını okumuş ve çok beğenmiştim. Adam Megadeth'den ayrıldıktan sonra elektronik, club türü bazı müziklere sarmış, farklı şeyler denemişti. O sıralar genç ve ateşli metalci bir fanzin elemanı kendisiyle röportaj yapıyor ve "nasıl olur da Megadeth'den sonra bu kadar alakasız müziklere kayabilirsin?" diye geçmişe bağlılığını sorguluyordu. Friedman ise "senin yaşın kaç? sen doğduğunda ben sahnede en üst seviye soloları atıyordum. 20 senedir aynı şeyi yapıyorum. Benim müzikal algım bunun çok ötesinde." gibi bir cevap vermişti. Yani hayranı olarak bizler "nasıl ya? bu adam neden böyle birşey yaptı ki? niye köklerine bağlı kalmadı?" derken O'nların bu konuda çok geçerli bir mazeretleri olabiliyor. O'nlar "aşmış" adamlar çünkü. Aşamamış olanlar bizleriz.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Haziran 02, 2011, 12:29:24 ÖS »

Bu farklı bir konu bence...Beste eser vs. için çokta geçerli olduğunuda sanmıyorum. Donanım, biraz daha üzerine birşeyler eklenebilecek bir yapı. Yıllar önceki donanım yapısını geliştirmek, bugün hala farklı amaçla kullanıldığını görmek olaya ticari baksın bakmasın herkesin ilgisini çekecektir diye düşünüyorum. İnsanın tasarlardığı, geliştirdiği şeyle duygu bağı olmamasınıda belkide çok insancıl bulmuyorum. Belkide aşmış insan olmadığımızdandır

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Haziran 02, 2011, 12:42:09 ÖS »

@LW3D: "Beste eser vs. için çokta geçerli olduğunuda sanmıyorum" dedin ya, acayip de geçerli. Paradise Lost türkiye'ye geldiğinde adamları gezdiren rehber arkadaşımdı. Bir mekana gidiyorlar cafe/bar türü, mekandakiler de hemen jest olarak bunların ilk albümlerini koyuyorlar. Elemanlar "ne çalıyor? güzelmiş" falan diyorlar. Bizimkiler de şaka sanıp "hehe, çok komik" falan derken bir bakıyorlar adamlar ciddi. "Çalan sizsiniz" diince bunlar "aaa, evet" diyor. İlk albümlerinden itibaren epey bir tür değiştirdi Paradise Lost ve eski parçaları artık çalmıyorlar. Bizler severek dinliyoruz, adamlar kendi kayıtlarını tanımıyorlar.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Haziran 02, 2011, 16:22:31 ÖS »

çaldıkları zaman ya da dinledikleri zaman kafaları bulanıktır

Benim demek istediğim, üstüne pek birşey konulamaz anlamında. Yani somut fiziki şeylerin üzerine bişeyler eklenebiliyor. Paradise Lost'un parçasının üzerine bişeyler ekleyip bambaşka birşey yapmak ve bunu somut olarak anlamlandırmak çok kolay olmaz anlamında demek istedim... Yoksa demek istediğini anladım...

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Haziran 02, 2011, 21:44:05 ÖS »

@Skate
Kısmen doğru ama SID ve C64 tasarımı Bob Yannes'in muhtemelen hayatında gerçekleştirdiği, bu dünyada kabul görmüş, milyonları peşinden koşturmuş en önemli projesi. Bundan sonra Ensoniq vb firmaları kurup synthesiser endüstrisinde bazı projeler gerçekleştirmiş olsa da piyasada tutunamamış, endüstride iz bırakamamış.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Haziran 02, 2011, 23:24:12 ÖS »

@LW3D: Her dediğine bir cevap veriyor duruma düşüyorum ancak öyle bir noktaya parmak bastın ki dayanamadım.

"Paradise Lost'un parçasının üzerine bişeyler ekleyip bambaşka birşey yapmak ve bunu somut olarak anlamlandırmak çok kolay olmaz"

mı acaba? Bunu tartışmanın devamı olarak değil de Orphaned Land'in "hayatımın coverı" diyebileceğim parçasını size dinletmek adına yazıyorum. Önce orjinalini, sonra Orphaned Land'in aşmış coverını bir dinlemenizi rica ediyorum. Emin olun "üzerine birşeyler eklenmiş" versiyona bayılacaksınız.

Paradise Lost - Mercy -> <a href="http://www.youtube.com/v/jy3zsrEJZTc&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/jy3zsrEJZTc&rel=0</a>
Orphaned Land - Mercy -> <a href="http://www.youtube.com/v/tL7eX7C-65E&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/tL7eX7C-65E&rel=0</a>
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: