Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBilgisayar nostaljisi projem: Tozlu Raflar
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bilgisayar nostaljisi projem: Tozlu Raflar  (Okunma Sayısı 5195 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
leventp
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 26, 2011, 18:38:15 ÖS »

Selamlar,

Arkadaşlar bazılarınızın bildiği üzere, bir süredir TeknoSeyir sitesi altında Tozlu Raflar diye bir köşe hazırlıyorum. Konumuz bilgisayar nostaljisi.

http://www.teknoseyir.com/kategori/tozlu-raflar

Şu ana kadar 25 kadar bölüm yayınladık, genelde PC ekseninde konuları ele aldık. Şimdiyse sırada 8 ve 16 bit bilgisayarlar var. Bu bölümlerin özellikle eksiksiz olmalarını hedefliyorum, dolayısıyla hazırlıklarda sizlerin aktif olarak katkınız gerekiyor. Şahsi koleksiyonumda belli başlı sistemler var, ancak daha ilginç sistemler, daha duyulmamış bilgiler için sizlere danışmak şart.

Bu bilgisayarlar üzerine bilgi, döküman sağlama, yayınlanması için ödünç cihaz sağlama gibi desteklerinizi bekliyorum. Ayrıca, uygun konularda sizleri konuk olarak da Tozlu Raflar'da görmek istiyoruz. Şu an için bir kazancımız olmadığından bu konuya ayırabileceğimiz bir bütçe yok, ancak tüm masraflarınız karşılanacak ve gerekli teşekkürler program sırasında verilecektir.

Herkese şimdiden teşekkürler, sevgiler... Levent P.
hakdead
Deneyimli

Other computers play, Amiga kill!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 26, 2011, 23:29:58 ÖS »

birazıcık bakayım dedim kaç saat geçti anlamadım

gerçekten başarılı...

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
several
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2011, 16:32:36 ÖS »

Levent Abi, bilgisayarla olan alakanı yıllardır biliyorum ama, direk olarak olay sende bittiğinden soruyorum; nostaljik konsollara ilgin var mı?

Bu ürünlerin ilgili alanına girmesi demek, Tozlu Raflar'da görme ihtimalimizin artması demek oluyor çünkü
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2011, 22:10:10 ÖS »

Bir kaç yıl sonra programın bir bölümü:

Bir teknoseyir Tozlu raflardan merhaba.
Bu programdaki konumuz abaküs, bu elimdeki roma döneminden kalma intelix maksimus, şu mısırdan micropapirus kleopatra, diğeride babil hamura el abiye marka cihazlar  ...........
abaküsleri gönderen değerli izleyicilerimiz sezar, 2.ramses ve hammurabiye çok teşekkürler
Abi gelecek programda şu kutudakini göstercen değilmi. Evet tahmin et nedir.
Hz. Nuh'un seyrüsseferde kullandığı yol bilgisayarı

Hemen hemen hepsini izledim, güzel olmuş zevkle izledim

newzort
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 27, 2011, 23:28:10 ÖS »

Şu an için bir kazancımız olmadığından bu konuya ayırabileceğimiz bir bütçe yok, ancak tüm masraflarınız karşılanacak ve gerekli teşekkürler program sırasında verilecektir.

gerçekten başarılı bir program ancak, bütçe yok kısmı biz retrocuları pek memnun etmeyecek neden derseniz, bu iş gerçekten sabır ve parayla yapılıyor, uzun yıllardır bir ton para dökerek bazı cihazları ediniyor ve korumaya çalışıyoruz, cihazların çoğunun canı burnunda tabiri caiz ise üf desek bozulacak şekilde, çabalarımızla ayakta duruyorlar,aramızda artık eskisi gibi bu işlerin tamiratı ilede ilgilenebilen kalmadı, bazı parçalar bulunmuyor bile, işin teknik kısmını geçersek maddi yönü daha ağır basmakta , bazen yaşadığımız zaman bizleri okadar sıkıştırıyorki retro cihazları yok pahasına satmak durumunda kalıyoruz, bu forumdaki hemen herkesin en az birkaç kez başına gelmiştir buda insanı çok üzüyor sonra sattığınız paranın 2 katına geri alıyorsunuz, o yüzden el emeği teşekkürler ödenmiyor malesef,

hadi bir şekilde alıp kullanalım deseniz işin içine kargo giriyor ki malum kargo lardan yıllardır neler çektik ne nadide parçalarımız bozuldu kırıldı kayboldu

kusura bakmayın ama retro cihazları satın almaktan başka çareniz yok gibi duruyor, ödünç göndermeye kimsenni yanaşacağını sanmıyorum

A500,A500+,A1200,C64,C64C,C64G,NES,SNES,ATARİ2600,N64,XBOX360
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 27, 2011, 23:51:38 ÖS »

İyi niyetle zamanını ve parasını ayırıp bu kadar bölüm çeken adama buradan ödünç göndermeye kimsenin yanaşmayacağını sanmıyorum demek doğru değil bence. Bu sitede bırakın ödüncü hibe çok yaygın bir uygulamadır. Ben öyle gördüm en azından.

leventp
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 28, 2011, 03:15:55 ÖÖ »

Selamlar,

Koleksiyoncuların ellerindeki ürünlerden kolay kolay ayrılmayacaklarını tahmin etmek zor değil. Kargo konusunun belli bir risk yarattığını da kabul ediyorum. Ancak bu olumsuzluklara rağmen oldukça değerli ürünleri ödünç veren (hatta hibe eden) arkadaşlar oldu, sağolsunlar. Ödünç aldığımız ürünleri kazasız belasız sahiplerine iade ettik.

Eğer gerçekten nadide bir ürün söz konusuysa ürünü yerinden teslim alıp, çekimler bitince yerine de teslim edebiliriz. Hatta sahibiyle birlikte programa konuk edebiliriz.

TeknoSeyir sonuçta profesyonel bir site, para kazanmak için yola çıkmış bir proje. Ancak proje henüz çok yeni, yakın vadede de para kazanabilmesi zor. Eğer ortada bir kazanç çarkı dönebilseydi, hem satın alınan hem de ödünç alınan ürünler için bir bütçe mutlaka oluşturulacaktı. Şu an için zor.

several: Elbette eski konsollar da benim ilgi alanıma giriyor, ancak bu alanda çok fazla bilgi ve deneyimim yok. Önce dersimi çalışıp bilgilerimi sağlamlaştırdıktan sonra Sega Mega Drive, Nintendo SNES gibi konsollara yer vereceğim programda.

Herkese selamlar, sevgiler, Levent P.
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 28, 2011, 13:18:36 ÖS »

Birkaç gün önce siteyi -ve daha önce görmediğim bu konsepti- keşfettim ve profesyonel bir donanım sitesi kurma yolunda ilerleyen bir arkadaşıma ortaya yaratıcı fikirler çıkarmak konusunda örnek gösterdim, sonuçta bizim gibi bu işlerle az çok alakalı olduğundan dolayı binbir çeşit cihaz ve teknoloji görmüş insanları saatler boyu ekrana kilitlemek kolay bir iş değil, cidden tebrik ederim.

Neye ihtiyacın olursa da elimden geleni yapmak isterim, genelde çok nadir bulunan donanımlara sahip olmasam da elimdekilerle desteklemek isterim. Bu arada videoda bulamadığını söylediğin Quickshot-I bende tam 20 yıldır çalışır vaziyette var, eğer geç olmadıysa tabi Şu aralar biraz yoğunluğum var ama ilk fırsatta bir liste gönderirim.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: