Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Xbox 1 aldım  (Okunma Sayısı 20047 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yolbulduran
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Eylül 15, 2011, 15:33:42 ÖS »

XBOX1'i bu kadar gözden düşüren şey, Microsoft'un kendisi.
PS2, Wii, ve XBOX1 yakın zamanlarda çıkmış, teknolojisi yakın özellikte cihazlar.
Bugün, wii, PS2 hala satılıyor ve hala oyun yapılıyor.
Ancak XBOX1 satılmıyor ve oyun yazılmıyor. Bunun sebebi Microsoft'un maymun iştahlılığı. component kabloyla 720p çıkış alabilme, ve işlemcilerinin bu performansa yeterli olmasına rağmen, XBOX1'de bu özelliği ön plana çıkarmadı.
XBOX360'a kestirmeden geçiş yaptı. XBOX1 için kendiliğinden 720p oyun çok azdır. Ancak, dosyalara yama (PATCH) yapılarak pek çok oyun 720p'ye çevrilebiliyor. XBOX360'ın ilk oyunlarının çoğu da 720p çözünürlükteydi yanlış hatırlamıyorsam. XBOX 360'ın DVD sürücü kullandığı da düşünülünce, Microsoft'un öyle çok büyük bir devrim yaptığını düşünmüyorum. Windows için oyun yazmaya alışkın yazılım firmalarının desteğini kolay kazanmış oldu, o kadar.

işin kısası, bugün hala ortalıkta PS2 ve Wii için hem donanım hem oyun piyasası varsa, XBOX1 için de olmalıydı. Onlardan aşağı kalır yanı hiç yok. Sorun korsanlık da olamaz, PS2 ve Wii'de de zaten korsanlık devam ediyor.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Eylül 15, 2011, 16:46:44 ÖS »

wii aslında bunlardan sonraki bir nesil..aynı nesilde olan Nintendo oyun konsolu GameCube'dü... PS2'ye oyun çıkmasının tek sebebide, PS2'nin inanılmaz satmış bir cihaz olması ve birçok oyunun klasikler arasında yer alması sanırım...

hakdead
Deneyimli

Other computers play, Amiga kill!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Eylül 15, 2011, 16:55:37 ÖS »

ala alaaaa Kahkaha ben de mi alsam bir x-box

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Eylül 15, 2011, 17:35:54 ÖS »

@yolbulduran
Şu anda piyasadaki en güçlü ve kullanışlı konsol Xbox360 ve PS3'den 1 yıl kadar önce piyasaya çıktığı düşünülürse Xbox1 hezimetinden sonra Microsoft'un 'next-gen' konsollarda büyük bir taktik başarı elde ettiği tartışmasız bir gerçek. Xbox360'ın 3.2GHz'lik her biri multithread 3 çekirdekli CPU'su, ATI Xenos GPU'su, tümleşik mimarili 512MB belleği, kolay development tool'ları, ergonomik gamepad'i, olağanüstü Live sistemi ve online desteği, Xbox Live Arcade ile düşük bütçeli yenilikçi oyunlara olan desteği ve 'achievement / gamerscore' yenilikleri düşünüldüğünde, 2006'da Xbox1'in vaktinin neden geçmiş olduğu anlaşılabilir. Xbox360 bu jenerasyonun öncülüğünü yapmış ve endüstriyi şekillendirmiştir, Sony de birkaç yıldır buna yetişmeye çalışmaktadır.

Xbox1'in 100TL'lik birkaç watt güç tüketimli medya oynatıcıların sorunsuz oynatabildiği 1080p/40Mbps/H.264/DTS videoları oynatamadığı düşünüldüğünde emülasyon platformu olmak dışında bir esprisi kalmadığı aşikar. Sonuçta Microsoft bir sonraki jenerasyonda Sony'yi muhtemelen mağlup edecek gibi görünüyor. Biz oyuncular için kötü bir kader.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Eylül 15, 2011, 22:13:41 ÖS »

Sonuçta Microsoft bir sonraki jenerasyonda Sony'yi muhtemelen mağlup edecek gibi görünüyor. Biz oyuncular için kötü bir kader.

son jenerasyonda exclusive'ler kendini belli etmeye ve olabildiğince exclusive oyun tutundurmaya sahne oldu kanısındayım...Bu açıdan Sony, Microsoft'un önünde. Nintendo ise yıllardır özel oyunların kaymağını yiyor. Birçok kişi yılmadan, Mario, Zelda için Nintendo alıyor... Bu açıdan bakılırsa, bir sonraki jenerasyonda Sony daha avantajlı olacaktır. Microsoft sanki bu jenerasyonda exclusive tutundurmada çok başarılı olamadı...

Ama bu jenerasyon için dediğimle son vereyim...Hepsi başarılı olacaktır. Aynı bugün oldukları gibi... (tabii ki, NŞA altında...dünyadaki tüketim çılgınlığının devam ettiği, ekonomik dengelerin bugünden kötü olmadığı (ki bu çok zor) bir dünyada)

hakdead
Deneyimli

Other computers play, Amiga kill!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Eylül 15, 2011, 22:15:28 ÖS »

xbox a klavye - mouse bağlamanın en kolay yolu nedir peki?  xbox istedim nedense bir anda Kahkaha

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Eylül 15, 2011, 22:53:09 ÖS »

xbox'ın kontroller girişini bulabilirsen, kendine USB kablosu yapabilirsin. Bir Xbox kol kablosunun ayırıp standart bir USB girişi yapabilirsin. Pin yerleşimi renk açısından birebir aynı. Xbox kol kablosundaki sarı damarın USB kablosunda bir karşılığı yok. Dolayısıyla bu kablonun sonu herhangi bir yere bağlanmıyor ve izole ediliyor. (http://commodore.gen.tr/SSS)

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Eylül 15, 2011, 23:11:00 ÖS »

@LW3D
Xbox360'daki Forza Motorsport, Fable, Halo ve Gears Of War serilerini pek dikkate almıyorsun galiba.

Gerçi ben de PS3'ün God Of War, Little Big Planet, Ratchet & Clank, Gran Turismo ve Uncharted serilerini daha çok beğeniyorum. Metal Gear Solid, Resistance ve Killzone serilerine ise bir türlü ısınamadım. Team Ico ürünlerini (The Last Guardian ve Team Ico Collection) ise merakla bekliyoruz.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Eylül 15, 2011, 23:12:38 ÖS »

smart joy frag-geçen sene almıştım fiyatıda uygun.
http://www.ebay.com/itm/Smart-Joy-SMARTJOY-Frag-XBOX-Adapter-Converter-NEW-/110552684282?pt=Video_Games_Accessories&hash=item19bd7416fa
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Eylül 16, 2011, 00:39:26 ÖÖ »

@LW3D
Xbox360'daki Forza Motorsport, Fable, Halo ve Gears Of War serilerini pek dikkate almıyorsun galiba.

Gerçi ben de PS3'ün God Of War, Little Big Planet, Ratchet & Clank, Gran Turismo ve Uncharted serilerini daha çok beğeniyorum. Metal Gear Solid, Resistance ve Killzone serilerine ise bir türlü ısınamadım. Team Ico ürünlerini (The Last Guardian ve Team Ico Collection) ise merakla bekliyoruz.

Dikkate almaz olurmuyum...ama seninde yazdığın gibi Sony'deki özel oyunlar çok daha fazla ve tür olarakta zengin oyunlar...Hatta Sony listesine InFamous ve Demon's Souls eklenebilir...Exclusive açısından geçmişten gelmeninde avantajını kullanan, Sony bana göre şu anda daha avantajlı...

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Eylül 16, 2011, 09:46:15 ÖÖ »

sony de daha cok /cesitli exclusive oyun oldugu kanisina nasil variyorsunuz? Boyle bi liste mi var bi yerlerde (merakimdan soruyorum, yalanlama anlaminda degil yanlis anlasilmasin ).

Benim gordugum kadariyla bir sure sonra onemli exclusive oyun kalmayacak Sony'de. Metal Gear Solid, Final Fantasy artik exclusive degil xbox versiyonlari cikiyor. Satis rakamlari olarak da Halo ve Gears of War serileri bildigim kadariyla Killzone'un falan cok cok onunde.

Sony'nin bir numarali exclusive oyunu MGS idi. Simdi artik God of War olacak. ama onun da karsiligi onlarca xbox oyunu var (Prototype geliyor mesela aklima)

Ben ciddi ciddi konsol savaslarinin bittigini dusunuyorum. Bluray olmasa iki yil once bitmisti. simdi sony son nefeslerini bir kac yil uzatmis oldu sadece.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Eylül 16, 2011, 11:42:26 ÖÖ »

@nightlord
'Exclusive' listeleri wikipedia dahil bir sürü sitede mevcut ama bunların gelecekte 'exclusive' olacaklarının bir garantisi yok. Sadece 'in-house' oyun geliştirme stüdyoları veya ilgili şirketle çok avantajlı ve imtiyazlı anlaşmalar imzalayanlar devam edecekler gibi görünüyor. Ama Angry Birds gibi basit bir multi-platform oyunun 350 milyonluk satış rakamına ulaşmış olması oyunların tek platforma mahkum edilmesinin gelecekte ne kadar güç olacağının işaretlerini veriyor.

Ayrıca nispeten 'farklı kulvarda' olarak yorumlayabileceğimiz 'old-gen' Nintendo'nun Top 10 satış listesinde her daim 3-4 oyununun olması da grafik beklentilerinin kitlesel satış rakamlarında en önemli belirleyici olmadığını, sosyal eğlence unsurunun da 'casual gamer' diye adlandırdığımız (artık kendimi de bu gruba sokuyorum) kitlede önem taşıdığını göstermeye başladığının kanıtı.

MS'in sonraki jenerasyonda Sony'yi sollayacağına katılıyorum ama 'exclusive'lerde Sony hala bir adım önde. Hatta ilk dönemlerinde Xbox360 alan ve hararetli bir savunucusu olan ben bile 3 yıl kadar önce kutusuna kaldırdım Xbox360'ımı. Little Big Planet, God Of War, Ratchet & Clank, Jak and Daxter ve Uncharted serileri için bile gözümü kırpmadan PS4 alırım ama bunlar çıkana kadar da acele etmem doğrusu (kimileri de Resistance, Killzone ve MGS için aynı şeyi söylüyor). İşin diğer tarafında MAG ve Lair gibi Sony fiyaskoları var o da ayrı bir konu. Ama önemli olan benim düşüncelerim değil kitlesel hareketler olduğu için sonuç ne olur bilmiyorum.

Bir de şu an için exclusive olan Heavy Rain, Metal Gear Solid gibi efsane oyunlar var ki bunlar da her an multiplatform olabilir.
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Eylül 16, 2011, 12:20:27 ÖS »

Alıntı
Nintendo ise yıllardır özel oyunların kaymağını yiyor. Birçok kişi yılmadan, Mario, Zelda için Nintendo alıyor.

İşte bu gerçekten çok ayrı bir tat. Konsol olarak Sega'ya ilgim olsa da Nintendo 64'te oynadığım Banjo&Kazooie, Conker's bad fur day gibi muhteşem oyunların keyfini hiçbiryerde yakalayamadım. Süper tespit yani 

Tahminimce N64 kartuş sistemli olmasaydı şu an altın değerinde olacaktı.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Eylül 16, 2011, 14:38:07 ÖS »

@nightlord

Witchdoktor'ın dediği gibi oyun siteleri ve wikipedia'da listeler var. İçinde bulunduğumuz nesilde aslında bazı exclusive'ler her platforma çıktı (Resident Evil 5). Ama listeye bakınca Sony'nin yeni exclusive çıkarmakta ve tutunmasını sağlamakta çok daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Mesela Little Big Planet, Uncharted diğer platformlarda dengi olmayan yeni oyunlar...God Of War ise PS2'den bu yana belkide en ilgi çekici oyun ve rakibide pek yok... FPS türü oyunlara gelince bence bunların exclusive anlamında çok ağarlığıda yok... HALO ya da Killzone kadar iyi hatta daha iyi olan çok oyun var...

Nasıl Nintendo exclusive'leriyle çok iyi donanıma sahip olmasada hala başarılıysa, bir sonraki nesilde de Sony yine kendinden söz ettirecektir... Hepsinin rekabet edecek gücü olacağı üstün bir yönü muhakkak olacaktır.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Eylül 16, 2011, 15:51:34 ÖS »

Nintendo, oyunda 'eğlencelilik' işini çok çok iyi beceriyor. Ona yaklaşan şu ana kadar gördüğüm en iyi yapımlar Sony'nin Little Big Planet'i ve Lego serisi oyunlardı. Bakalım Sega, Sonic Generations ile 'eğlence'yi tutturabilecek mi?
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: