Hakkaten buluşup organize olunabilir Yağmur.
----
Bu arada, Çizgi Film tezini indirdim, bakıyorum şu an... Görüntü kötü de olsa bazı bilinçli kısıtlamalar getirerek olası hataları önleyebiliriz gibi sanki.
Örneğin, adresten sonra gelen ilk onaltılık kod yalnızca geçerli makine dili komutu kodlarından biri olabilir deriz. Mesela, 2B okunduysa bu aslında 28'dir, PLP'dir, A3 okunduysa aslında A9 (LDA#) olmalı denebilir.
Bir başka kısıt da komutların alabileceği parametre sayısı. Her komutun alabileceği parametre byte'ı sayısı (0-2) belli... İlk onaltılığın yanında olması gerekenden farklı sayıda byte varsa o satır kontrol için işaretlenir.
Diğer bir kısıt ise kod-mnemonic ilişkisi. Örneğin OCR tarafından BD olarak okuduysa, ama satırın devamında STA yazıyorsa bunun doğrusu 8D olsa gerektir der yazacağımız program.
Bir el atmakta fayda var. 1987 yılındaki tez konusu animasyon merak ettirdi

Üstelik başka kaynaklardan yararlanmamış (Makine dili programı $0800'den başlatmasından da belli).
----
Jamais'in A3 (iki sayfa bitişik) taramalarından 32. sayıyı PDF yapmıştım. Diğerlerine dokunmuyorum öyleyse... Sadece DJVU olanları elden geçirip .cbr ve .pdf yapma işini üstleniyorum öncelikle.
.