Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga500'den Amiga500+  (Okunma Sayısı 4635 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 07, 2011, 00:17:23 ÖÖ »

Arkadaşlar merhaba;

Daha önce formda bahsettigim açılmayan bi amiga 500'üm vardı. bugün açıp anakartını temizledim ve cihaz hayata geri döndü. o sırada anakartın üzerinde a500+ yazdıgını ve boş ram slotları oldugunu fark ettim. birde klavyede bi sorunum var Alt'tan ilk iki sıradaki hiç bir tuş çalışmıyor alt,amiga ve space tuşu dahil (düzeltiyorum Amiga shift ve alt tuşları çalışıyor sadece space ve zxcvbnmöç. çalışmıyor)

Şimdi size 2 sorum var.

Birincisi: Bu anakart üzerinde ki eksik ram'leri tamamladıgımda bu cihaz 1mb + 512 ile 1.5 mb oluyor mu? böyle olunca a500plus'dan bi farkı oluyor mu?

İkincisi: bu klavyeni alt 2 sırasındaki tuşlar neden çalışmaz onarımı basitmidir? klavye mitsumi marka

Olurda resim isterseniz aşagıdaki linkte bulunan son 5 resim ürünlerin resmidir

Link: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150376515127490.375225.625447489&type=1&l=586e20cbaa
« Son Düzenleme: Kasım 07, 2011, 02:22:13 ÖÖ Gönderen: Atlantis Pc (msx) » Logged

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
murmuro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 07, 2011, 23:41:55 ÖS »

bildiğim kadarıyla 8A.1 rev plus boardları onboard 512k ram ile geliyor ve üzerinde pil olmuyor. küçük bir hack ile 1mb ram yapılabiliyor. normal plus boardları (rev 8A) onboard 1mb ram ile geliyor. bildiğim kadarıyla son olarak üretilen a500 lerin bir kısmı bu boardlar ile piyasaya sürülmüştü.
congel
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2011, 12:17:00 ÖS »

ikinci sorunuz için aklıma gelen eğer klavyeye bir darbe gelmemiş, sıvı dökülmemişse A500'lerde iki adet birbirinin aynı entegreler olacaktı 8520 gibi aklıma geliyor ama tam hatırlayamadım(drive'ın hemen arkasında yan yana portlara paralel) birisi drive kontrolü diğeri ise portlar,klavye,mouse'u yöneten. bu entegrelerde sorun olduğunda benzer sorunlar olabiliyordu soketli olması lazım entegreleri yer değiştirerek deneyin eğer problem düzelip başka sorunlar ortaya çıkarsa kesin entegre sorunludur.
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 11, 2011, 13:19:23 ÖS »

ikinci sorunuz için aklıma gelen eğer klavyeye bir darbe gelmemiş, sıvı dökülmemişse A500'lerde iki adet birbirinin aynı entegreler olacaktı 8520 gibi aklıma geliyor ama tam hatırlayamadım(drive'ın hemen arkasında yan yana portlara paralel) birisi drive kontrolü diğeri ise portlar,klavye,mouse'u yöneten. bu entegrelerde sorun olduğunda benzer sorunlar olabiliyordu soketli olması lazım entegreleri yer değiştirerek deneyin eğer problem düzelip başka sorunlar ortaya çıkarsa kesin entegre sorunludur.

cevap için çok teşekkürler. Elimde 2adet a500 var klavyenin biri her iki a500'de de çalışıyor digeri ise her ikisinde de bahsettigim hatayı veriyor yani sorun klavye blogunda... anakartta hiç bir sorun yok Birde artık floopy'de sorun var floopy'ye kafa ayarı nasıl yapılır yazısını okuyarak kafa ayarı yapmayı denedim alt kafa tamam harika oldu ama üst kafanın ayarını bir türlü tutturamadım artık üst hiç veri okumuyor
« Son Düzenleme: Kasım 11, 2011, 13:24:28 ÖS Gönderen: Atlantis Pc (msx) » Logged

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: